Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Hétvége a Csallóközben ***

Szlovákia, Pozsony, Pozsony
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-05-17-tól
2024-05-19-ig
Szobatípus: Kétágyas Szállodában, Debrecen
Időtartam: 2 éj
Ár:
105000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-25-tól
2024-10-27-ig
Szobatípus: Kétágyas Szállodában, Debrecen
Időtartam: 2 éj
Ár:
105000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés

Leírás

Hétvége a Csallóközben

Pozsony, Dévény, Bős, Komárno, Dunaszerdahely, Nyitra

,,A Csallóköz 1918-ig a Magyar Királyság szerves részét képezte, megosztva Pozsony és Komárom vármegye között. Lakossága az 1940-es évek második felében történt ki- és betelepítések ellenére is döntő többségében magyar maradt. A Csallóköz hosszúkás alakú, Európa egyik legnagyobb folyami szigete. A Nagy-Duna, a Kis-Duna és a Vág-Duna határolja. Pozsonytól Komáromig húzódik. A folyók övezte síkság Szlovákia legtermékenyebb területei közé tartozik. Itt található Szlovákia legnagyobb földalatti vízkészlete, a Duna felszín alatti hordalékaiban. A terület termálvizeinek ásványianyag tartalma igen kedvező." 

             

 2024. május 17 - 19 (pünkösd)

október 25 - 27

3 nap / 2 éj
Csoportok részére is megszervezzük az utat a kért helyről és időpontban!

Csatlakozási lehetőségek: 
Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői, Budapest

1. nap: Debrecen - Nyíregyháza - Budapest - Vöröskői vár - Pozsony - Somorja
Indulás a kora reggeli órákban. Rövid pihenőkkel érkezés a Vöröskői várhoz. Vöröskő vára kedvező fekvésének és egyedülálló gyűjteményének köszönhetően Szlovákia leglátogatottabb várai közé tartozik. A hatalmas erődítmény eredetileg királyi vár volt.  A vár és múzeumainak megtekintése után a magyar történelemben évszázadokon át kiemelkedő szerepet játszó Pozsonyba érkezünk. A város ékessége a Duna partján magasan trónoló monumentális királyi vár, Pozsony szimbóluma. Elsőként a Szent Márton dómba, vagy ismertebb nevén a Koronázó templomba látogatunk, mely a város legnagyobb temploma lenyűgöző méreteivel. A magyar királyok koronázási útvonalán haladva látjuk azokat a gyönyörű reneszánsz, barokk és rokokó épületeket, helyszíneket, melyek a magyar történelemhez szorosan kapcsolódnak. Továbbhaladunk a Mihály-kapu, a Prímás Palota, az Óvárosháza irányába. Itt szabadidő keretében felsétálhatunk a várhoz, majd megkóstolhatjuk a szlovák ízeket (sztrapacska, sör). Este szállás elfoglalása Pozsony mellett Somorján (2 éj).

2. nap: Somorja - Dunaszerdahely - Nyitra
Reggeli után Csallóköz középkori kereskedelmi központjában, Somorján kezdjük a programunkat. Megtekintjük a város római katolikus templomát, mely a XVII. században épült és a Csallóköz legszebb és legdíszesebb temploma. Továbbindulunk a többségében magyar lakosú Dunaszerdahelyre (városnéző séta, majd szabadprogram). Következő megállónk az Északnyugati-Kárpátok belső vonulatához tartozó Tribecs-hegység s az annak részét képező Zobor-hegy közé ékelődő Nyitra. A várnegyedben kezdjük sétánkat - XII. századi Szent Emmerám templom, püspöki székesegyház, várhíd, várkapu, majd az alsó városrészben a város legrégebbi templomába látogatunk, melyben értékes középkori freskók láthatóak. Este visszaérkezés a szálláshelyünkre. 

3. nap: Bősi vízierőmű - Nagymegyer - Révkomárom - Párkány - Esztergom 
Reggeli után a bősi vízierőművet látogatjuk meg, ahol magyar nyelvű szakmai vezetést hallhatunk. A következő látogatás helyszíne Nagymegyer, ahol őrzik a hagyományokat és történelmi múltat napjainkban is. A fából faragott, királyainkat ábrázoló szobrok és ablak üvegmozaikok szemet-lelket gyönyörködtető élményt nyújtanak. Következő megállónk a Duna két partjára épült Komárom, ahol az Európa Nostra-díjas Komáromi erődrendszert tekintjük meg. Párkánynál átkelve a Mária Valéria-hídon rövid látogatást teszünk a Esztergomi Bazilikában, mely nagyságában világviszonylatban a 18. helyen áll, Magyarországon pedig a legnagyobb. A bazilikában láthatjuk többek közt Michelangelo Grigoletti alkotta főoltárképet, a Mária mennybevitelét, ami egyben a világ legnagyobb, egyvászonra festett oltárképe. A bazilikalátogatás után hazaindulunk. Érkezés Budapestre az esti, Nyíregyházára és Debrecenbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 105.000 Ft/fő
(a részvételi díj 35 fő fizető utasra van kalkulálva)

Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 2 éj 3* szállodában Somorján vagy környékén, reggelivel
- idegenvezetés, szervezési díj

Külön fizetendő:
- fakultatív félpanzió (2 vacsora): 18.000 Ft / fő
- belépők és járulékos költségek ára kb. 70 euró / fő
  (utazás előtt az utastájékoztatóban tudjuk leírni, hogy konkrétan mit tartalmaz)
- BBP biztosítás, Sztornó biztosítás (Irodánkban köthető)

Egyágyas felár: 22.000 Ft / fő
(csak az az utas fizeti, aki egyedül van egy szobában)


Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!