Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Csíksomlyói búcsú

Románia, Székelyföld, Csíksomlyó
  • Szálláskategória: Panzió
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-05-16-tól
2024-05-20-ig
Szobatípus: Kétágyas elhelyezés
Időtartam: 4 éj
Ár:
114800.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés


Leírás

A székelyek 452 éve zarándokolnak pünkösd ünnepén Csíksomlyóra, a Mária kegyhelyre. Az utóbbi évtizedekben a csíksomlyói búcsú a legnagyobb katolikus zarándoklat mellett összmagyar gyűléssé is lett. Utunk fő célja, a csíksomlyói búcsún való részvétel, de felkeressük a Székelyföld megannyi látványosságát is.

Programok

1. nap: Budapest - Ártánd - Király-hágó - Kolozsvár - Székelyszentlélek

Találkozás a kora reggeli órákban Budapesten. Az ártándi határátkelést követően hamarosan eléri a csoport Kalotaszeget és Erdély kapuját, a Király-hágót. Kolozsváron keresztül folytatódik az utazás. A városnézés során a főtér látványosságait, a Szent Mihály templomot (felújítás miatt kivülről) és Mátyás király lovasszobrát ismerhetik meg utasainknak. Székelyszentlélekre érkezve finom vacsora, kellemes szállás fogadja utasainkat.

2. nap: Gyergyószentmiklós - Gyilkos-tó - Békás-szoros - Karcfalva - Madéfalva

Reggeli után a Gyergyói-medence központjába, Gyergyószentmiklósra utazik a csoport. A Tarisznyás Márton Múzeum gazdag néprajzi gyűjteménnyel büszkélkedik. A múzeumlátogatás után az örmény katolikus templom megtekintése következik. Továbbutazva kirándulás Erdély két leghíresebb természeti jelenségénél, a Gyilkos-tónál és a Békás-szorosban. A meredek sziklafalakat elhagyva, Karcfalván megálló az erődtemplomnál, Madéfalván pedig a Székelyvész-emlékműnél.

3. nap: Csíksomlyó

Reggeli után utazás Csíksomlyóra, részvétel a CSÍKSOMLYÓI BÚCSÚN. A szertartás végén felemelő érzésekkel érkezik vissza a csoport a nyeregből Csíkszeredára. Délután szabadidő, majd utazás vissza a szálláshelyre.

4. nap: Szováta - Parajd - Korond - Farkaslaka - Szejkefürdő - Székelyudvarhely

Utazás Szovátára, séta a kiterített medvebőrre hasonlító, sós vizű Medve-tó körül. Parajdon látogatás a sóbánya lélegzetelállító föld alatti termeiben, majd utazás Korondra. Itt séta és vásárlási lehetőség a székely kézművesség remekeiből. Farkaslakán látogatás Tamási Áron szülőházánál. Szejkefürdőn kényelmes séta Orbán Balázs, a Székelyföld leírójának sírjához, amelyhez székelykapuk során át vezet az út. Székelyudvarhelyen rövid városnézés.

5. nap: Marosvásárhely - Körösfő - Budapest

A korai reggeli után búcsú a szállásadóktól, indulás haza. Pihenő Marosvásárhelyen, városnéző séta a székelyek legnagyobb városában. Körösfőn még egy utolsó visszatekintés Erdélyre, majd utazás a határra. Érkezés Budapestre az esti órákban.


Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!