Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Hétvége Dél-Erdélyben és a Déli-Kárpátokban II. ***

Románia, Körutazás Erdélyben, Körutazás Erdélyben
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-06-14-tól
2024-06-16-ig
Szobatípus: Kétágyas Szállodában, Debrecen
Időtartam: 2 éj
Ár:
85000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-11-tól
2024-10-13-ig
Szobatípus: Kétágyas Szállodában, Debrecen
Időtartam: 2 éj
Ár:
85000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés

Leírás

Hétvége Dél-Erdélyben és a Déli-Kárpátokban II.

Arad, Temesvár, Gyulafehérvár, Nagyszeben, Transz Fogarasi havasok, Déva

2024. június 14 - 16

2024. október 11 - 13

3 nap / 2 éj
Csoportok részére a kért időpontban is megszervezzük az utat!

 

Körutunk során felkeressük Dél-Erdély legszebb tájait és nevezetességeit. Megtekintjük a Fogarasi-havasokat, Bilea-tengerszemet, "Magna Curiát", kishoki Medve-barlangot, csak hogy néhányat említsünk a fantasztikus látnivalókból.

 

 

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, Berettyóújfalu

1. nap:Nyíregyháza - Debrecen - Arad - Temesvár - Déva
Elutazás Nyíregyházáról és Debrecenből a kora reggeli órákban. Határátkelés Ártándnál, majd érkezés Aradra, ahol városnéző sétát teszünk.(Megbékélés park, Szabadságszobor, a 13 aradi vértanú emlékműve. Innen a vesztőhelyre indulunk az Obeliszkhez, mely a vértanúk földi maradványait őrzi. Következő állomásunk Temesvár a diktatúra megdöntéséhez vezető események városa, a Bánát központja. Városnéző séta (Dóm-tér, Dómtemplom, szerb ortodox székesegyház, szerb püspöki palota, Szentháromság szobor, katolikus püspöki palota, bástya és a Hunyadi-palota). Marosillyén meglátogatjuk Bethlen Gábor szülőházát. Az esti órákban érkezés Dévára, szállás elfoglalása (2 éj).

2. nap: Gyulafehérvár - Nagyszeben - Fogarasi-havasok - Bilea-tengerszem
Reggeli után Erdély ősi fővárosába, Gyulafehérvárra indulunk. Érseki székesegyház - benne ma is láthatók a Hunyadiak - síremlékei, valamint Izabella királyné és János Zsigmond fejedelem gazdagon díszített kőszarkofágjai, (Károly-kapu, Szent György-kapu, Horea-féle lázadás emlékművének a megtekintése). Következő megállónk Nagyszeben, a szászok egykori, és a 2007. év kulturális fővárosa. A város legfőbb látnivalói: a Huet teret szinte teljesen betöltő, monumentális méretű, késő gótikus stílusú evangélikus püspöki székesegyház, Nagy piactér, Kis piactér, Hazugok hídja, a katolikus templom. Transzfogarasi autóúton autóbusszal érkezünk a Fogarasi- havasokban lévő gyönyörűséges Bilea-tengerszemhez (2034 m). (Pünkösdkor a csoport abban az esetben, ha nincs megnyitva a Transzfogarasi út, felvonóval megy fel. A felvonó ára külön fizetendő.) Séta a tónál és a kirakodóvásárban. Visszaindulunk előző esti szálláshelyünkre.

3. nap: Déva - Kiskohi Medve-barlang - Nagyvárad - Debrecen - Nyíregyháza
Reggeli után látogatás a Magos Déva várába. A Dévát uraló várhegy vulkanikus oromzatára felvonóval jutunk fel. Az erődítmény falai közül káprázatos kilátás nyílik a tájra. Ezután a várhegy lábánál fekvő királyi udvart, mai nevén ,,Magna Curiát" látogatjuk meg, mely Bethlen Gábor reneszánsz "nagy udvarháza" és Erdély híres szépségének, a Murányi Vénusznak is lakhelye volt. Következő megállónk a Bihar-hegység lábánál fekvő kiskohi Medve-barlang, mely méltán népszerű fantasztikus cseppkőalakzataival, barlangi medve csontvázaival. Ez Erdély legszebb és leglátványosabb cseppkőbarlangja. Barlanglátogatás után szabadidőnkben az egész évben működő kirakodóvásárban vásárlási lehetőség. Érkezés Debrecenbe majd Nyíregyházára a késő esti órákban.

Részvételi díj: 85.000 Ft/fő-től
(a részvételi díj 35 fő fizető utasra van kalkulálva)

Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 2 éj Déván vagy környékén 3* szállodában, reggeli
- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA

Külön fizetendő:
- fakultatív (2 vacsora): 17.000 Ft / fő
- belépők és járulékos költségek    kb. 300 RON / fő
  (utazás előtt az utastájékoztatóban tudjuk leírni, hogy konkrétan mit tartalmaz)
- BBP biztosítás és Stornó biztosítás (Irodánkban köthető)

Egyágyas felár: 22.000 Ft / fő
(csak annak az utsanak kell fizetni, aki egyedül van a szobában)


Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!