Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Az olasz és a francia Riviéra egy út alatt: Ligúria és a Cote d Azur

Olaszország, Közép - Adria, Pisa
  • Szálláskategória: Hotel
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás, Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-08-07-tól
2024-08-12-ig
Szobatípus: Háromágyas szoba
Időtartam: 5 éj
Ár:
279900.00 Ft/fő, 3F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-08-07-tól
2024-08-12-ig
Szobatípus: Kétágyas standard szoba
Időtartam: 5 éj
Ár:
279900.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Leírás

Programleírás

1. NAP: INDULÁS - PISA

Indulás Budapestről a reggeli órákban. Érkezés Pisaba, transzferbusz vár minket a reptéren, majd rövid program Pisaban. Kisvonattal teszünk egy 1 órás városnéző kirándulást, később szabadprogram a Csodák terén, megtekinthető a Keresztelőkápolna és a híres pisai ferde torony is (kívülről, belépőjegy nélkül). A délután a pihenés jegyében telik, strandolás. Este érkezés luccai szállásunkra, szobák elfoglalása (Best Western Grand Hotel Lucca****)

2. NAP: CINQUE TERRE

Ezen a napon az UNESCO által védettnek nyilvánított természeti parkot és tengeröblöket keressük fel. Nevét a területén osztozó öt településről kapta: Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Corniglia és Monterosso al Mare. A sziklák oldalában megbúvó színes kis halászfalvakathajóúton fedezzük fel (rossz idő esetén vonattal). Az ide látogatóknak felejthetetlen élményben lesz része. La Spezia kikötőjéből indulunk és először Monterosso városában szállunk ki a hajóból. Itt lesz ebédelési lehetőség, szabadidő, miközben nem mindennapi panorámában gyönyörködhetünk. Strandolási lehetőség Monterosso al Mare-n. Következő állomásunk Vernazza, ahol egy rövid sétát teszünk a főutcán. Utolsó megállónk Portovenera, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. Rövid séta a faluban, pestó szósz kóstolás. Innen továbbindulunk Genovába, szállás elfoglalása (Hotel Mercure San Biagio Genova****).

3. NAP: PORTOFINO - GENOVA

A mai programunk első állomása Portofino, ahol a látvány festői, éppen olyan, mint a képeslapokon: a vízen ringatózó csónakok és a színes házak tökéletes harmóniát alkotnak. A városkát Santa Margherita Ligure kikötőjéből, hajóval (F) közelítjük meg Érdemes felsétálni a kilátóig, ahonnan lélegzetelállító látványban lesz részünk. A délután folyamán a Földközi-tenger második legnagyobb kikötő városába, Genovába látogatunk. Séta Ligúria egyik legszebb városában, Kolumbusz szülővárosában. Városnézésünk során megtekintjük a kikötőt, a fekete-fehér, csíkos homlokzattal rendelkező San Lorenzo Katedrálist és Genova főterét, a Piazza de Ferrarit. Este visszaindulunk genovai szállásunkra.

4. NAP: SANREMO - PIHENÉS

Reggeli után Sanremoba utazunk, ami impozáns üdülőhely és fesztiválhelyszín. Sétát teszünk az óváros hangulatos utcáin, majd szabadidő, ebédelési lehetőség.  Délután strandolási lehetőség, majd szállás elfoglalása Sanremoban (Hotel Bobby*** Sanremo).

5. NAP: MONTE CARLO - CANNES

Reggelit követően Monaco apró városállamába, a világ második legkisebb és egyben legsűrűbben lakott országába teszünk látogatást. A hercegség jachtok millióit, kaszinókat és luxushoteleket idéz szemünk elé. Óriási toronyházai között fényűző üzletek, elegáns éttermek várják a turistákat. Megtekintjük a Forma 1-es pályát. Vezetett túra keretében tekintjük meg a kaszinót. Délután átlépjük a francia határt és Cannes városába teszünk látogatást. Cannes nevezetes filmfesztiváljáról, melyet 1946 óta rendeznek meg. Ikonikus tengerpartja a sétánnyal, pálmafákkal övezett Promenade de la Croisette. Sétát teszünk, majd elfoglaljuk szállásunkat Antibes-ban. (Hotel Etoile Antibes***)

6. NAP: NIZZA

Mai délelőttünket is az Azúr-parton töltjük. Reggelit követően a francia Riviéra egyik legjelentősebb városát, Nizzát fedezzük fel, mely az azúrkék Angyalok öblét öleli körül. Sétánk során megismerkedünk ligur hatású óvárosával, a régi kikötő festői épületeivel és a város jelképévé vált, impozáns tengerparti angol sétánnyal. Nizzában a piacozás és a fagylaltozás kihagyhatatlan, ugyanis itt található a világ legjobb fagyizójának tartott Fenocchio, ahol közel 100 íz közül választhatunk. Kora délután szabadidő, majd indulás Nizza repterére, érkezés Budapestre a kora esti órákban.

Best Western Grand Hotel Guinigi Lucca**** -1 éjszaka

A Best Western Grand Hotel Guinigi ingyenes Wi-Fi internetet és légkondicionált szobákat kínál Mediaset Premium csatornákkal. 2 km-re található Lucca központjától, közvetlenül az ősi városfalak mellett. A Guinigi wellness-központja edzőteremmel, valamint TV-szobával ellátott relaxációs részleggel várja vendégeit. A bár egész nap italokat kínál, és éjfélig tart nyitva. Élvezze a toszkán, olasz és nemzetközi konyha ízletes keverékét az étteremben. Az ételeket finom, helyi borok széles választéka kíséri. A Best Western Guinigi Hotel svédasztalos reggelit kínál.

Hotel Mercure San Biago Genova**** - 2 éjszaka

A Mercure Genova San Biagio szálláshelye az A7-es autópályától 2 km-re és Genova központjától 20 perces autóútra található. A vendégeket ingyenes parkoló, valamint ingyenes wifivel ellátott, hangszigetelt szobák várják. A szobák szőnyegpadlóval vagy faparkettás padlóval, síkképernyős TV-vel és elektromos vízforralóval rendelkeznek. A saját fürdőszobához hajszárító tartozik. Mindennap édes és sós reggelit szolgálnak fel. A szálláshelyen az Al Serro á la carte étterem és egy elegáns bár is helyet kapott.

Hotel Bobby Sanremo*** - 1 éjszaka

A Sanremótól 2,5 km-re található Bobby Executive csodálatos kilátást nyújt a Sanremói-öbölre, és úszómedencét, valamint kényelmes szobákat kínál saját fürdőszobával és légkondicionálóval. A parkolás ingyenes. A gyalogos sétány 100 méterre kezdődik a szállodától, és 20 km-en keresztül húzódik a tengerparton. Az étterem a nemzeti ételek kiváló választékát kínálja. Nagy bankett-terem és tárgyalótermek találhatók a szemináriumok számára. A 15 percenként közlekedő nyilvános buszjárat összeköti a Bobby Executive-t Ventimiglia és Andora part menti területeivel.

Hotel Etoile Antibes*** - 1 éjszaka

Az ideális helyen, Antibes központjában található Hőtel de l'Étoile légkondicionált szobákat kínál ingyenes Wi-Fi-vel, saját parkolóval és szobaszervizzel. Ez a 3 csillagos szálloda közös társalgóval és 24 órás recepcióval várja vendégeit. Üzleti központ, concierge-szolgáltatás és csomagmegőrző is rendelkezésre áll. Minden szobában íróasztal, síkképernyős TV, saját fürdőszoba, ágynemű és törölköző található. A szobákban széf is található. A szálláshelyen minden reggel kontinentális reggelit szolgálnak fel. Gravette, Port és Ponteil strandjai közelében száll meg. A legközelebbi repülőtér a 18 km-re lévő nizzai Cőte d'Azur repülőtér.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Programköltség Turnusok:
2024-08-07 - 2024-08-12
265

Az ár nem tartalmazza

Programköltség:

  • Helyi bérelt busz költsége végig a programok során, belépőjegyek, hajójegyek, idegenforgalmi adók, Monacoban helyi idegenvezető: 265 euro/fő

Külön fizetendő (kérhető):

  • 10 kg-os feladandó poggyász: 29.000 Ft/db
  • 20 kg-os feladandó poggyász: 39.000 Ft/db
  • Fix ülőhely a gépen egymás mellett: 6.500 Ft/fő/irány
  • Elsőbbségi beszállás (ezzel felvihető a fedélzetre egy 55x40x20 cm-es poggyász: 29.000 Ft/db)
  • Útlemondási biztosítás: a teljes részvételi díj 2%-a.
  • Utasbiztosítás 6 napra: 18 éven aluliaknak: 2.760 Ft, felnőtteknek: 5.520 Ft

Az ár tartalmazza

  • repülőjegy Budapest-Pisa és Nizza-Budapest irányban,
  • reptéri illeték,
  • személyenként 1 db. kisméretű kézipoggyász (40x20x25 cm),
  • szállás 1 éjszakára Luccában-ban,
  • 2 éjszakára Genovában,
  • 1 éjszakára Sanremoban,
  • 1 éjszakára Antibes-ban,
  • reggelis ellátással,
  • idegenvezető minden programon,
  • reptéri transzferbusz költsége

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!