Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Székelyföld legszebb tájain

Románia, Körutazás Erdélyben, Körutazás Erdélyben
  • Szálláskategória: Panzió
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-06-22-tól
2024-06-26-ig
Szobatípus: Faluturizmus
Időtartam: 4 éj
Ár:
138200.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-07-20-tól
2024-07-24-ig
Szobatípus: Faluturizmus
Időtartam: 4 éj
Ár:
138200.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-09-14-tól
2024-09-18-ig
Szobatípus: Faluturizmus
Időtartam: 4 éj
Ár:
138200.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-19-tól
2024-10-23-ig
Szobatípus: Faluturizmus
Időtartam: 4 éj
Ár:
138200.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés


Leírás

Sok éve töretlenül népszerű utunk fő célja Erdély legmegkapóbb része, a Székelyföld. A terület legnépszerűbb látnivalói mellett lehetőség van egy, a Madarasi-Hargitára felvivő kirándulásra és esti medvelesen való részvételre is.

Egyéb megjegyzés

Időpont:

2024. április 27. - május 1.,
június 22-26.,
július 20-24.,
szeptember 14-18.,
október 19-23.

Elhelyezés: faluturizmusban, 2 ágyas
szobákban fürdőszoba-használattal
Ellátás: félpanzió
Utazás: autóbusszal
Részvételi díj: 138 200 Ft/fő
Útlemondási biztosítás: 2,5 %
Utasbiztosítás: 3 250 Ft/fő

Választható szolgáltatások:

Egyágyas felár: 23 100 Ft
Belépők: kb. 105 RON
Medveles: 9 000 Ft/fő

Utunk térképen.

Programok

1. Nap: Nagyvárad – Bánffyhunyad – Kolozsvár
Találkozás a kora reggeli órákban Budapesten. Utazás, rövid pihenőkkel az ártándi határátkelőhöz. A határátkelés után érkezés Nagyváradra, városnézés: Püspöki székesegyház, Kanonok sor, Szent László-szobor. Magyarvalkón látogatás a jellegzetes kalotaszegi református templomban, majd utazás tovább Kolozsvárra ahol a város főbb nevezetességeivel ismerkedik meg a csoport: Mátyás király lovas szobra, Mátyás király szülőháza, református templom, Szent György-szobor. Vacsora és szállás Magyarlónán.

2. Nap: Tordai-hasadék – Torockó – Marosvásárhely – Szováta – Korond – Székelyszentlélek
Reggeli után kirándulás a vadregényes Tordai-hasadékban. A számos legendában szereplő mészkőhasadék egy szépen kiépített, jól járható és izgalmas kanyontúrával járható be. Torockón, az Europa Nostra díjas aranyosszéki faluban séta a híres házsoron és látogatás a múzeumban, ahol utasaink megismerhetik az egykori bányászváros, Erdély legnyugatibb székely településének történetét. Utazás tovább Marosvásárhelyre, városnézés: Kultúrpalota, Toldalaghy-palota, Teleki-téka. Szovátán keresztül érkezés Korondra. Vásárlási lehetőség a székely kézművesek portékáiból. Vacsora és szállás Székelyszentléleken. (3 éj)

3. Nap: Csíkszereda – Csíksomlyó – Gyilkos-tó – Békás-szoros
Utazás Csíksomlyóra, látogatás a kegytemplomban. Csíkszéken utazva megálló a madéfalvi Siculicidium-emlékműnél és a karcfalvi XV. századi erődített templomnál. A Maros folyó forrásánál elérjük a Gyergyói-medencét, innen felmegyünk a Kárpátokba a Gyilkos-tóhoz. Séta a tónál, lehetőség kürtöskalácsozásra. Majd tovább a Békás-szorosba. Séta a lélegzetelállító sziklák tövében egészen a “pokol tornácáig”. Utazás Borzontra, a Görgényi-havasok lábához, egy erdei fogadóba, ahol egy hangulatos székely vacsoraestben és feledhetetlen erdei kocsikázásban lesz a csoportnak része.

4. nap: Farkaslaka - Madarasi Hargita - Székelyudvarhely - Medveles
Farkaslakán tisztelgés Tamási Áron emlékének. Utazás Szentegyházára, ahol átszállnak a traktor vontatta szekerekre, amelyeken egy vidám kirándulás veszi kezdetét a Madarasi Hargitára, azaz a székelyek szent hegyére, amely 1801 méteres tengerszint feletti magasságon fekszik. A traktor a menedékházig viszi utasainkat, innen már csak másfél kilométeres gyalogtúra a kopjafákkal tűzdelt csúcs (de lehetséges a menedékháznál is megállni, és ital, étel mellett gyönyörködni a tájban). A Madarasi Hargita meghódításának elengedhetetlen része a Szökő-vízesés és láp felkeresése. A kirándulás után utasaink visszaérkeznek a szállásadó faluba. Út közben megálló Székelyudvarhelyen, rövid ismerkedés a várossal. Az izgalmakban teli nap megkoronázásaként egy esti programot ajánlunk. Terepjárókkal visszük el az érdeklődőket az erdő mélyére, ahol kiépített medvelesből figyelhető meg a Kárpátok csúcsragadózója, a barnamedve.

5. Nap: Segesvár – Torda – Körösfő
A korai reggeli után utazás Segesvárra, városnézés: Óváros, Óratorony, Schuller-ház. Tordán izgalmas látogatás a sok évszázada üzemelő, látványos sóbányában. A Királyhágón vagy Körösfőn pihenő, majd érkezés az ártándi határátkelőhöz. Érkezés Budapestre az esti órákban.


Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!