Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Skóciai Pillanatok

Nagy-Britannia, Skócia, Körutazás Skóciában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-04-30-tól
2024-05-04-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba
Időtartam: 4 éj
Ár:
209490.00 Ft/fő, 2F, Reggeli, BUD
Ajánlatkérés

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!

Leírás
Útiterv:

1.       nap      GLASGOW
Elutazás Glasgowba, a Wizzair légitársaság menetrend szerinti járatával. Transzfer a szállodába. 

2.       nap      GLASGOW - EDINBURGH
Egész napos
városnézés Glasgowban. Megtekintjük a város legrégebbi épületét a Szent Mungó Katedrálist és a mögötte elhelyezkedő viktoriánus temetőt a Nekropoliszt. Elsétálunk Glasgow főterére a György-térre és a Viktória királynő idején épült Városházához. Késő délután indulás autóbusszal Edinburghba. Útközben fotószünet tartunk Falkirk mellett a Kelpies szobor kompozíciónál.

3.       nap      EDINBURGH
Egész napos Városnézés Edinburghban. Az Újváros és az Óváros főbb nevezetességeinek felkeresése. A programot az Edinburgh-i várban kezdjük, az egykori királyi palotában, ahol a skót koronázási ékszereket is őrzik. Megtekintjük a Magyarországon született Skóciai Szent Margit- kápolnát, majd séta a Royal Mile utcáin keresztül a Szent Egyed-Katedrális (St. Giles) érintésével a Palace of Holyroodhouse-ig (Szent Kereszt-palota) (belépőjegy az út foglalásakor fizetendő), amely a mindenkori brit uralkodó edinburghi tartózkodási helye. Délután az Újváros megtekintése busszal és gyalogosan. Megnézzük a György korabeli világörökségi rangot kapott utcákat, tereket, a nyüzsgő Princes Street üzleteit és a parkban lévő Virágórát. A napot a Calton Hillen zárjuk, ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk az öbölre és városra.

4.       nap      SZABADPROGRAM - ST ANDREWS és DUNOTTAR (fakultatív)
Szabadprogram Edinburghban vagy egész napos fakultatív kirándulás St. Andrews-ba és a Dunnottar várkastélyhoz. St. Andrews- Skócia védőszentjéről Szent Andrásról kapta a nevét. A katedrálisa és a kolostor épületei még maradványaikban is impozáns látványt nyújtanak. A városban található Skócia legrégebbi egyeteme, melynek híres diákjai többek között Vilmos herceg és Katalin hercegné voltak, közelében található a kedvenc kávézójuk is. St. Andrewst a golf fővárosaként tartják számon, hatalmas pályák várják a rajongókat. Dunnottar- A tenger fölé magasodó, sziklára épült Dunnottar vár felejthetetlen látványt nyújt az idelátogatóknak. A történelem számos híres alakja William Wallace vagy Stuart Mária a skótok királynője is megfordult itt. Oliver Cromwell hadserege elől a skót koronát is ide rejtették el. A vár több filmrendezőt is megihletett. Itt forgatták, Zeffirelli Hamlet című filmjét, valamint a Trónok Harca sorozat néhány epizódjának helyszínéül is szolgált.

5.       nap      EDINBURGH
Délelőtt ellátogatunk a megannyi rejtélyt őrző Rosslyn-kápolnához, mely a Da Vinci kód című regény által vált világszerte ismertté és megnézzük Erzsébet királynő egykori nyaraló hajóját, a Britannia Yachtot. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Fakultatív programok:

St. Andrews és Dunnottar egésznapos kirándulás autóbusszal és belépővel - 49 900 Ft (min. 15 fő) - A résztvevők számára zárt kényelmes cipő viselete ajánlott!

Holyrood-palota belépő: 8990 Ft/fő (min.20 fő)

Információ:

A beutazáshoz főszabály szerint útlevél szükséges, melynek  az utazás utolsó napjáig érvényesnek kell lennie!

A részvételi díj tartalmazza
: a repülőjegyet, illetékeket és adókat, a szállást 3*-os hotelben, kétágyas szobában reggelivel, transzfereket, magyar nyelvű idegenvezető az út során végig, gyalogos városnézéseket, belépőjegyek: Edinborugh-i Várba, Rosslyn-kápolnába és a Britannia Yachtra,a feladható 10 kg-os poggyászt/fő, a fedélzetre vihető 10 kg-os (20x30x40 cm) kézipoggyászt/fő.

Külön fizetendő: a fentieken felüli étkezések, italfogyasztás, a belépőjegyek (helyszínen fizetendő), fakultatív programok. Egyéb személyes jellegű kiadások, borravaló kb. 3-4 GBP/nap (kb. 20 GBP/fő), idegenforgalmi adó (szállodának közvetlenül fizetendő), egyágyas felár, utasbiztosítás (BBP), útlemondási biztosítás (storno) a teljes díj 2,5%-a.

A városlátogatás minimum 20 fő jelentkezése esetén indul!
A fakultatív programokon való részvételt csak az utazást megelőzően történő befizetés esetén tudjuk garantálni. Utasaink a helyszínen a belépőjegyek elérhetősége és/vagy az esetleges autóbusz kapacitástól függően tudnak fizetni euróban, melynek pontos összege az utastájékoztatóban kerül feltüntetésre. Egyes fakultatív programok indulása minimum létszámhoz kötött, ezt az adott program mellett jelezzük. A meghirdetett programok sorrendje és időpontja az egyes időszakokban előforduló események vagy az adott helyzetben előre nem látható körülmények miatt változhatnak.
A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek.

Irodánk a légitársaság által előre kijelölt ülőhelyekkel rendelkezik, ennek megfelelően az utasfelvételt (check-in) munkatársaink végzik el. Az utasok a repülőtéren személyi igazolványuk vagy útlevelük felmutatását követően kapják meg beszállókártyáikat, ezért fontos, hogy foglaláskor a személyi okmányunkban feltüntetett nevük legyen megadva.  A helytelenül leadott utasnév módosításának adminisztrációs díja, amennyiben irodánknak még lehetősége van a javításra, 10 000 Ft/név. A repülőtéren történő név módosítást, csomag túlsúly vagy csomag méret problémából adódó plusz kiadásokat az utasok a légitársaság szabályzata szerint kötelesek megfizetni.
Csoportos utasfelvétel miatt fix ülőhely, elsőbbségi beszállás vagy a leírásban feltüntetett poggyász kapacitástól eltérő poggyász még felár ellenében sem igényelhető!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!