Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Athén Városlátogatás

Görögország, Athén és környéke, Athén
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás
Szűrés
Indulás: 2024-10-17-tól
2024-10-20-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
305940.00 Ft/fő, 2F, Program szerint, BUD
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-17-tól
2024-10-20-ig
Szobatípus: Háromágyas szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
917820.00 Ft/szoba, 2F+1GY(10-17);3F, Program szerint, BUD
Ajánlatkérés

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!

Leírás
Útiterv:

1. Nap Elutazás Athénba a Wizzair légitársaság menetrend szerinti járatával. Transzfer a szállodába, majd séta városközpontban.

2. Nap Félnapos gyalogos városnézés Athénban magyar nyelvű idegenvezetővel. (Napi jegy: kb. 5 EUR/fő, a helyszínen fizetendő.) Látogatás az Akropolisz Múzeumban, ezt követően séta a Dionüszosz Színház és Herodes Atticus Odeonja mellett az Akropolisz felé. Megtekintjük Athén leghíresebb épületeit a Poszeidónnak és Athénének szentelt templomot a Parthenont és az Erechtheiont valamint Nike Apteros és Propylaea bejárati kapuját. Átsétálunk a régi királyi palotához, a mai görög Parlament épületéhez,  ahol az Ismeretlen Katona sírja található. A sétát a királyi kertben folytatjuk a Zappio kiállítási pavilonnal, megtekintjük az olimpikon Zeusz templomának romjait, a Kallimarmaro Olimpiai Stadiont, mely az 1896-os első modern kori olimpiai játékok helyszíne volt. Az útvonal ezután a Plaka negyedbe vezet, a festői Akropolisz lábánál. A hely fantáziadús épületeiről és kanyargós utcáiról ismert, tele hangulatos tavernákkal, éjszakai klubokkal és üzletekkel. Délután szabadprogram. 

3. Nap Szabadidő vagy egész napos fakultatív kirándulás a Saronic-öböl három szigetére: Hydra, Poros, Aegina. Indulás Pireuszból, hajózás Hydrára, az autósforgalomtól mentes kis szigetre. A 18. századi kapitányházait és festői kikötőjét már a tengerről közelítve is megcsodálhatjuk. Tovább hajózunk Peloponnészosz partjainál elhelyezkedő apró bájos szigetre, Porosba. Innen folytatjuk utunkat Aegin szigetére, amely pisztácia ligeteiről és Athéné Aphaea ősi templomáról híres. Az ebédet a program során a hajón szolgálják fel az utasoknak. Este visszautazás a szállodába.

4. Nap Reggeli után kijelentkezés a szállodából. Transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre a Wizzair menetrendszerinti járatával.

Információ:

A részvételi díj tartalmazza: a repülőjegyet, illetékeket és adókat, a szállást 3*-os hotelben, kétágyas szobában reggelivel, transzfereket, magyar nyelvű idegenvezető az út során végig, helyi angol nyelvű idegenvezetőt, félnapos gyalogos városnézést Akropolisz belépőjeggyel, a feladható 10 kg-os poggyászt/fő, a fedélzetre vihető 10 kg-os (20x30x40 cm) kézipoggyászt/fő.
Külön fizetendő: a fentieken felüli étkezések, italfogyasztás, a belépőjegyek a p
rogramon felüli további helyszíneken lehetséges. Egyéb személyes jellegű kiadások, borravaló kb. 4-5 EUR/nap (kb. 20 EUR/fő), egyágyas felár, utasbiztosítás (BBP), útlemondási biztosítás (storno) a teljes díj 2,5%-a.

A városlátogatás minimum 20 fő jelentkezése esetén indul!
A fakultatív programokon való részvételt csak az utazást megelőzően történő befizetés esetén tudjuk garantálni. Utasaink a helyszínen a belépőjegyek elérhetősége és/vagy az esetleges autóbusz kapacitástól függően tudnak fizetni euróban, melynek pontos összege az utastájékoztatóban kerül feltüntetésre. Egyes fakultatív programok indulása minimum létszámhoz kötött, ezt az adott program mellett jelezzük.
A meghirdetett programok sorrendje és időpontja az egyes időszakokban előforduló események vagy az adott helyzetben előre nem látható körülmények miatt változhatnak. A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek.

Irodánk a légitársaság által előre kijelölt ülőhelyekkel rendelkezik, ennek megfelelően az utasfelvételt (check-in) munkatársaink végzik el. Az utasok a repülőtéren személyi igazolványuk vagy útlevelük felmutatását követően kapják meg beszállókártyáikat, ezért fontos, hogy foglaláskor a személyi okmányunkban feltüntetett nevük legyen megadva.  A helytelenül leadott utasnév módosításának adminisztrációs díja, amennyiben irodánknak még lehetősége van a javításra, 10 000 Ft/név. A repülőtéren történő név módosítást, csomag túlsúly vagy csomag méret problémából adódó plusz kiadásokat az utasok a légitársaság szabályzata szerint kötelesek megfizetni. Csoportos utasfelvétel miatt fix ülőhely, elsőbbségi beszállás vagy a leírásban feltüntetett poggyász kapacitástól eltérő poggyász még felár ellenében sem igényelhető!

Fakultatív programok:

Hajókirándulás Hydra-Poros-Aegina ebéddel és audio guide-al:  58 000 Ft/fő (min. 15 fő)

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!