Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Krakkó-Zakopane (Wieliczka, Auschwitz)

Lengyelország, Krakkó, Krakkó
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
Indulás: 2024-05-17-tól
2024-05-20-ig
Szobatípus: szoba, 2 felnőtt
Időtartam: 3 éj
Ár:
84900.00 Ft/fő, 2F, Reggeli
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-06-20-tól
2024-06-23-ig
Szobatípus: szoba, 2 felnőtt
Időtartam: 3 éj
Ár:
89900.00 Ft/fő, 2F, Reggeli
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-07-18-tól
2024-07-21-ig
Szobatípus: szoba, 2 felnőtt
Időtartam: 3 éj
Ár:
84506.00 Ft/fő, 2F, Reggeli
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-08-17-tól
2024-08-20-ig
Szobatípus: szoba, 2 felnőtt
Időtartam: 3 éj
Ár:
83607.00 Ft/fő, 2F, Reggeli
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-09-19-tól
2024-09-22-ig
Szobatípus: szoba, 2 felnőtt
Időtartam: 3 éj
Ár:
82708.00 Ft/fő, 2F, Reggeli
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-23-tól
2024-10-26-ig
Szobatípus: szoba, 2 felnőtt
Időtartam: 3 éj
Ár:
80910.00 Ft/fő, 2F, Reggeli
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-31-tól
2024-11-03-ig
Szobatípus: szoba, 2 felnőtt
Időtartam: 3 éj
Ár:
80910.00 Ft/fő, 2F, Reggeli
Ajánlatkérés
Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek!
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak!
Leírás

Lengyelország ideiglenesen visszaállította a határaikon való ellenőrzést.
Ezért FONTOS, és elengedhetetlenül szükséges, hogy az utazásra hozza magával a személyi igazolványát vagy az útlevelét! A dokumentum hiányából adódó kellemetlenségért felelősséget nem vállalunk!

Programjainknál egyénileg utazóknak csatlakozási lehetőséget biztosítunk a Wieliczkai Sóbánya megtekintésére és az Auschwitz-Birkenau Múzeum látogatására magyar nyelven. Információt, időpontokat az INFORMÁCIÓK fül alatt találnak.

Decemberben ADVENTI ajánlatunk : Advent Krakkóban és a lengyel Tátrában
SZILVESZTERI ajánlatunk: Szilveszter Krakkóban
PÜNKÖSD-kor ez az út is foglalható: Pünkösd Krakkóban, Hétvége Krakkóban


1. nap: Budapest - Krakkó

Indulás 06.00-kor Budapestről, a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. Folyamatos utazás Lengyelországig, útközben rövid pihenőkkel. Délután városnézés Krakkóban,- az érkezés függvényében az alábbi nevezetességeket tekintjük meg: Wawel dombon a Katedrálist, melyben a királyi sírok találhatóak, Szent Péter és Pál templom, Mária templom, Fő tér, Posztócsarnok, Flórián kapu, Barbakán. Innen az Egyetemhez sétálunk, a Collegium Maius épületéhez. A városnézés után szabadprogram. Este szállásfoglalás és fakultatív vacsorázási lehetőség.



2. nap: Krakkó - Wieliczka

Reggeli után Krakkó zsidónegyedébe látogatunk. Megtekintjük az egyik legszebb állapotban megmaradt zsinagógát, megismerkedünk az egykor itt élők történetével és láthatóvá válnak a fiatalok által manapság olyan kedveltnek ítélt negyed trendi bárjai, kávézói és éttermei. Sétánk után ellátogatunk Schindler gyárához és a régi gettó területére, fakultatív lehetőség a gyárban lévő interaktív kiállítás megtekintésére (a múzeum látogatása nem minden időpontuknál lehetséges!). A múzeumlátogatást követően szabadprogram Krakkó óvárosában.

A nyári időpontokban induló utunknál fakultatív séta keretében Krakkó parkjaival ismerkedünk. A nyári melegben az egykori védelmi falak helyén kialakított Planty park árnyat adó fái alatt teszünk egy hűsítő történelmi sétát az Óváros körül.

Késő délután fakultatív program keretében a Wieliczkai sóbányába látogatunk. A Világörökség részét képező sóbánya páratlan képződményeivel, faragott szobraival és sókápolnájával mindenki számára érdekes látnivaló. A bányalátogatás után visszautazunk a szállodába. Este fakultatív vacsorázási lehetőség a szállodában vagy a belvárosban, ahová mindenki egyénileg visszautazhat. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.


3. nap: Krakkó - Auschwitz

Reggeli után fakultatív program az  Auschwitz-Birkenau Múzeum megtekintése. A II. világháború borzalmait tényszerűen bemutató kiállítások közül a 2004. áprilisában átadott magyar kiállítás különösen figyelemreméltó. A múzeum látogatása 3 órán keresztül tart. Akik nem szeretnének részt venni a fakultatív kiránduláson, nekik ezen a napon múzeumlátogatásokat ajánlunk Krakkóban.
A nyári időpontokban induló utazásunk alkalmával ezen a napon lehetőség nyílik az Auschwitz program helyett ellátogatni Lengyelország legnagyobb családi parkjába, az ENERGYLANDIA vidámparkba, ahol számtalan izgalmas attrakció várja az érdeklődőket. A park a kisgyermekektől kedzve az adrenalinkedvelő felnőttekig bezárólag mindenki számára igazi kihívást jelent. A családi parkban a hullámvasutak mellett vízes látványosságok is megtalálhatók, ahol a nagy melegben igazán hűsítő lehet egy kellemes "csobbanás", ezáltal ez a program tökéletes családi kikapcsolódást, feltöltődést biztosít.

2 vidámpark 1 áráért!!! A belépőjeggyel nem csak a vidámparkot, hanem a mellette lévő csúszdaparkot is meglátogathatjuk, ahol a medencék mellett pihenőszékek, napozóágyak várják a kikapcsolódni vágyókat. A park látogatása során a váltóruha kötelező, nem kizárt ugyanis, hogy a vizes attrakciókból csurom vízesen szállunk ki. A szárítkozást a parkban található óriás szárítók is segítik. A park területén mindezek mellett folyamatosan show műsorok (autó-, motor- és biciklishow, extrem bemutatók, 7D-s mozivetítés, tánc show) szórakoztatják a látogatókat.
A parkot a nyitvatartási időn belül (10:00 és 20:00 óra között) egész napos belépőjeggyel lehet igénybe venni. Látogatássanak el a park honlapjára: ITT, ahol még több információt olvashatnak a vidámparkról.

Az ENERGYLANDIA vidámpark Krakkótól 60 km-re található, transzfert előzetes jelentkezés alapján tudunk szervezni.

Krakkóba történő visszaérkezést követően szabadprogram a belvárosban, majd fakultatív vacsora. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.


4. nap: Krakkó - Zakopane - Budapest

A szálláshely elhagyása után utunk Zakopaneba, Lengyelország téli fővárosába vezet. A kitűnő klimatikus adottságokkal rendelkező városban pár órát töltünk. Ez idő alatt lehetőség nyílik a Gubalowka csúcsra felvonóval feljutni, nézelődni és vásárolni a piacon, illetve megkóstolni a finom sajtokat. Fakultatív górál ebéd után, kora délután hazaindulás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

 Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

 Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 3 éj szállás
- reggeli ellátás
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz LENGYELORSZÁGBAN feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!
- belépőjegyek
- fakultatív programok

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 24.000 Ft/fő
- egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 12.000 Ft/fő

 Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Fakultatív vacsora:kb. 60-70 PLN/fő/alkalom
Auschwitz-Birkenau múzeumlátogatás:10.000 Ft/fő
Wieliczkai sóbánya:15.000 Ft/fő
A programok során használt fülhallgatók és
belépőjegyek költsége összesen:
(Mária templom,
Katedrális a waweli dombon,
Zsinagóga)



kb. 100 PLN/fő
Schindler Múzeum látogatás
(nem minden időpontnál lehetséges)
kb. 80 PLN/fő
Gubalowka felvonó:kb. 40 PLN/fő

ENERGYLANDIA 

Egész napos parkbelépő:kb. 200 PLN/fő

A parkba a helyszínen vagy előzetesen tudnak vásárolni jegyet a park honlapján: https://energylandia.pl/en/ 

A parkba és vissza a szállodához transzfert tudunk biztosítani. Ennek áráról kérjük, e-mailen () tájékozódjanak.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 



Utazás:
autóbusszal



Szállás:
3 éjszaka Krakkó külvárosában vagy Wieliczkában (14 km-re a belvárostól), 3*-os szállodában, 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban


Ellátás:
büfé reggeli

Csatlakozási lehetőség programjainkhoz egyénileg utazóknak:

Wieliczkai Sóbányalátogatás magyar nyelvű vezetéssel: kérjük, érdeklődjenek 

Auschwitz-Birkenau Múzeumlátogatás magyar nyelven: kérjük, érdeklődjenek

A csatlakozást minden esetben csak akkor tudjuk biztosítani, ha azt előzetesen jelzik (min. 2 héttel a tervezett dátum előtt). A lehetőségekről, kérjük érdeklődjenek irodánkban az  e-mail címen.

Adventi időpont - Advent Krakkóban és a lenygel Tátrában

SZILVESZTER -  Szilveszter Krakkóban

A részvételi díjról részletes információkat (felárak, kedvezmények, fakultatív programok, belépőjegy árak) a programleírás alatt találnak.

Miért ezt a programot ajánljuk?

- az út árához viszonyítva a szolgáltatások színvonala kiemelkedő
- a programban a lehető legtöbb nevezetesség, látnivaló megtekintése biztosított, belelértve a különlegességeket is
- a városnézés, a helyi fakultatív programok minden esetben az adott helyen élő idegenvezetőkkel magyar nyelven történnek
- a városnézések során, valamint a múzeumlátogatások alkalmával fülhallgató készülékeket használunk, amelyek biztosítják mindenki számára az érthető tájékoztatást.
- a program során lehetőség nyílik szabad időre, amely során egyénileg felfedezhető Krakkó/Zakopane különleges hangulata.
- amennyiben egyénileg szeretnének utazni, de az általunk kínált városnézésen, Sóbányalátogatáson, Auschwitz-Birkenau Múzeum megtekintésén szeretnének részt venni, lehetőséget biztosítunk csoportjainkhoz történő csatlakozáshoz.

Amennyiben további időpontok érdeklik, kérjük írjanak e-mailt és kollégáink hamarosan felveszik Önökkel a kapcsolatot.


Az ár tartalmazza:

- utazás autóbusszal
- 3 éj szállás
- reggeli ellátás
- idegenvezetés

Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Az ár nem tartalmazza:

- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz LENGYELORSZÁGBAN feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!
- belépőjegyek
- fakultatív programok

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 24.000 Ft/fő
- egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 12.000 Ft/fő

 Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Fakultatív vacsora:kb. 60-70 PLN/fő/alkalom
Auschwitz-Birkenau múzeumlátogatás:10.000 Ft/fő
Wieliczkai sóbánya:15.000 Ft/fő
A programok során használt fülhallgatók és
belépőjegyek költsége összesen:
(Mária templom,
Katedrális a waweli dombon,
Zsinagóga)



kb. 100 PLN/fő
Schindler Múzeum látogatás
(nem minden időpontnál lehetséges)
kb. 80 PLN/fő
Gubalowka felvonó:kb. 40 PLN/fő

ENERGYLANDIA 

Egész napos parkbelépő:kb. 200 PLN/fő

A parkba a helyszínen vagy előzetesen tudnak vásárolni jegyet a park honlapján: https://energylandia.pl/en/ 
A parkba és vissza a szállodához transzfert tudunk biztosítani. Ennek áráról kérjük, e-mailen (info@vivalditravel.hu) tájékozódjanak.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!