Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Grúzia körutazás ***

Grúzia, Körutazás Grúziában, Körutazás Grúziában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-06-17-tól
2024-06-24-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 7 éj
Ár:
479000.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás
Bepillantás egy titokzatos világba

Program leírás

Az ősi Szvanéta harcos népe, finom borai, méltán teszik híressé a kaukázusnak ezt a kis országát.

 

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest - Kutaiszi - Gori - Tbiliszi

Elrepülés kora reggel Kutaiszibe a Wizz Air légitársasággal, érkezés a déli órákban, majd utazás Goriba, amelyet Grúzia legnagyszerűbb királya, Dávid király alapított a 11. században. Felkeressük a sziklákba vájt Uplistikhe barlangvárost, ahol a korai vaskortól a középkorig találunk különböző emlékeket. Továbbutazás Tbiliszibe. Vacsora. Szállás Tbilisziben.

 

2. nap: Tbiliszi

Reggeli, majd városnézés Grúzia fővárosában: ellátogatunk az óvárosba, séta Abanotubaniban, a fürdők kerületében, amely az iszlám építészet hatására a 17-18. században épült. Tbiliszi híres a kénes, gyógyhatású fürdőiről, a legenda szerint a város neve és alapítása is összefüggésben van a gyógyforrásokkal. A látnivalók többsége a város központjában található, a Kura folyó partján. A Narikala erőd falairól lélegzetelállító panoráma nyílik a környékre. Megtekintjük a Sioni katedrálist, a Szent Háromság templomot, a Shardeni utcát és a Béke hídját. Sétálunk a Rustaveli sugárúton.  A Mtsasminda-hegyre libegővel megyünk fel, ahonnét csodás panoráma nyílik a városra. Este megtekintjük a Flea piacot. Vacsora, szállás Tibilisziben.

 

3. nap: Ananuri - Gudauri - Kazbegi csúcs - Tbiliszi

Reggeli, majd utazás a grúz hadiúton, a Kaukázus hegyvonulatai között fekvő Ananuri erődhöz. Továbbutazás Gudauri síparadicsomon és a hágón keresztül Stephantsmindába, ahonnan felsétálunk vagy dzsipekkel felmegyünk a Gergeti Szentháromság templomhoz. A hegy lábánál fekvő templomból fenséges kilátás nyílik a Kazbegi 5047 méter magas hegycsúcsra. Vacsora. Szállás Tbilisziben.

 

4. nap: Signagi - Kakheti - Gremi - Nekresi - Telavi

Reggeli után utazás a fallal és 28 őrtoronnyal körülvett Signagi városába, ahonnan nem messze találhatjuk Bodbe Szent Nino kolostorát, innen csodálhatjuk meg a környező Alazani-völgyet a legjobb grúz borvidékekkel és háttérben a Nagy-Kaukázus csúcsaival. Utazás a Kakheti régión keresztül, mely Grúzia borászatáról híres. Meglátogatjuk a Khareba bor alagutat, ahol két különböző bort is megkóstolhatunk. Megtekintjük a Nekresi erődöt és a Gremi kastélyt, majd továbbutazunk Telaviba. Vacsora és szállás Telaviban.

 

5. nap: Alaverdi - Tsinandali - Tbiliszi

Reggelit követően meglátogatjuk Telaviban a piacot, majd elutazás a 11. században épült Alaverdi Katedrálishoz, mely egyike Grúzia négy Nagy Katedrálisának. Utazás Tsinandaliba, ahol egy gyönyörű kert, múzeum és borospince található, mely a Chavchavadze család tulajdona, aki híres 19. századi költő és a közéleti személyiség volt az országban. Megtekintjük az Ikalto Akadémiát és Shuamta kolostor komplexumot. Visszautazás Tbiliszibe a Gombori hágón keresztül. Vacsora és szállás Tbilisziben.

 

6. nap: Tbiliszi - Mtskheta - Gelati - Tskaltubo

Reggelit követően visszautazás Kutaiszi felé. Útközben megállunk az UNESCO Világörökségek részét képező Mtskheta városában, mely egykor a Grúz Királyság székhelye volt. Megtekintjük a Svetikhoveli katedrálist és a Samtavro kolostort. Folytatjuk utunkat. Meglátogatjuk a Gelati kolostoregyüttest, mely szintén az UNESCO Világörökségek részét képezi. Vacsora. Szállás Tskaltuboban.

 

7. nap: Kutaiszi - Bagrati - Sataplia barlangrendszer - Tskaltubo

Reggeli, majd felfedezzük Kutaiszi óvárosát, a Bagrati katedrálist és a Sataplia barlangokat. A Sataplia természetvédelmi terület erdős, hegyes vidék. Az itt található öt barlang közül az egyik egy csodálatos, 600 méter hosszú karsztbarlang, melynek fő ékessége a kupola alakú csarnok. Vacsora. Szállás Tskaltuboban.

 

8. nap: Kutaiszi - Budapest

Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre a Wizz Air légitársasággal.

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Mtskheta múzeumváros (templomegyüttes)

-          Gelati kolostoregyüttes

-          Bagrati katedrálisa

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 145 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 145 USD/fő a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Szolgáltatások

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-         repülőjegy és reptéri illetékek (utasonként 1 db kisméretű kézi-, valamint 1 db 20 kg-os feladható poggyásszal)

-         BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 5.920 Ft)

-         közlekedés külön busszal, kisbuszokkal, helyi járművekkel

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*- 3*+os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!