Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Üzbegisztán ***

Üzbegisztán, Körutazás Üzbegisztánban, Körutazás Üzbegisztánban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-06-23-tól
2024-07-01-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 8 éj
Ár:
715000.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás
Közép-Ázsia misztikus szépségei a Selyemút mentén

Program leírás

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest ...

Elutazás átszállással Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal Üzbegisztánba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: ... Urgencs - Khiva - Ichan Kala

Reggel megérkezés Urgencsbe, érkezés után továbbutazás busszal Khivába. Városnézés Khivában, mely során megtekintjük a Világörökség részét képező Ichan Kalát, a fallal körülvett óvárost, melynek különlegessége, hogy a városfalon belül több mint 50 történelmi emlékmű és 250-nél is több régi lakóház található. A nap folyamán láthatjuk a Kunya Ark erődőt, az Abd Al Bobo komplexumot, az Islam Khodja minaretet, a Djuma mecsetet és számos medreszét, melyek olyan mecsetek, ahol a vallással kapcsolatos emelt szintű oktatást végezték és végzik ma is. Vacsora. Szállás Khivában.

 

3. nap: Khiva - Bukhara

Reggeli, majd utazás Bukharába autóbusszal a világ egyik legnagyobb sivatagán, a Kizil-kum sivatagon keresztül. Az út első szakaszán többször lesz látható az Amudarya folyó, amely Közép-Ázsia legnagyobb folyója. Érkezés után a szálláshely elfoglalása, szabad program, a környék egyéni felfedezése. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Bukharában.

 

4. nap: Bukhara

Reggeli, majd egésznapos városnézés Bukhara ősi városában, amely a Selyemút karavánjainak egy fontos megállója volt, mivel ez volt az egyetlen oázis a környéken. A városnézés során megtekintjük többek között a IV. századból való Ark erődöt, a Bolo Khauz mecsetet, az Ismail Samani Mauzóleumot, a Poyi Kalon komplexumot a Miri Arab medreszével, a Kalon minarettel és mecsettel. Ezek után látogatás Coumpol bazárban, ahol egy igazi üzbég alkudozást követően helyi termékekkel gazdagodhatunk. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Bukharában.

 

5. nap: Bukhara - Nurata (Kizil-kum sivatagi tábor)

Kora reggel elindulunk a sivatagba. Megtekintjük a Navoi régióban található Nurata városánál a Chasma komplexumot, mely egy mesékkel és legendákkal övezett fantasztikus hely. Emberek ezrei zarándokolnak ide minden évben, hogy láthassák a műemlékeket és imádkozhassanak. Továbbutazás sivatagi jurta táborunkban. Vacsora. Szállás jurtákban. /A jurtákban ágyakon aludhatunk, azonban privát fürdőszoba és privát mosdó használatra nincs lehetőség ezen az egy éjszakán./

 

6. nap: Nurata - Szamarkand

Reggeli után kipróbálhatjuk a tevegelést a sivatagban. Utazás Szamarkand felé. Útközben az Aydarkul tó partján pihenünk meg. Folytatjuk utunkat, érkezés késő délután Szamarkandba. Vacsora. Szállás Szamarkandban.

 

7. nap: Szamarkand

Reggeli, majd egésznapos városnézés a kultúrák keresztezési pontjának tartott Szamarkandban: megnézzük a híres Registan teret, ahol három medresze található: Ulugbek, Sherdor és a Tillyakori medreszek. Folytatjuk látogatásunkat: Guri Emir Mauzóleum (ide temették el Amir Temurt és családtagjait), a Bibi Khanum mecset, a Shakhi Zinda nekropolisz, a XV. századi Ulugbek csillagvizsgáló, az Afrosiyab múzeum. Délután szabad program, vásárlás a Siyob nemzeti bazárban, ahol szárított gyümölcsöket, édességeket, szuvenírt árusítanak. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Szamarkandban.

 

8. nap: Szamarkand - Taskent ...

Reggeli, majd transzfer a vasútállomásra és utazás vonattal Taskentbe. Útközben áthaladunk a Sirdarya folyón. Érkezést követően megismerjük a régi városrészt. Első megállónk a Khazrati Imam Építészeti Komplexum, mely több lenyűgöző épületből áll (Koran Usman Múzeum - itt található a világ legrégebbi Koránja, a VII. századból, Barakkhan medresze, Tillya sejk mecset, Kaffal Shahsi Mauzóleum). Majd a városnézés folytatása Taskent új részében: Függetlenség tere, a II. Világháborús Emlékmű, az Amir Temur Múzeum és tér, az Alisher Navoi Színház tér. Délután ellátogatunk az Alay piacra, ahol szárított és friss gyümölcsök özöne tárul a szemünk elé. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Taskentben (létszámtól függően 1-2 pihenő szoba a reptéri transzferig). Éjszaka transzfer a repülőtérre és elrepülés menetrend szerinti járattal Budapestre átszállással.

9. nap: ... Budapest

Érkezés menetrendtől függően Budapestre.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Khiva-i Ichan Kala

- Bukhara történelmi központja

- Szamarkand

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Belépők és a program szerinti étkezések: 160 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 160 USD/fő a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Szolgáltatások

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek reptéri illetékekkel

- BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 6.660 Ft)

- közlekedés külön busszal, vonattal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*- 3*+-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!