Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Árva vára - Vlkolinec - Garamszeg

Szlovákia, Nyugat-Tátra, Árva vára
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
Indulás: 2024-05-11-tól
2024-05-11-ig
Szobatípus: Program
Időtartam: 1 nap
Ár:
14990.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

Időpont: 2024. május 11.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett) 

Indulás: 6.00 órakor

Program

Első úti célunk Garamszeg evangélikus fatemploma lesz, UNESCO Világörökségi helyszín. A kívülről óriási magtárra emlékeztető, skandináv stílusú fatemplom különleges látvány. Innen továbbfolytatjuk az utunkat Árvaváralja településre, ahol a Felvidék legmerészebb építésű vára áll, mely az Árva folyó feletti függőleges sziklabércen magasodik. Az épületegyüttes 400 éve változatlan formában áll. Az erőd három külön várrészből áll, melyek a hegyoldal szintkülönbségét követve, egymás fölé épültek. A várba rövid szerpentin út vezet, majd a felvonóhídon át egy hosszú alagúton keresztül jutunk az alsóvár udvarára.

Múzeumában a tulajdonos főúri famíliák tagjait ábrázoló festmények, szobrok, ruhák, fegyverek, trófeák, gazdag ornitológia gyűjtemény, XV. századi freskók láthatók. A vár kápolnájában a Thurzó család sírboltja látható.

Következő úti célunk Vlkolinec. Az útikönyvek a Felvidék leglátványosabb hagyományos építkezésű településeként emlegetik, szintén Világörökségi helyszín. Nem skanzen, hanem lakóhely, ahol ma is élnek. A faluban 45 jellegzetes, kőalapú, agyaggal kent falú, zsindelyes paraszti kis ház látható. Vlkolinec látnivalója még katolikus temploma, melyet 1875-ben építettek fel és Szűz Mária Meglátogatásának van szentelve. Közvetlenül előtte egy kis harangláb magasodik, melyet 1770-ben emeltek. A faluban tájházakkal is találkozhatunk, amelyek eredeti bútorokkal és háztartási eszközökkel vannak berendezve. Több épületben galéria, ajándékbolt található.  Várható visszaérkezés Budapestre 21 óra körül. Belépők: kb. 20,- €/fő

 

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 14.990,- Ft/fő 

BBP + Stornó biztosítás: 990,- Ft

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő



Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!