Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

A festői Skócia - csoportos körutazás

Nagy-Britannia, Skócia, Körutazás Skóciában
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

csoportos körutazás

A Skót Felföld összetéveszthetetlenül zord tájai, festői várai, Loch Ness és a skót szoknya legendája, egy pohár skót whisky és a misztikus történelem mind felfedezésre csábít! 6 napos körutunk Skócia legjelentősebb látványosságait öleli fel, tartson velünk Pünkösdkor!

 

Előfoglalási kedvezmény
3 hónappal indulás előtt: 16 000 Ft/fő

 

Dátum 2021. május 20-25.
Időtartam
6 nap/5 éj
Utazás
menetrendszerinti diszkont repülőjárattal
Repülési idő
Kb. 3 óra
Elhelyezés
3 csillagos szállodákban
Ellátás
reggeli, 1 vacsora
Idegenvezetés
a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri
Minimum létszám
20 fő

 

A festői Skócia ajánlatunk programleírása

 

1. nap: Stirling, William Wallace emlékmű, Glasgow

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban Edinburgh-ba közvetlen járattal, majd érkezés után transzfer Glasgowba, út közben megálló Stirling ősi városában, látogatás a várban, majd fotózási lehetőség a William Wallace emlékműnél. Érkezés Glasgow-ba, délután megismerkedünk a város főbb látnivalóival; a hatalmas katedrálissal (kívülről) és a viktoriánus nekropolisszal, mellette a középkorból fennmaradt legrégebbi házzal, majd megállunk a III. Györgyről elnevezett téren, ahol a Városháza és a Modern Művészeti Galéria is található. Szállás Glasgow-ban (1 éj).

 

2. nap: Loch Lomond, Glen Coe, Fort William

Utunk a Loch Lomond tó és a Trossachs vidékén keresztül vezet, a gyönyörű tájat miniatűr Skóciának is hívják, hiszen a skót tájak minden jellegzetességét megtaláljuk itt. Glen Coe festői völgyén át érjük el a Ben Nevis lábánál fekvő Fort William-et, ahol az estét töltjük. Szállás Fort William-ben (1 éj).

 

3. nap: Loch Ness, Blair kastély, Pitlochry

Reggel ellátogatunk a híres Loch Ness-i tóhoz. Megismerkedünk Nessie, vagyis a tó szörnyének legendájával és megcsodáljuk a tóra néző kilátást a parton fekvő Urquhart kastélyból. Ezután a gyönyörű természeti környezetben fekvő Blair kastélyt fedezzük fel. Este rövid séta Pitlochry-ban, a szállásunk vacsorával a környéken lesz (1 éj).

 

  

4. nap: St. Andrews, Rosslyn kápolna

Ezen a napon a bájos St. Andrews-ba teszünk látogatást. A tengerparton fekvő település a golf szülővárosa és ismert elit egyetemeiről is, itt tanult Vilmos herceg is. Megtekintjük a katedrális lenyűgöző romjait és a régi temetőt, majd továbbutazunk a pazar díszítésű Rosslyn kápolnához. A gótikus kápolnát megannyi legenda lengi körül, nem véletlenül kapott szerepet Dan Brown bestseller regényében is, melynek köszönhetően további felújítási munkák is zajlanak az épületen. Az estét már a nyüzsgő Edinburgh-ban töltjük, ahol szállásunk is lesz (2 éj).

 

5. nap: Melrose apátság, Edinburgh, whiskey élmények

Délelőtt ellátogatunk a gyönyörű Melrose apátsághoz a Skót Határvidékre, majd Edinburgh-ba visszatérve gyalogosan fedezzük fel a várost: az Óváros és az Újváros szépségeit, a város főutcája, vagyis a Royal Mile érdekes épületeit, a várat, láthatjuk a Holyroodhouse palotát (ami az angol királynő helyi rezidenciája), a St. Giles katedrálist és a Parlament modern épületét is. Búcsúzásképp este ellátogatunk a whiskey gyártását és múltját bemutató központba, ahol meg is kóstolhatjuk a híres skót nedűt.

 

6. nap: utazás Budapestre

Kora reggel transzfer a repülőtérre, utazás közvetlen járattal, érkezés Budapestre a menetrend függvényében a délelőtti órákban.

 

A programok sorrendje változhat!

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek személyenként egy feladott 10 kg-os poggyásszal, szállás 5 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték kb. 39 000 Ft/fő, belépőjegyek a nevezetességekhez (helyszínen fizetendő, kb. 90 GBP/fő), borravalók (helyszínen fizetendő, kb. 10 GBP/fő), utasbiztosítás, fakultatív félpanzió.

Félpanzió (4 vacsora)*  hamarosan

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!