Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Barangolás a Tenkes kapitánya földjén

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2020. szeptember 05. (szombat) 

Felszállási lehetőség: Siófok – Balatonlelle – Balatonboglár – Fonyód – Balatonfenyves – Balatonkeresztúr – Marcali – Kaposvár útvonalon

Indulás Siófokról kora reggel. Folyamatos utazás egy pihenővel. Első állomásunk hazánk egyik legjelentősebb zarándokhelye, a Máriagyűdi Bazilika. Az itt elhelyezett Mária-szobornak és a csodáknak köszönhetően már az Árpád-kortól egyre többen látogattak el a Tenkes-hegy aljára. A bazilika mai formáját a 18. században kapta. A kegytemplom mellett találhatók a Kálvária Zsolnay-majolikás stációi, valamint a Szentkút, melynek vizét a „gyűdi korsókban” vitték haza a zarándokok. 

Ezután Siklósra érkezünk és a Tenkes kapitánya nyomába eredünk. A szépen felújított vár falai között történelmi élmények várnak ránk. Korhű viseletbe öltözött tárlatvezetővel időutazásra indulunk és ismerkedünk a vár történetével és látnivalóival. Siklóson járva nem hagyhatjuk ki Malkocs bej dzsámiját, mely a 16. századi magyarországi török építészet egyik kiemelkedő látnivalója.

Napunkat a Bor városában, Villányban fejezzük be. A Bormúzeum épülete egykor a világhírű szőlőnemesítő, Teleki Zsigmond présháza volt. Itt megismerkedünk a Villány-Siklósi Borvidék történetével, a szőlőművelés és bortermelés eszközeivel. A múzeum a borrendi avatás helyszínéül is szolgál, a szertartás néhány jelentős mozzanatát fotók mutatják be. 

Látogatásunkat természetesen egy borkóstolóval fejezzük be megízlelve a borvidék finomabbnál finomabb nedűit.

Élményekben gazdagon az esti órákban érkezünk haza.

Részvételi díj: 10.900,- Ft / fő

A részvételi díj tartalmazza: utazás komfortos autóbusszal, csoportkísérő idegenvezető

Belépőjegyek: Máriagyűd templomvezetés 200 Ft/fő; Siklósi vár tárlatvezetéssel 2.100 Ft/felnőtt; 1.200 Ft/nyugdíjas; Malkocs bej dzsámi 350 Ft/fő; Villány Bormúzeum kb. 500 Ft/fő

A program minimum 35 fő jelentkezése esetén indul. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!