Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

MEDITERRÁN SZÉPSÉGEK BARCELONÁBÓL *****

Hajóutak, Földközi-tengeri hajóutak , Nyugat-Mediterrán hajóutak
  • Szálláskategória: Hajó kabin
  • Utazás módja: repülő+hajó
  • Típus: Hajóút, Nyaralóprogram, Üdülés - nyaralás
Szűrés
Indulás: 2024-10-16-tól
2024-10-25-ig
Szobatípus: Belső, ablak nélküli Fantastica kabin
Időtartam: 9 éj
Ár:
999000.00 Ft/fő, Belső, ablak nélküli Fantastica kabin, Teljes ellátás, 2 felnőtt
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-16-tól
2024-10-25-ig
Szobatípus: Ablakos Fantastica kabin
Időtartam: 9 éj
Ár:
1149000.00 Ft/fő, Ablakos Fantastica kabin, Teljes ellátás, 2 felnőtt
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-16-tól
2024-10-25-ig
Szobatípus: Balkonos Fantastica kabin
Időtartam: 9 éj
Ár:
1199000.00 Ft/fő, Balkonos Fantastica kabin, Teljes ellátás, 2 felnőtt
Ajánlatkérés

 

Leírás

Leírás:








1. nap o Budapest - Barcelona

Elutazás Budapestről a reggeli órákban Barcelonába. Barcelona a világ egyik legizgalmasabb és leglátványosabb városa, a modernizmus fővárosa. Érkezés után transzfer a szállodába, bejelentkezés, majd rövid felfrissülés után panoráma városnézés, majd egy kellemes séta következik a Poble Espanyol területén. A falumúzeumot az 1929-ben megrendezett világkiállítás alkalmából, a spanyol művészi élet bemutatása céljából hozták létre, és máig az egyik legkedveltebb turista látványosság. A skanzenben felhúzott épületek tájanként csoportosítva állnak, bennük kézműves műhelyek, boltok, kiállítások kaptak helyet, melyek a népművészeti hagyományok mellett a modern katalán művészeti életbe is betekintést nyújtanak. Tapas vacsorával egybekötött flamenco show a falumúzeum területén, majd késő este utazás a szállodába.



2. nap o Barcelona

Reggeli után egész napos városnézés, mely során Gaudi építészeti örökségei tekinthetők meg. Látogatás az UNESCO Világörökség részét képező Sagrada Familia-ba. A Carmel-dombon folytatódik az út, ahol Gaudi másik világhíres alkotása a Güell Park található. Séta a 17 hektáron elterülő parkban, ahol számos kert és építészeti különlegesség fogadja a látogatókat. A park felfedezése után Gaudi további két alkotása, a Casa Batlló (a Csontok háza) és a Casa Mil? (a Kőbánya) megtekintése kívülről. Rövid szabadidő, majd visszautazás a szállodába.



3. nap o Barcelona

Reggeli után transzfer a kikötőbe, bejelentkezés az MSC World Europa fedélzetére. Kabinok elfoglalás, kihajózás a kora esti órákban. Vacsora és szállás a hajón.



4. nap o Marseille

Érkezés Marseille kikötőjébe a reggeli órákban. A félnapos fakultatív kirándulás során Marseille nevezetességei láthatók. Elsőként Marseille katedrálisának, a város legmagasabb pontján található Notre Dame de la Garde-nak a felkeresése. A székesegyházat Henri-Jacques Espérandieu építtette neo-bizánci stílusban egy ősi erőd alapjaira a XIX. században. Ezt követően rövid szabadidő, majd visszautazás a kikötőbe. A kirándulás ebédet nem tartalmaz. Vacsora és szállás a hajón.



5. nap o Genova

Érkezés a reggeli órákban, majd tervezett egész napos fakultatív kirándulás Portofinóba, a Ligur-tenger partján lévő csodálatos ékszerdoboz városkába. Genovából kb. egyórás autóbuszos utazás után 15-20 perces hajóúttal lehet eljutni a városba. Kis öblében egyszerű halászcsónakok és luxusjachtok ringatóznak egymás mellett, idilli látványukhoz a hátteret a világhírű színes házsor adja. Portofino régen egy kis halászfalu volt, de az 50-es, 60-as években felfedezték maguknak a hírességek: Elizabeth Taylor, Brigitte Bardot és Ingrid Bergman is ide jártak nyaralni. A környék felfedezése után visszautazás a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.



6. nap o Nápoly

Kikötés a kora délutáni órákban Nápolyban. Tervezett félnapos fakultatív kirándulás Sorrentóba, mely a délolasz tájakra jellemző olívafákkal és citrusligetekkel tarkított mészkőhegységek ölelésében található. A városnézés első állomása a Tasso tér, mely Torquato Tasso XVI. században élt olasz költőről kapta nevét. A keskeny történelmi utcákon sétálva a XV. századi Sedil Dominova épületéhez lehet eljutni, melyet gyűlésteremként használtak a főurak. A nemesi családok címerei és a XVIII. századbeli freskók még mai is ékes díszei a jellegzetes épületnek. Tovább sétálva a XI. században épült román stílusú katedrális látható, harangtornyának alapját már a római korban lerakták, ajtaja Konstantinápolyból származik. Ezután a Szent Ferenc templom és kolostor megtekintése következik, melynek kertjéből csodálatos kilátás nyílik az öbölre. Szabadprogram, majd visszautazás a nápolyi kikötőbe. Tovább hajózás Messina irányába.



7. nap o Messina

Érkezés a reggeli órákban Szicília partjaihoz, Messinába. Tervezett félnapos fakultatív program: elsőként panoráma városnézés keretében Messinában a bíróság épülete, a Piazza Cairoli látható. Ezt követően a San Francesco templom, a kormányzósági épület, a Neptun szökőkútja mellett halad az út. A következő állomás a bájos Taormina. Elsőként a festői fekvésű görög színház mellett halad a túra, melynek alapjait a hellén telepesek építették, de ma is látható romjai már a római korból származnak. Ez Szicília második legnagyobb színháza, napjainkban is gyakran helyszíne koncerteknek és operaelőadásoknak. Ezután a középkori Corvaia Palota látható kívülről, amely nevét Taormina egyik legősibb és legismertebb családjáról kapta. A XVI. századtól több mint négy évszázadon át szolgált lakhelyükként az épület. A városnézés utolsó állomása az erődítmény szerű, középkori St. Nicholas bazilika. A program befejezéseként szabadidő, majd visszautazás a kikötőben. Vacsora és szállás a hajón.



8. nap o Valetta

Kikötés Vallettában, Málta fővárosában a reggeli órákban. A tervezett félnapos fakultatív kirándulás során elsőként a hangulatos Valetta látványosságainak megtekintése. A meseszép Barrakka kertből lélegzetelállító látvány tárul a kikötői öbölre. Következő látnivaló a Szent János katedrális, mely a barokk építészet ékköve. A templomot a XVI. század második felében építette a máltai lovagrend. A hatalmas katedrális belül is gazdagon díszített: értékes kárpitok és festmények láthatók itt, köztük Caravaggio két mesterműve: a Keresztelő Szent János lefejezése és Szent Jeromos című festmények. Továbbutazás a középkori fallal körülvett egykori fővárosba Mdinába, mely a sziget közepén található, és a motorizált járműforgalom korlátozása miatt ,,csendes városnak" is nevezik. Séta a város szűk utcácskáin, a barokk stílusú Szent Pál katedrális megtekintése. Visszautazás a hajóra.



9. nap o Tengeren

Egész napos hajózás Barcelona irányába. Ez a nap remek alkalom az MSC hajótársaság egyik legújabb luxushajójának, az MSC World Europa szolgáltatásainak felfedezésére. A modern felszereltségű hajó minden korosztály számára tartogat élményeket. Különböző tematikájú éttermeiben többek között francia, spanyol, japán, amerikai ízek közül válogathatnak a vendégek. A gyerekek önfeledten játszhatnak a víziparkban és a klubszobákban. A napfény szerelmesei a medencék mellett pihenhetnek, míg az aktív kikapcsolódásra vágyók különböző sportokkal tölthetik a szabadidejüket. Vacsora és szállás a hajón.



10. nap o Barcelona

Érkezés Barcelonába a reggeli órákban. Panoráma városnézés a katalán fővárosban: a híres La Rambla, a Gótikus negyed, a Nagy Királyi Palota, a Szent Kereszt és Szent Eulália székesegyház, a Ciutadella Park, a Born negyed, ahol a Santa Maria del Mar templom látható. Transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással. Megérkezés Budapestre a késő esti órákban.

Minimum létszám: 20 fő





Időpont: 2024. október 16-25. (10 nap/ 9 éj)

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság - akár a hajóút közben is - fenntartja.





A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza


    • utazás repülőgéppel Budapest - Barcelona - Budapest útvonalon turista osztályon
       

    • transzfer légkondicionált autóbusszal
       

    • 2 éjszakai szállás Barcelona külvárosában, reggelis ellátással
       

    • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas kabinban
       

    • teljes ellátás a hajón
       

    • két félnapos és egy egész napos városnézés Barcelonában
       

    • kikötői illeték és kötelező szervizdíj a hajós utazásra vonatkozóan
       

    • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
       

    • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
       

    • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során





A részvételi díj nem tartalmazza


    • fakultatív programok
       

    • italcsomag igény szerint
       

    • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
       

    • útlemondási biztosítás



Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.





Italcsomagok irányára


    • Gyermek italcsomag (3-17 éves korig): 59 000 Ft/fő
       

    • Alkoholmentes italcsomag: 85 000 Ft/fő
       

    • Easy italcsomag: 139 000 Ft/fő
       

    • Easy Plusz italcsomag: 189 000 Ft/fő
       

    • Prémium Extra italcsomag: 259 000 Ft/fő
       



Az egy kabinban lakóknak ugyanaz az italcsomag választható, és a kabinban lakók mindegyikének meg kell vásárolnia a választott italcsomagot. Az előre vásárolt italcsomag esetén a hajótársaság az italcsomagban szereplő italokra további szervizdíjat nem számol fel.

Szállás:



MSC WORLD EUROPA





Az MSC World Class hajóosztály első hajója 2022. decemberében mutatkozik be a nagyközönség előtt. A téli időszakban az Emirátusokban, a tavaszi hónapoktól a nyugat-mediterrán térségében kel útra. Az MSC Cruises legújabb luxushajójának építése során a környezetbarát működést is előtérbe helyezték: ez lesz az első LNG technológiával épített hajó, mely az eddig ismert legkörnyezetkímélőbb folyékony üzemanyagot használja. Y alakú hajóorrának köszönhetően tágas fedélzeti sétányt alakítanak ki, és beltéri promenád nyűgözi le a látogatókat LED kupolával kiegészítve.
Egyedülálló lesz a 11 fedélzetet áthidaló száraz spirálcsúszda, mely egyedi építészeti megoldásának köszönhetően érdekes színfoltja lesz a hajónak. A minőségi szolgáltatások az új speciális éttermek kínálatában is megmutatkoznak, ahol szezonális és kreatív ínyencségekkel készülnek. A 2633 kabin 65%-a balkonnal rendelkezik majd és új kabintípusok is kialakításra kerülnek.
A Yacht Club utasai a hajó legjobb elhelyezkedésű kabinokban szállhatnak meg, dedikált éttermet és társalgót vehetnek igénybe és 24 órás concierge szolgáltatásban részesülnek.










Szolgáltatások

Vízre bocsájtás éve: 2022
Méretei: 205 000 tonna, 47 m széles, 333 m hosszú
Utasok száma: 6 762 fő
Személyzet: 2 138 fő
Sebesség: (max.): 21,8-22,7 csomó
Közösségi tér nagysága: kb. 40 000 nm
Kabinok száma: 2 633





Technikai adatok

Súly: 205 000 tonna
Utas kapacitás: 6 762 fő
Hosszúság: 333 méter
Szélesség: 47 méter
Közösségi tér nagysága: kb. 40 000 nm
Legbagyobb sebesség: 22,7 csomó
Átlagos sebesség: 18 csomó



Szobák:



Belső kabin



Alapterület: kb. 15 m2. Felszereltség: franciaágy, ami kérésre két egyszemélyes ággyá alakítható, légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, gardróbszekrény, interaktív TV, telefon, Wi-Fi (térítés ellenében), minibár, széf, ZOE virtuális asszisztens. Bella és Fantastica élménycsomaggal választható.



Óceánra néző kabin



Alapterület: kb. 16 m2. Felszereltség: franciaágy, ami kérésre két egyszemélyes ággyá alakítható, légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, gardróbszekrény, interaktív TV, telefon, Wi-Fi (térítés ellenében), minibár, széf, ZOE virtuális asszisztens. A kabinok egy részéből részleges kilátás nyílik a tengerre. Az ablak nem nyitható. Bella és Fantastica élménycsomaggal választható.



Balkonos kabin



Alapterület: kb. 17 m2. Felszereltség: franciaágy, ami kérésre két egyszemélyes ággyá alakítható, légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, gardróbszekrény, interaktív TV, telefon, Wi-Fi (térítés ellenében), minibár, széf, ZOE virtuális asszisztens. A balkon ajtaja faltól falig üveg tolóajtó, korlátja üveg vagy fém borítású (ez utóbbi a szobából részleges kilátást nyújt a tengerre). Esetenként emeletes pótággyá alakítható kanapéággyal is rendelkezik. Bella, Fantastica és Aurea élménycsomaggal választható.



Balkonos családi kabin



Két egybenyitható kabin, mely legfeljebb 6 fő kényelmes elhelyezését teszi lehetővé. Alapterület: kb. 17 m2/kabin + kb. 4 m2/balkon. Felszereltség kabinonként: franciaágy, mellette kétszemélyre ágyazható kihúzható kanapéágy, vagy a bejárat mellett elfüggönyözhető emeletes ágy, légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyozóval vagy káddal, gardróbszekrény, interaktív TV, telefon, Wi-Fi (térítés ellenében), minibár, széf, ZOE virtuális asszisztens. A balkon ajtaja faltól falig üveg tolóajtó. Fantastica élménycsomaggal választható.



Balkonos kabin, kilátással a belső promenádra



Alapterület: kb. 16 m2. Felszereltség: franciaágy, ami kérésre két egyszemélyes ággyá alakítható, légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, gardróbszekrény, interaktív TV, telefon, Wi-Fi (térítés ellenében), minibár, széf, ZOE virtuális asszisztens. A balkon abelső sétányra néz és maximum két fő elhelyezésére alkalmas. Bella és Fantastica élménycsomaggal választható.



Az MSC élménycsomagok világa

Az MSC hajótársaság útjai nem csupán az utazás és a felfedezés örömét adják. Az egyes kabintípusokhoz hozzárendelhető élménycsomagok lehetővé teszik, hogy mindenki a saját igényeinek megfelelő szolgáltatásokban, kényeztető programokban és ellátásban részesüljön!



Bella élménycsomag

Komfort és szórakozás

A Bella élménycsomaghoz választható kabintípusok: belső kabin, külső kabin részleges kilátással, tengerre néző kabin és balkonos kabin.

Szolgáltatások




    • szállás a kiválasztott kabinkategóriában

    • étkezések a fedélzeten: büféétkezés a nap 20 órájában

    • fedélzeti szórakoztató programok és tevékenységek napközben

    • esti szórakoztató programok: Broadway-stílusú színházi show-k

    • fedélzeti sportok: a hajó felszereltségétől függően kosárlabda-és futópálya, úszómedence, felszerelt edzőterem panorámával

    • gyerekprogramok: belépés az MSC hajóinak gyerekklubjaiba, melyek kisgyermek kortól tinédzser korig nyújtanak szórakozást

    • személyre szabott kényelem: több nyelven beszélő személyzet a nap 24 órájában

    • ülőhely kiválasztási lehetőség a vacsoránál
      (a szabad kapacitás függvényében
      csoportos hajóutaknál nem lehetséges)

    • MSC klubkártya pontgyűjtési lehetőség

    • kabinszám nem választható, a hajótársaság végzi a kabinok beosztását

    • italcsomag kizárólag megrendeléskor választható



Fantastica élménycsomag

Kényelem magasfokon

A Fantastica élménycsomaghoz választható kabintípusok: belső kabin, tengerre néző kabin, családi kabin, balkonos kabin és lakosztály.

Szolgáltatások

A Fantastica élménycsomag a Bella élménycsomagon felül az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:




    • szállás a kiválasztott kabinkategóriában a felsőbb szinteken, kedvezőbb fekvéssel

    • elsődleges helyválasztás vacsoránál

    • kontinentális reggeli a kabinban (ingyenes reggelivel és kabinba szállítással)

    • egybenyitható ,,super" családi kabin lehetőség (a szabad kapacitás függvényében)

    • különleges oktató és rekreációs programlehetőségek a gyerekek számára (a programok hajónként eltérhetnek és a szabad kapacitás függvényében lehetségesek)

    • 20% kedvezmény a speciális éttermekben történő előre foglalás esetén



Aurea élménycsomag

All Inclusive kényeztetés

Az Aurea élménycsomaghoz választható kabintípusok: balkonos kabin, lakosztály.

Szolgáltatások

Az Aurea élménycsomag a Fantastica élménycsomagon felül az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:




    • elhelyezés a felsőbb szinteken lévő tengerre néző kabinokban

    • üdvözlő csomag: csokiválogatás és habzóbor bekészítés

    • 24 órás szobaszerviz ingyenes kabinba szállítással

    • vacsora a büféétteremben elkülönített részen rugalmas étkezési időponttal (My Choice)

    • elsőbbségi beszállás

    • Spa-csomag: fürdőköntös, papucs és szépségápolási termékek bekészítése a kabinba

    • belépés a termál részlegre (csak felnőtteknek)

    • hozzáférés a privát napozóteraszhoz (csak felnőtteknek)

    • 10% kedvezmény a helyszínen a Spa csomagok árából



Fedélzetek, térkép

Szolgáltatások:

Fedezze fel a Mediterrán-térség legszebb tájait az MSC World Europa fedélzetén! A stílusos, minden eddiginél pazarabb kialakítás és a páratlan fedélzeti szolgáltatások foglalják méltó keretbe a Barcelonából induló, Marseilles, Genova, Nápoly, Messina és Valetta ragyogó látnivalóit felvonultató hajós utazást. Gaudi építészeti örökségei, az ikonikus Sagrada Familia, a Güell Park, a Casa Batlo és a Casa Mila Barcelona legjavát mutatja be, melyet Franciaország, Olaszország és Málta legszebb városai koronáznak meg a hajóút során! Tartson velünk Európa képeslapra illő helyszíneire.

Ellátás:

Teljes ellátás korlátozott italfogyasztással


Az ár tartalmazza:


Csoportos hajóút



Hajótársaság: MSC Cruises



Hajó: MSC World Europa



Indulás: Barcelona, Spanyolország



2024. október 16-25.

Az ár nem tartalmazza:

Tervezett fakultatív programok:
(a fakultatív kirándulásokra min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetőt)

A végleges programok és árak kb. 60 nappal az utazás előtt kerülnek véglegesítésre.



 

    • Marseille
       

 

    • Genova - Portofino
       

 

    • Nápoly - Sorrento
       

 

    • Messina és Taormina
       

 

    • Valetta és Mdina

 

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!