Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

New York City - művészet és design ünnepi hangulatban

Amerikai Egyesült Államok, New York, New York
  • Szálláskategória: Hotel
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás, Hajóút
Szűrés
Indulás: 2024-09-26-tól
2024-10-01-ig
Szobatípus: Kétágyas (két különálló ágyas) szoba
Időtartam: 4 éj
Ár:
899000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-09-26-tól
2024-10-01-ig
Szobatípus: Kétágyas (franciaágyas) szoba
Időtartam: 4 éj
Ár:
899000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-11-26-tól
2024-12-01-ig
Szobatípus: Kétágyas (franciaágyas) szoba
Időtartam: 4 éj
Ár:
899000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-11-26-tól
2024-12-01-ig
Szobatípus: Kétágyas (két különálló ágyas) szoba
Időtartam: 4 éj
Ár:
899000.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!

Leírás

Programleírás

1. nap: Budapest - New York City

Elutazás európai átszállással New York City-be. Éjszaka Manhattanben.

2. nap: New York City: a sokszínűség nyomában

Mi tette ezt a várost azzá, ami? A bevándorlók nyomába eredünk: városrészek és történelmi események kapcsolatát fejtjük fel. A Kínai negyed, Little Italy és a Keresztapa kultikus pontjai, a házak, ahol az első bevándorlócsoportok éltek, Brooklyn zárt haszid közössége, szimbólumok, a város keletkezéstörténete sok manhattani helyszínnel és egy titkos meglepetés-megállóval. Másképp, nem a tömegbe olvadva. Majd a Wall Street és az egykori World Trade Center környéke következik. Este választhat a Broadway és az élőzenés jazzklubok kínálatából.

3. nap: New York City: mindig magasabbra!

A város sziluettjének történetét ismerhetjük meg: építészeti séta a felhőkarcolók nyomán. Hogyan laktak régen és most? Mi a titka a Vasalóháznak? Hogy készült a híres építőmunkások fotója? Hogyan tűnik el a szemünk előtt az a New York City, amit a filmekből ismerünk? Csak itt jellemző, rejtett titkok, finom falatok, piacok, közösségi megoldások és egy minden ízében mai, kortárs múzeum. Építészet- és épülettörténeti barangolás Belső-Manhattanben. (Empire State Building, Rockefeller Center, Chrysler Building, Grand Central, Bryant Park és környéke, One Summit Vanderbilt, High Line, a legnevesebb kortárs építészek munkái, melyek meghatározzák a mai városképet. Fakultatív steakvacsora és séta a Times Square-en.

4. nap: New Yorker

Mit jelent New York-i polgárnak lenni? Mennyibe kerül a város legolcsóbb és legdrágább bérleménye? Art déco és Beaux-Arts minden mennyiségben. Nagyvilági elemek keverednek ezen a napon a latinók, afroamerikaiak, kelet-európaiak sikertörténeteivel. Az Ötödik sugárút mágnásai, műgyűjtők és zárt közösségek, a város legmagasabb és legdrágább lakásai, a luxusingatlan, melyet egy magyar származású építész álma, Sting és Leonard Bernstein otthona. Séta a Central Parkban, majd fakultatív, vezetett látogatás a Museum's Mile meghatározó múzeumában. Aki szeretné, önállóan, biciklivel is felfedezheti a Central Parkot, vagy részt vehet egy hajótúrán a Szabadság-szoborhoz.

5-6. nap: New York City - Budapest

Délelőtt még néhány értékes, szabad órát eltöltünk a városban, mely valószínűleg ekkorra már a szívünkhöz nőtt - hogy különleges energiáival feltöltődve, inspirációit hazacsempészve megérkezzünk európai átszállással Budapestre.


Intenzív és nagyon sok információval, összefüggésekkel teli utazást ígérünk.

Miért éppen

New York City - egy különleges város rengeteg mondanivalóval. A Nagy Alma kulturális-művészeti vonatkozásait, különlegességeit fedezzük fel ezen az úton, bennfentes idegenvezetéssel. Nem csak a kötelező látnivalókhoz, múzeumokba és galériákba jutunk el, hanem olyan helyekre is, melyeket leginkább New York lakói vagy a várost igazán jól ismerők látogatnak. Melyek távolabb esnek a turisták megszokott vonulási útvonalától, de legalább annyira érdekesek, sőt! Mesélő városrészek, nagyszerű történetek, gazdag múzeumok, inspiráló helyszínek, rejtett kincsek nyomába eredünk, hogy valódi, minőségi időként éljük meg New York-i napjainkat  - ahogyan utazni igazán érdemes!

Novemberi utunk kiegészül a város ünnepi fényeivel, különleges hangulatra és látnivalókra számítsanak!

Az ár nem tartalmazza

  • az ESTA engedély díját
    17 000 Ft
  • a belépőjegyeket
    (helyszínen fizetendő)
  • az útlemondási biztosítást
    (Covid fedezettel): 2,5%

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • Egyágyas felár

  • BBP utasbiztosítás
    (EUB Biztosító)
    - Air & Cruise Top:
    1.030 Ft/fő/nap

    - Air & Cruise Extra:
    1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

  • a repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 232.300 Ft)
  • a szállást 4*-os szállodában, kétágyas szobákban
  • a reggelis ellátást
  • a megadott programokat
  • a magyar nyelvű idegenvezetést

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!