Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Aktív nyaralás Ausztriában

Ausztria, Alsó-Ausztria, Lackenhof
  • Szálláskategória: Panzió
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Városlátogatás, Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-08-01-tól
2024-08-04-ig
Szobatípus: Kétágyas standard szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
119900.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Leírás

Programleírás

1. nap: Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Útközben megállunk Laxenburgban (K), amely már a 14. sz. végén a császári család kedvelt tavaszi és nyári rezidenciája volt, mind a mai napig az egyik legimpozánsabb kastély Európában. Kisvasúttal (K) fedezzük fel a csodálatos parkot, mini komppal kelünk át a kis szigetre, ahol a kastély áll. A látogatás után utunkat tovább folytatjuk az osztrák Dunakanyar, a Wachau talán leggrandiózusabb látnivalójához, Alsó-Ausztria 1000 éves szellemi és kulturális központjához, a Melki apátsághoz (K). Vacsora a panzióban.

2. nap: Reggeli után kirándulunk az Ötscherre. Libegővel (K) megyünk fel a hegyre, ahol gyalogtúrára indulunk. Időtartam: max. 3 óra. A hegy tetején lehetőségünk lesz ebédelni egy hüttében. Maga a túra csak a szintkülönbség miatt lehet fárasztó, de nem veszélyes.A csúcsról a Mariazell környéki hegyekre lesz gyönyörű kilátás, mely kárpótol a fáradságért.A túra kipihenésére a Lunzer See-hez látogatunk, ahol egyórás hajózáson (K) veszünk részt. Ezután visszatérünk Lackenhofba. Vacsora a panzióban.

3. nap: Reggeli után Mariazellbe látogatunk, ahol a gazdag történelmi háttérrel rendelkező, egyedülálló kegyhelyet és bazilikát tekintjük meg. A 17. századtól kezdve a Habsburg család szinte nemzeti szentélyként tisztelte Mariazellt. A fakultatív ebéd után átsétálunk a Likőrmanufaktúra boltjába, ahol megkóstolhatjuk (sőt, meg is vehetjük) a híres gyomorkeserűt, de ha valaki inkább pralinét vásárolna, arra is lesz lehetőség. Ezután a szomszédos Pirker mézeskalácsboltban (K) teszünk látogatást, ahol szintén kapunk kóstolót is. Vacsora a panzióban.

4. nap: Reggeli után hazafelé indulunk. Útközben megállunk Gloggnitz-ban, ahol a Lindt csokoládéboltjában pótolhatjuk a túrázós napok során elveszített kalóriákat. A következő állomásunk Eisenstadt, azaz Kismarton lesz, ahol lehetőségünk nyílik megismerkedni az Esterházy-kastély (K) és a -család történetével, sétálni a hangulatos óvárosban, ill. felkeresni Haydn házát. Az esti órákban érkezünk haza Budapestre.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Az Alsó-Ausztriában, Lackenhof településén található Zur Post mesebeli helyen várja vendégeit. A panzióban svédasztalos reggelit szolgálnak fel, az éttermében pedig magyaros ételeket szolgálnak fel. Szabadtéri úszómedence és kert található a panzió területén, a közelben pedig túrázásra és síelésre is van lehetőség.
Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Külföldi programcsomag Turnusok:
2024-08-01 - 2024-08-04
80

Az ár nem tartalmazza

  • Külföldi programcsomag (helyszínen fizetendő): 80 EUR/fő
  • BBP: 3.680,-Ft/fő
  • Stornobiztosítás: a teljesrészvételi díj 2%-a

Kecskeméti fel-leszállás: 4.000 Ft/fő (indulás a budapesti időponthoz képest egy órával hamarabb)

Az ár tartalmazza

  • autóbuszos utazás
  • idegenvezető költségeit,
  • 3 éj szállást egy panzióban,
  • félpanziós ellátást

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!