Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Körutazás Bosznia-Hercegovina és Horvátország csodás tájain egy kis mandarinszürettel ****

Bosznia- Hercegovina, Körutazás Bosznia-Hercegovinában, Körutazás Bosznia-Hercegovinában
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Városlátogatás, Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-10-16-tól
2024-10-20-ig
Szobatípus: Kétágyas standard szoba
Időtartam: 4 éj
Ár:
161900.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Leírás

Programleírás

1. nap: Szarajevó

Indulás a kora reggeli órákban Budapestről. Kecskeméten is fel lehet szállni. Folyamatos utazásunkat rövid pihenőkkel szakítjuk meg. Szerbián keresztül érkezünk meg programunk első állomására, Bosznia fővárosába, Szarajevóba, mely a különböző kultúrák találkozási helyeként is ismert. Elfoglaljuk szállásunkat, majd városnézésre indulunk idegenvezetőnkkel. A városképet többnyire a muzulmán mecsetek és minaretek uralják, de több helyen láthatunk katolikus vagy ortodox templomot, és még zsinagógát is. A séta során megtekintjük a város legfőbb nevezetességeit: a dzsámit, a 14. században épült ortodox templomot, a bazárt vagy akár a folyó partján is utazhatunk villamossal, melyről útközben  sok nevezetes épület láthatunk. Vacsora a szálláshelyünkön.

2. nap: Mostar, Blagaj

Reggeli után tovább utazunk Mostarba. Nevét a Neretva folyón álló hidak egyikéről, a híres Öreg hídról kapta. A város folyója a város lakóit is két részre osztja: egyik parton élnek a muzulmán bosnyákok, másik parton a katolikus horvátok. Mostar óvárosa az UNESCO Világörökség része. Az itt eltöltött idő alatt ellátogatunk a bazárba, és megnézzük a város egyéb nevezetességeit, élén az Öreg-híddal. Innen a közeli Blagaj városába utazunk.

Blagaj nagyon gazdag természeti környezetében található Európa legbőségesebb vizű karsztforrása. Blagaj legfontosabb látnivalója a közel 200 méter magas sziklafalak lábainál felbukkanó Buna folyó. Nem csoda, hogy a török szultánt is lenyűgözte és megihlette a látvány, és egy dervis kolostort építtetett a sziklafalba a XVI. században. Az ottomán építési stílust követő kolostor épületének az elhelyezkedése is  magával ragadó. A látogatás után tovább utazunk Neumba, ahol elfoglaljuk szállásunkat és megvacsorázunk.

3. nap: Mandarinszüret

Reggeli után utunk a Neretva folyó deltájában lévő mandarinültetvényre vezet. A Neretva-völgyben több, mint egymillió fán terem narancs és mandarin, számos család foglalkozik termesztésükkel. Először megismerkedünk a mandarintermesztés történetével, majd a szedés technikájával, utána pedig zsákokba gyűjthetjük a mézédes gyümölcsöt. Kb. 2 kg mandarin elvihető, érdemes metszőollót hozni.  Ezután különleges csónakokon utazva fotószafarin veszünk részt, csodás képeket készítve a Neretva torkolatáról és a környező tájról. Levezetésképpen egy kellemes, élőzenés ebéd vár bennünket.

Visszatérünk szállásunkra és szabadprogram következik, élvezhetjük a napos tengerpartot, vagy sétálgathatunk a városban, majd könnyű vacsorával zárjuk a napot.

4. nap: Dubrovnik

A reggelit követően elindulunk Dubrovnikba, de útközben még megállunk a Peljesac-félsziget bejáratánál fekvő Ston településnél, mely városfaláról és sólepárlásáról híres. A kínai nagy fallal persze nem vetekedhet, de Európa leghosszabb várfala, öt és fél kilométeren húzódik gyönyörű környezetben. A stoni falat a XIV. században építette a Raguzai Köztársaság, hogy eltorlaszolják a félsziget bejáratát és megvédjék az ottani sókészletet, melynek abban az időben nagyjából akkora volt a jelentősége, mint manapság a kőolajnak. Dubrovnik bevételének egyharmada a sókereskedelemből származott. Nyaranta még mai is folyik a sólepárlás, naponta akár 55 tonnát is kitermelnek. A helyi boltokban egész évben vásárolhatunk a hófehér aranyból, amely állítólag kifejezetten egészséges a nagyon tiszta tengervíznek köszönhetően. A falak között fekszik a különleges hangulatú óváros, mely leginkább talán egy francia kisvárosra emlékeztet.

A látogatás után Dubrovnikba érkezünk, mely az UNESCO Világörökség egyik csodálatos városa. A hatalmas, látványos fallal körülvett óváros olyan, mint egy szabadtéri múzeum. Megtekintjük a város fontosabb nevezetességeit az Óvárosi kikötő és a Nyugati kikötő környékén, úgy, mint a híres palotákat és templomokat, az óratornyot, a városfalat, akinek pedig kedve van, a szabadidő alatt felmehet libegővel a város felett emelkedő erődhöz, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a környező szigetekre, sőt, még Montenegro hegyeire is.

A szabadprogram után a késő délutáni órákban visszatérünk szállásunkra. Vacsora a szálláshelyünkön.

5. nap: Split

Reggeli után elindulunk hazafelé. Utunk Horvátországon át vezet. Útközben megállunk Splitben, ahol városnézést követően szabadprogram keretében lehetőség lesz ebédelni, sétálgatni a városban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hotel BM International****
A szállás ingyenes Wi-Fi-vel, ingyenes parkolási lehetőséggel és étteremmel várja a vendégeket. A BM International tágas szobái és lakosztályai modern felszereltséggel, így légkondicionálóval és műholdas TV-vel is rendelkeznek. Néhány szobához konyhasarok is tartozik. A feltöltődést edzőterem, szauna és szolárium is garantálja.

Grand Hotel Neum****
a Neum strandtól kevesebb mint 1 km-re található Grand Hotel Neum szabadtéri úszómedencével, ingyenes parkolási lehetőséggel, fitneszközponttal és kerttel várja vendégeit. A szálláshelyen étterem, 24 órás recepció, bankautomata, valamint az egész épületben ingyenes Wi-Fi áll rendelkezésre. Néhány szálláshoz tengerre néző erkély is tartozik. A szálloda minden szobája légkondicionálóval, ülősarokkal, síkképernyős műholdas TV-vel, iratszéffel, valamint káddal vagy zuhanyzóval ellátott, saját fürdőszobával rendelkezik.

(Képek: 1-2. Hotel BM International, 3-4. Grand Hotel Neum)

Az ár nem tartalmazza

  • Egyágyas felár: 35.000 Ft
  • Várható belépők:
    • Mandarinszüret kb. 35 euró/fő
    • IFA kb. 3 euró/fő
    • Blagaj kolostor: kb. 5 euró/fő

Az ár tartalmazza

  • az autóbuszos utazást,
  • csoportvezetőt

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!