Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

RÓMA - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS ****

Olaszország, Róma és környéke, Róma
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Üdülés - nyaralás, Nyaralóprogram
Szűrés
Indulás: 2024-09-26-tól
2024-09-29-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
349000.00 Ft/fő, Kétágyas szoba, Reggeli, 2 felnőtt
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-23-tól
2024-10-26-ig
Szobatípus: Kétágyas szoba
Időtartam: 3 éj
Ár:
359000.00 Ft/fő, Kétágyas szoba, Reggeli, 2 felnőtt
Ajánlatkérés

 

Leírás

Leírás:

Csoportos városlátogatás magyar idegenvezetéssel

La Citta Eterna - az örök város mindenki számára mást jelent. Egyben azonban összes rajongója egyetért: ezeréves épületeivel, elbűvölő piazzáival, világhírű művészeti kincseivel és kulturális örökségével Róma a világ egyik legszebb városa. Olyan, mint egy élő múzeum, ahol nem lehet betelni azzal a tömérdek szépséggel, mely mindenhol, még a legeldugottabb kis boltív alatt is megtalálható. A gasztronómiai örömök mesteri harmóniát alkotnak a gyönyörű látnivalókkal, az olasz konyha remekei még azokat is elérzékenyítik, akik szívéhez nem a hasukon át vezet az út. A Vatikán, a Spanyol lépcső, a Trevi-kút, a Pantheon, a Colosseum és megannyi híres látványosság felfedezése után érdemes az estéket a hangulatos Campo dei Fiori környékén vagy a Trasteverén eltölteni, ahol a város legjobb éttermei is találhatók.

A csoportos városlátogató program alkalmat kínál Róma, vagy ahogyan a helyiek hívják: Il Bel Paese - ,,a gyönyörű ország" felfedezésére. Azoknak, akik még nem látták Rómát és azoknak, akik többedszerre sem tudnak betelni szépségével.

Népszerű városlátogatásunk 2024-ben debreceni indulással is foglalható!

Kattintson a részletekért!

 

1. nap

Elutazás Budapestről Rómába a menetrend szerinti repülőjáratokkal. A megérkezést követően rövid panoráma városnézés az Örök Városban, az V. században épült Santa Maria Maggiore Bazilika, a Colosseum, a Forum Romanum, a Capitolium, a Piazza Venezia, az Angyalvár és a Vatikán környékének érintésével. Bejelentkezés a szállodába, majd este szabadprogram.

Szállás Rómában.

2. nap

Reggeli a szállodában, majd félnapos gyalogos városnézés helyi közösségi közlekedés igénybevételével. A Spanyol lépcső, a Piazza Navona, a Pantheon és a Trevi-kút megtekintése. Délután szabadprogram, vagy fakultatív programlehetőségként Róma ókori emlékeinek felfedezése: a Colosseum megtekintése, melynek építését Titus uralma alatt i.sz. 72-ben kezdték el és több, mint 50 000 néző befogadására volt alkalmas. 404-ben Honorius császár szüntette be a véres mutatványokat, majd az utókor számos palota építéséhez használta fel építőköveit. Később séta a Forum Romanum területén, ahol a császárság épen fennmaradt épületei, illetve romjai láthatók.

Szállás Rómában.

3. nap

Reggeli, majd egész napos szabadprogram.

Délelőtt fakultatív programlehetőség helyi közlekedéssel: a Vatikáni Múzeumok megtekintése. A Vatikáni Múzeumok a világ egyik leggazdagabb és legnagyobb műgyűjteményével rendelkeznek, köztük a leghíresebb a Michelangelo freskóival díszített Sixtus-kápolna és Raffaello stanzái (pápai lakosztályai), a quattrocento és a cinquecento kiemelkedő műalkotásai.

Délután fakultatív programlehetőség: a Trastevere, a város egyik legérdekesebb, már az ókorban lakott negyedének felfedezése, mely borostyánnal befuttatott pasztell házfalak, apró, keskeny utcák, közök, terek, átjárók ,,labirintusa". A gazdagon díszített Santa Maria in Trastevere templom megtekintése, majd vacsora egy jellegzetes helyi étteremben.

Szállás Rómában.

4. nap

Szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre a menetrend szerinti repülőjáratokkal.

Minimum létszám: 20 fő

A jelenleg hatályos szigorú helyi szabályozás miatt a Vatikáni Múzeumokba és a Colosseumba szóló belépőjegyek csoportok részére csak a szabad kapacitás függvényében válthatók meg.

Amennyiben csoportos jegy vásárlása nem lehetséges, a látogatás egyéni jeggyel, tárlatvezetés nélkül, a szabad helyek függvényében valósulhat meg.

Szállás:

3 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban
Ellátás

reggeli


Az ár tartalmazza:


  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Róma - Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal

  • 3 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban

  • reggelis ellátás

  • repülőtéri transzferek

  • félnapos panoráma városnézés autóbusszal

  • félnapos gyalogos városnézés helyi közösségi közlekedés igénybevételével

  • 48 órás közlekedési bérlet, mellyel ingyenesen használhatók a római tömegközlekedési eszközök

  • idegenforgalmi adó

  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:


  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

  • útlemondási biztosítás

  • borravalók

  • fakultatív programok (min. 15 fő esetén)
    o Az ókori Róma, belépővel*
    o Vatikáni Múzeum, belépővel*
    o Trastevere - ebéddel

    *Kérjük, hogy jelentkezésüket az ókori Róma és vatikáni programokra már megrendeléskor szíveskedjenek jelezni.
    A jelenleg hatályos szigorú helyi szabályozás miatt a Vatikáni Múzeumokba és a Colosseumba szóló belépőjegyek csoportok részére csak a szabad kapacitás függvényében válthatók meg.
    Amennyiben csoportos jegy vásárlása nem lehetséges, a látogatás egyéni jeggyel, tárlatvezetés nélkül, a szabad helyek függvényében valósulhat meg.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!