Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Kirándulás a monarchiabeli Opatijában hazafele Plitvicei-tavak, idegenvezetővel **

Horvátország, Kvarner-öböl, Kraljevica
  • Szálláskategória: Hotel **
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-09-21-tól
2024-09-22-ig
Szobatípus: Háromágyas szoba
Időtartam: 1 éj
Ár:
49900.00 Ft/fő, 3F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-09-21-tól
2024-09-22-ig
Szobatípus: Kétágyas standard szoba
Időtartam: 1 éj
Ár:
49900.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Leírás

Programleírás

1. nap:   

Indulás Budapestről a hajnali órákban. Folyamatos utazás után a kora délutáni órákban érkezünk meg az Osztrák-Magyar Monarchia felsőbb köreinek egyik legkedveltebb üdülőhelyére, Opatija városába. Abbázia (mai nevén Opatija) egyik legemblematikusabb jelképe a százéves sétány, a lungomare, melyen mi is végigsétálhatunk. A város eredetileg egy kis halászfalu volt, a XV. században egy kis bencés apátság épült a falu határában, melyről a későbbiekben a település a nevét kapta. A város felemelkedése a XIX. században indult el, amikor rijekai nemesek költöztek ide. A Villa Angiolina volt az első, majd mellette elkezdtek szaporodni a hasonlóan szép, tengerparti nyaralók. A következő növekedési hullám az osztrák-magyar Monarchia alatt következett, ugyanis itt töltötte nyaralását és a teleket a Birodalom nemessége, sőt még maga Ferenc József császár is innen irányította országát a téli hónapokban. Felkereshetjük Opatija szimbólumát is, a Lány sirállyal szobrot. A város látnivalóinak kínálata széles, ha pedig szeretnénk megpihenni számos kedves kis kávézó, étterem vár ránk. Néhány óra eltöltése után tovább indulunk a szálláshelyünkre, ahol bőséges vacsorával várnak minket.

2. nap:   

Reggeli után bepakolunk az autóbuszba és elindulunk a Plitvicei-tavakhoz. Jegyváltás után megkezdjük kirándulásunkat a vadregényes nemzeti parkban. Végigsétálunk néhány tó partján, megcsodálva sok-sok vízesést, ahol életre kel az indián filmek világa. A legnagyobb tavat elérve hajóra szállunk, és a 20 perces út alatt kicsit pihenünk, hogy azután tovább folytassuk kalandozásunkat. A program végén egy panorámabusz vár ránk, amely visszaszállít a parkolóba, hol a saját buszunkra szállunk át. Ezután indulunk haza, érkezés a késő esti órákban.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Nincs ideje egy hetet nyaralni? De azért jó lenne nem kihagyni a tengert? Legalább pár napot nyaralással tölteni? Csobbanjon velünk az Adriai-tenger hozzánk legközelebb eső részén, a Kvarner-öbölben (Rijeka, Opatija,)!

A mi szállásunk Kraljevicaban lesz az Uvala Scott ** hotelben. Szép zöld környezetben a Krk-szigetre vezető híd előtt található. A szálloda kétféle szobatípussal rendelkezik: standard, egyszerűen berendezett, fürdőszobás szobák, illetve a klímás, melyben hűtő és tv is található. A hotel 8 nagy villa épületből áll, melyek a hegyoldalban helyezkednek el, kb. 20-250 méterre a tengerparttól. A strand lépcsőkön és útról is megközelíthető. Központi nagy éttermében svédasztalos félpanziós ellátás várja a vendégeket. 2020-tól vacsora mellé víz és gépi üdítő. Strandja kiépített és aprókavicsos. Nagy tengerparti teraszos kávézója kellemes hely a pihenésre.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Kinti programköltség Turnusok:
2024-09-21 - 2024-09-22
50

Az ár nem tartalmazza

  • Kinti Programok költsége: 50 EUR/fő (belépődíjak, parkolási díjak, IFA, egyéb illetékek).
  • Utasbiztosítás: (2 napra): gyerek: 920Ft/fő, felnőtt: 1.840 Ft/fő
  • Útlemondási biztosítás: sima storno: 2%

Kecskeméti fel-leszállás: 4.000 Ft/fő (indulás a budapesti időponthoz képest egy órával hamarabb)

Az ár tartalmazza

  • az autóbuszos utazást,
  • 1 éj szállást 2 -3fős együttes elhelyezésével fürdőszobás szobákban,
  • bőséges félpanziós ellátással,
  • idegenvezető költségét.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!