Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Nagy olasz körút

Olaszország
  • Szálláskategória: Aparthotel
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-10-26-tól
2024-11-03-ig
Szobatípus:
Időtartam: 8 éj
Ár:
276000.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

Nagy Olasz Körút
2024. október 26-november 3.

1. nap:  Padova, Montecatini Terme
Hajnali indulás Kaposvárról. Utazás kb. háromóránkénti egészségügyi szünetekkel Olaszországba, Érkezés Szent Antal városába, Padovába a délutáni órákban. Itt megtekintjük a kereszténység egyik legfényűzőbb bazilikáját, a Szent Antal Bazilikát. A bazilika és a hozzá tartozó kolostor meglátogatása után elsétálunk Donatello lovas szobrához, majd az Egyetemhez sétálunk. Továbbutazás Montecatini Termébe. Itt szállás, vacsora.


2. nap: Pisa, Siena
A reggelit követően Pisaba utazunk. Itt a Csodák Terén megtámasztjuk a Ferde tornyot, majd fakultatívan megtekinthető a Dóm és a Keresztelő Kápolna. Szabadprogram, fotózással, vásárlási lehetőséggel! Innen Sienába látogatunk, ahol a Dómot és a Piazza del Campot, a Palazzo Publicót tekintjük meg. Szállás és vacsora Montecatini Termében.

3. nap:  Tivoli, Castellamare di  Stabia
Reggeli után a Toszkán dombok ölén a Róma melletti Tivoliba látogatunk. A Villa d’Este kertje méltán áll Unesco Világörökség védnöksége alatt, csodás szökőkútjai Liszt Ferencet is megihlették.  Innen a szállásunkra, Castellamare di Stabiába utazunk. Itt alszunk négy éjszakán keresztül. Bátraknak mártózás a tengerben. Vacsora.

4. nap:   Herculaneum, Pozzuole, Solfatara
Megreggelizve Herculaneumba utazunk, melynek ókori metropolisát a Vezúv ie.79-es kitörése temette el, s mentette ezáltal meg ezáltal az utókor számára. A meglepően épen megmaradt utcákat rójuk, majd Pozzuoliban látogatunk, mely az egyik legnagyobb kikötője volt a Római Birodalomnak. Solfataran tanulmányozzuk a vulkáni tevékenységet és annak képződményeit.

5. nap: Capri, Anacapri, hajóval utazás Amalfiba
A reggeli elfogyasztása után busszal Sorrentóba utazunk, onnan hajóval Capriba utazunk. Libegővel Anacapriba. Megkóstoljuk a Limoncellót. Augustus kertjéből lefotózzuk a Faraglioni sziklákat. Innen hajóra szállunk és Amalfiba utazunk. Itt megnézzük a Szt. András dómot. Busszal/vagy hajóval hazautazunk.

6. nap: Pompei, Vezúv
Reggeli után a világ legismertebb láva által eltemetett, majd kiásott romvárosába, Pompeibe látogatunk. Helyi idegenvezetővel járjuk be a várost, majd a Vezúvhoz utazunk, megmásszuk annak kráterét.

7.nap: Montecassino, Assisi
A reggelit követően a római úton hazafelé a Monteccasino Apátságba látogatunk. A hely arról is elhíresült, hogy a II. Világháború idején a Szövetségeseket feltartotta a magaslat és persze a náci csapatok az előnyomulásukban. Assisiben Szent Ferenc nyomában járunk, meglátogatjuk a dómot, Giottó freskóiban gyönyörködünk. Szállás és vacsora Assisi környékén. 

8. nap: San Marino, Kaposvár
A reggelit elfogyasztva a mini köztársaságba, a fenséges kilátással rendelkező San Marinóba látogatunk. Itt vásárlási lehetőség, vámszabad terület! Délután utazás Riminibe.  Szállás, vacsora itt.

9.nap: Reggeli után utazás haza. Érkezés az esti órákban.

Részvételi díj: 276 000 Ft/fő, mely magában foglalja az utazás, szállás, félpanziós ellátás (reggeli és vacsora) költségét.
Külön fizetendő a biztosítás: 4 320 Ft, a belépők: kb.180 euró, egyéb adók, engedélyek: kb. 60 euró

 

 

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!