Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Ausztria, Salzkammerguti tóvidék

Ausztria, Salzkammerguti tavak, Salzkammergut
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
Indulás: 2024-09-10-tól
2024-09-14-ig
Szobatípus: Kétágyas Panzióban, Debrecen
Időtartam: 4 éj
Ár:
154900.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés
Indulás: 2024-10-08-tól
2024-10-12-ig
Szobatípus: Kétágyas Panzióban, Debrecen
Időtartam: 4 éj
Ár:
154900.00 Ft/fő, 2F
Ajánlatkérés

Leírás

Ausztria, Salzkammerguti-tóvidék

Hófödte hegyek, csillogó alpesi tavak, Mozart emlékek

A ,,földi paradicsom"  - így keresztelte el nemes egyszerűséggel I. Ferenc József a Salzburgtól keletre fekvő, népszerű üdülőhelyet. Salzkammergut vonzereje elsősorban tavai szépségében rejlik, mely sok turistát csábít ide, nemcsak a nyári, de a téli hónapokban is. Az utazás során csodálatos történelmi kisvárosokkal és hófödte hegycsúcsokkal találkozunk,  melyeknek szépsége egy életreszóló élményt nyújt.

2024. szeptember 10 - 14

2024. október 08 - 12
5 nap / 4 éj
Csoportok részére is megszervezzük az utat a kért helyről és időpontban!

Csatlakozási lehetőségek: 
Debrecen, Nyíregyháza, M3 autópálya pihenői, Budapest, M7 autópálya pihenői (Székesfehérvárig), 8-as főút

1. nap: Debrecen - Nyíregyháza - Budapest - Rábafüzes - Graz - Liezen - Altaussee - Bad Aussee
Indulás Debrecenből és Nyíregyházáról a kora reggeli órákban, érkezés Altaussee-be kis pihenőkkel. Kirándulás a Loser csúcshoz (1838 m). A csúcsról szép körpanoráma nyílik a Totes Gebirge és a Dachstein vonulataira, majd séta a tóvidék egyik gyöngyszeme, az Altaussee körül. Este érkezés a szálláshelyre, Bad Aussee-be vagy környéke  (4 éj).

2. nap: Obertraun - Hallstatt  - Hellbrunn - Salzburg - Oberndorf
Fakultatív programlehetőség: Délelőtt kirándulás Dachstein lenyűgöző hegyei közé, felvonóval túra az Obertraun felett emelkedő Krippenstein csúcshoz (2109 m), valamint az alatta húzódó Dachstein Óriás-barlang és a Mammut-barlanghoz, majd a sóbánya, a Szent Mihály-kápolna és a Csontház megtekintése Hallstattban. Délután a Hellbrunni kastély meglátogatása, melyet egykor Salzburg érseke építtetett, majd séta Mozart szülővárosa és a ,,turisták Mekkája"-ként is ismert Salzburg látnivalói között (Mozart-emlékmű, Harangjáték, Mozart szülőháza, Vár stb.). Végül látogatás Oberndorfba, a Salzach-parti hangulatos kis településre. Itt csendült fel először a kedves karácsonyi ének, a ,,Stille Nacht". A Csendes Éj kápolna megtekintése után visszautazás a szálláshelyre.
A fakultatív program ár: 60 Euró/ fő  

3. nap: St. Wolfgang - Bad Ischl
Délelőtt séta Salzkammergut egyik legfelkapottabb üdülőhelyén, St. Wolfgangban, majd kirándulás a Schafberg csúcsára (1783 m), ahonnan gyönyörű a rálátás a környező alpesi tájra. Délután látogatás egy fafaragó mester műhelyébe, ahol mulatságos, fából készült ,,karikatúrák" gazdag tárháza látható. Végül ismerkedés a sós fürdőjéről ismert ,,császári hely", Bad Ischl nevezetességeivel (Császárvilla, Gyógyfürdő, Gyógypark). Mivel ez az ischler ,,szülőhazája", itt kötelező a kóstoló program valamelyik patinás cukrászdában.

4. nap: St. Gilgen - Mondsee  - Gmunden  -  Traunsee
Délelőtt látogatás Mozart édesanyjának a  szülőhelyére, St. Gilgenbe (Hercegi kripta, Városháza, Mozart-kút, Mozart édesanyjának szülőháza) majd kirándulás a Zwölferhorn csúcsra (1522 m), melyről fantasztikus látvány tárul a környező hegyekre és a közöttük megbúvó három gyönyörű tóra (Fuschlsee, Mondsee, Wolfgangsee). Délután séta Salzkammergut legmelegebb vizű tava, a Mondsee partján, majd kirándulás az Attersee körül és az egykori hercegi vadászterület helyén kialakított Hochkreut Vadaspark területére, ahová csodálatos panorámájú út vezet. Végül a kerámia gyártásáról híres Gmunden nevezetességeinek megtekintése és séta a Traunsee  partján.

5. nap: Liezen - Admont - Graz - Rábafüzes - Budapest - Nyíregyháza  - Debrecen
Délelőtt a bencés apátság megtekintése Admontban, ezt követően látogatás az Eggenberg-kastélyba és séta a stájer főváros, Graz utcáin. Rövid pihenőkkel érkezés Nyíregyházára és Debrecenbe a késő esti órákban.

Részvételi díj: 154.900 Ft/fő-től
(a részvételi díj 35 fő fizető utasra van kalkulálva)

Részvételi díj tartalmazza:
- utazás nemzetközi engedéllyel rendelkező turista autóbusszal
- 4 éjszaka 3* alpesi panzióban
- 4 reggeli
- idegenvezetés, szervezési díj és ÁFA

Külön fizetendő:
- fakultatív (4 vacsora): 52.000 Ft / fő
- belépők és járulékos költségek ára kb. 150 euró / fő
  (utazás előtt az utastájékoztatóban tudjuk leírni, hogy konkrétan mit tartalmaz)
- BBP biztosítás (Irodánkban is köthető)

Egyágyas felár: 44.000 Ft / fő
(csak az az utas fizeti, aki egyedül van egy szobában)


Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!