Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Nagy Új-Zéland körutazás - Kalandok a világ végén - csoportos körutazás

Új-Zéland, Körutazás Új-Zélandon, Körutazás Új-Zélandon
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás
csoportos körutazás

Jelentkezés lezárva!

Tartson velünk a Föld másik oldalára, és ismerje meg az elszigetelt Új-Zéland különleges élővilágát és meseszerű tájait. A „hosszú fehér felhő földjének” északi és déli szigete modern nagyvárosokat, vulkanikus képződményeket, gejzíreket, fjordokat, és kizárólag itt élő állatokat rejt. Átfogó körutunk során megkóstoljuk a világhírű új-zélandi bort, megismerjük az őslakosok misztikus világát, hajózunk kristálytiszta fjordon, bálnát lesünk, és átszeljük a hegyeket egy panoráma-gőzmozdony fedélzetén.


Dátum 2020. március 31- április 17.
Időtartam 18 nap/14 éj
Utazás Menetrendszerinti repülőjáratokkal
Repülési idő Kb. 23 óra
Elhelyezés 3 és 4 csillagos szállodákban
Ellátás 15 reggeli, 2 ebéd (ebből egy borkóstolóval), 3 vacsora
Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám 20 fő


Nagy Új-Zéland körutazás - Kalandok a világ végén ajánlatunk programleírása
 

1-3. nap: utazás Új-Zélandra, Auckland

Elutazás Budapestről késő délutáni órákban, kényelmes dohai átszállással, az időzónák miatt érkezés Auckland-be a helyi idő szerinti 3. nap hajnali óráiban. Transzfer a szállodába, pihenés és feltöltődés, reggeli, akklimatizálódás a helyi időzónához. Délután a város felfedezésére indulunk. Új-Zéland legnagyobb városa egy keskeny földnyelven terül el, így két hatalmas öböllel és kikötővel rendelkezik, mely meghatározza a helyiek mindennapjait. A városra lélegzetállító kilátás nyílik a 328 méter magas Sky Tower kilátójából, mely a déli félteke legmagasabb építménye és Auckland látképének ikonikus része. Szállás Auckland-ben (1 éj).


4. nap: Waitomo, Rotorua


Csodás tájakon utazva érjük el Waitomo-t, ahol megtekintjük a híres cseppkőbarlangot. Lélegzetelállító élményt nyújtanak a barlang mélyén hajókázva a sötétben világító parázsférgek látványa. Délután a Hobbiton Movie Set-be látogatunk el, mely nem csak a Gyűrűk Ura rajongóinak nyújt felejthetetlen élményt. Továbbutazunk Rotorua-ba, mely a róla elnevezett tó partján helyezkedik el. Lefekvés előtt érdemes még sétálni egyet a parton és szippantani egyet a friss levegőből. Szállás Rotorua-ban (2 éj).


5. nap: Te Puia Termál Park

Rotorua környéke földrajzi elhelyezkedése révén jelentős geotermikus aktivitás jellemzi – a turisták legnagyobb örömére. A város szélén található Whakarewarewa Termál völgyben, pontosabban a Te Puia Termál Parkban a maori kultúrával és különleges természeti csodákkal ismerkedünk, többek között láthatjuk a Pohutu gejzírt is. Este elmélyülünk az őslakosok misztikus világában egy maori faluban, és megismerkedünk a régi hagyományokkal, ceremóniákkal és itt fogyasztjuk el tradicionálisan készült vacsoránkat is.


6. nap: Wai-o-Tapu, Napier


Továbbhaladunk dél felé és egy rövid buszozással érjük el a Wai-o-Tapu termálvölgyet, ahol földöntúli látványt nyújtanak a gejzírek, fortyogó iszapmedencék és vulkanikus kráterek. Délután érkezés a Hawke’s öböl partján fekvő Napierbe. A kisváros az Art Deco irányzat fellegvára, melyről a gyalogos városnézés során bizonyosodhatunk meg. Szállás Napier-ben (1 éj).


7. nap: Gladstone borászat, Wellington

Hosszabb buszozással érjük el az északi sziget fő kikötővárosát, Wellingtont. Utunkat csodás vidéki hangulat, apró települések kísérik, majd a Gladstone Borászatban frissülünk fel, ahol ebédünk mellé elfogyaszthatjuk jól megérdemelt új-zélandi borunkat is. Érkezés Új-Zéland fővárosába, Wellington-ba. Szállás Wellington-ban (2 éj).


8. nap: Wellington

Délelőtt a Cook-szoros partján fekvő főváros felfedezésére indulunk. Megnézzük a koloniális gótikus stílusban épült Szent Pál Székesegyházat, majd a Mount Victoria csúcsáról csodájuk meg a kikötőre és városra nyíló kilátást. Ezt követően fogaskerekűvel jutunk fel a Botanikus Kert bejáratához, ahonnan egy kellemes sétával jutunk vissza a város nyüzsgésébe. A kikötő hangulatos promenádján található a Te Papa Nemzeti Múzeum, ahol az ország történelméről, kultúrájáról és élővilágáról tudhatunk meg többet.


9. nap: komp az északi és déli sziget között

Reggel kompra szállunk és a Cook-szoroson áthajózva érkezünk meg a déli szigetre. A közel 4 órás út sokak szerint a világ egyik legszebb kompútja. A fedélzeten ételek és italok fogyasztása mellett lehetőség van akár egy mozifilmre is beülni. Buszra szállva a sziget keleti partvonalát követve továbbutazunk dél felé. Szállás Kaikoura-ban (1 éj).


10. nap: Kaikoura


Kaikoura környéke csodás természeti kincsei miatt népszerű. Főképpen a vízi élővilág megfigyelésének központja. Délelőtt szabad program, fakultatív programlehetőségekkel (angol nyelven): Kora reggeli bálnales katamaránnal: 33.500 Ft/fő, Delfinekkel úszás: 29.900 Ft/fő. Délután a part mentén továbbhaladva érjük el Christchurch városát, ne lepődjünk meg, ha út közben sütkérező oroszlánfókákat látunk a parton lazítani. Szállás Christchurch-ben (1 éj).


11. nap: Christchurch, Moeraki sziklák, Dunedin

Reggel Christchurch felfedezésére indulunk: megtekintjük a katedrális romjait és az egyetem épületét, a botanikus kertet és az Avon folyót. Továbbutazunk a part mentén és a rövid ebédszünetet követően Új-Zéland újabb érdekes természeti képződményét, a Moeraki sziklákat tekintjük meg. A szinte szabályos gömb formájú, parton heverő sziklákhoz természetesen mitológiai magyarázat is tartozik. A közeli Katiki Point világítótornyával pedig egy kis szerencsével a sárgaszemű pingvinkolóniát is megleshetjük tisztes távolságból. Este érkezünk meg Dunedin-be, ahol a szállás elfoglalását követően este lehetőség van pihenni, vagy sétát tenni a helyi „Oktogon” környékén, azaz a belvárosban. A névből már lehet asszociálni Skóciára, hiszen a várost főképp skót telepesek népesítették be, melynek nyomait a mai napig őrzi a város. Szállás Dunedin-ben (1 éj).


12. nap: panorámavasút, Te Anau

Reggel transzfer Dunedin vasútállomásának impozáns épületéhez, ahol múltidéző gőzhajtású panorámavonatra szállunk, és százéves viaduktokon és alagutakon áthaladva csodáljuk meg a Taieri folyó kanyonját, sőt, a legjobb fotóhelyeken meg is áll a vonat és szippanthatunk is egyet a friss levegőből. A végállomás az aprócska Pukerangi, ahol ismét buszra szállva folytatjuk utunkat folyókon és termőföldeken át, majd a Takitimu Hegyek látképe után megérkezünk a Fiordland Nemzeti Park bejáratához, Te Anau-ba. Szállás Te Anau-ban (1 éj).


13. nap: Milford Sound

A mai napon kirándulást teszünk a Milford Soundhoz. A gleccser által kivájt fjord Új-Zéland egyik legismertebb látnivalója és egyben utunk számos csúcspontjának egyike. A hajókirándulás során megcsodálhatjuk a fölénk magasodó sziklafalakat és a vízeséseket, miközben megebédelünk a fedélzeten. Délután továbbutazunk és este érkezünk meg Queenstown-ba, ahol a szállásunk lesz (2 éj).


14. nap: Queenstown

A Déli Alpok ölelésében fekvő, a Wakatipu-tó partján elhelyezkedő Queenstown az aktív és extrém sportok kedvelőinek Mekkája. Az egész napos szabad program során lehetőség van különböző programokat kipróbálni, bungee jumping-olni, gőzhajózni vagy dzsip túrázni, a nyugodtabb programot keresők pedig egy rövid sétával elérhetik a kabinos felvonót, mely a Bobs Peak csúcsra biztosít kényelmes feljutást. Pazar kilátás nyílik innen a tóra és a hegyvonulatokra. Előre foglalható fakultatív programok (a helyszínen valószínűleg már nem lesz lehetőség csatlakozni): Fél napos dzsip szafari délelőtt vagy délután a Skippers Kanyonban: 41.900 Ft/fő, Skyline felvonó a Bobs Peak csúcsra ebéddel: 16.900 Ft/fő, őrült tempójú gyorshajózás kanyonok között: 31.900 Ft/fő.


15. nap: Karioitahi Beach


Kora reggel transzfer Queenstown repülőterére, elutazás Auckland-be. Az északi szigetre visszatérve a nyugati part felé vesszük az irányt, ahol utolsó éjszakáinkat töltjük. A Karioitahi Beach a helyiek körében is népszerű kirándulóhely, Auckland közelsége miatt. A sziklaszirtre épült szállodánkból csodálatos panoráma nyílik az óceánra és érdemes megnézni a naplementét is. Vacsora a szállodában. Szállás Karioitahi Beach-en (2 éj).


16. nap: Karioitahi Beach

Szabad program a szállodában. Tegyen egy kellemes sétát a parton mezítláb, vagy jó idő esetén akár be is lehet merészkedni a vízbe. Ingyenes transzferjárattal meglátható a szomszédos Waiuku is, ahol a kellemes pub mellett érdemes meglátogatni búcsúzóul az aprócska múzeumot is. Vacsora a szállodában.


17-18. nap: utazás Budapestre

Délelőtt kijelentkezés a szállodából, transzfer Auckland repülőterére, utazás dohai átszállással Budapestre, érkezés helyi idő szerint a másnap a kora reggeli órákban.


A programok sorrendje változhat!
A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, szállás 14 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték kb. 220 000 Ft/fő, vízum (ETA és IVL): 15 000 Ft/fő, fakultatív programok, borravalók (helyszínen fizetendő), utasbiztosítás.
Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!