Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Utazás a velencei-tó körül

Magyarország, Velencei-tó, Agárd
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2023. augusztus 30.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, a Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

 

Magyarország egyik legnépszerűbb üdülőhelye a Velencei-tó. A szomszédságában emelkedő Velencei-hegység hazánk egyetlen önálló őshegysége, melynek tömegét gránit alkotja. A hegység legmagasabb pontja a 352 m magas Meleg-hegy. Környékén a ritka magyar tölgy is előfordul. A hegy nyugati oldalának érdekessége egy törpe meggyfajta, a csepplesz-meggy. A természeti látnivalók mellett építészeti, kultúrtörténeti emlékekben is gazdag e táj. Az ódon pincesorok között itt található többek között Vörösmarty Mihály egykori présháza is.

                       

Program

Tó körüli barangolásunkat Vörösmarty szülőfalujában Kápolnásnyéken kezdjük. Kápolnásnyék új büszkesége a nemrég felújított Halász kastély, mely újra eredeti pompájában tekinthető meg parkjával együtt.

 A Velence-hegység ölében fekvő Nadap község a „szintezési „ősjegyről” nevezetes, valamint arról, hogy templomában keresztelték Vörösmarty Mihályt.

 Sukorón a műemlék református templomában tartotta 1848.szeptember 28-án Kossuth honvédseregének vezérkara a Pákozd-Sukorói csatát előkészítő haditanácsot. A haditanács legnevesebb

résztvevőinek ülőhelyét táblácskákkal jelölték meg.

Pákozd nevét legendássá tette az 1848-as győztes pákozdi csata. Ez a csata a fiatal honvédsereg első győzelmét hozta. E csatára emlékeztet a Pákozdi emlékmű, mely környékén az utóbbi években egyedülálló Katonai Parkot alakítottak ki, ahol izgalmas történelmi utazást tehetünk egy kellemes séta keretében. Közelében található a Don-kanyar Emlékkápolna. Itt helyezték el az ismeretlen katona sírját.

A Dinnyés-Kajtori csatorna találkozásánál fekszik az ősrégi kisfalu, Dinnyés. Új látnivalója a Várpark. Itt magánkezdeményezésre 18 középkori magyar várat építettek fel, amelyek eredeti helyükön már csak romokként láthatók.

Agárdon a Gárdonyi Emlékházat is felkeressük. A Gárdonyi rönkvár az Egri vár, az Egri csillagok c. regény helyszínének kicsinyített mása, Gárdonyi Géza szülőháza mellett épült meg Agárdpusztán. Itt található a Szent Anna kápolna is, ahol Gárdonyit megkeresztelték 1863. augusztus 4-én.

Napunk végeztével egy sétahajózásra nyílik lehetőség a tavon, mely körülbelül egy órás.  

Sétahajózás után indulunk vissza Budapestre, várható érkezés 20 óra körül.

Belépők: kb. 5.000 - 6.000,- Ft/fő 

 

Részvételi díj: 14.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 9.490,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!