Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Nagyvárad és Nagyszalonta

Románia, Erdély, Nagyvárad
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2022. október 1.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 6.00 órakor

Program

Elutazás reggel 6 órakor a Népligetből. Elsőként Nagyváraddal ismerkedünk meg. Először a Szent László székesegyházat és kincstárát látogatjuk meg, ahol szent királyunk egyik hermáját őrzik. Ezután a belvárost keressük fel: Fekete Sas palota (a hajdani Fekete Sas szállót 1907-1909 között építették, a sas fogadó helyén. Az épületegyüttest három utcára nyíló kijáratát egy üvegfedelű passzázs köti össze. A Komor Marcell és Jakab Dezső tervezők által megálmodott palota lett Erdély egyik legszebb szecessziós épülete. A fekete sast ábrázoló színes ólmozott ablaküveg, amely a város szimbóluma lett. Érintjük a belváros legszebb tereit, ikonikus épületeit: városháza, színház, Ady kávézója, zsinagóga, a szépen kialakított sétáló utca, melyet szecessziós épületek díszítenek.

Ezután továbbutazunk Nagyszalontára, ahol Arany János emlékeit keressük fel. A város legismertebb nevezetessége a most felújított Csonkatorony, amely egykor a hajdú erősség őrtornyaként szolgált. A 18. századtól kezdve fokozatosan lebontották Szalonta falait, tornyait, az egyetlen nagy tornyot hagyva csak meg „mementónak”. Arany János emlékére, elsősorban az ő életét, irodalmi tevékenységét bemutató múzeumot rendeztek be a torony emeletein. Egykori szülőházának helyén ma egy tájház áll emléktáblával megjelölve. Látogatásunk után hazaindulunk, várható visszaérkezés Budapestre 21-22 óra között. Belépők: kb. 50,- lej/fő

 

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 16.490,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
BBP + stornó biztosítás:: 1.200,- Ft/fő 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!