Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Szombathely adventi díszben

Magyarország, Nyugat-Dunántúl, Szombathely
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2021. december 12. (vasárnap) 


Felszállási lehetőség: Kaposvár – Balatonlelle – Balatonboglár – Fonyód – Balatonfenyves – Balatonkeresztúr – Balatonberény – Keszthely

Indulás Kaposvárról a 07:30-kor.

Utunk első állomása Sárvár. Aki ide érkezik, nem hagyhatja ki a város szívében található Nádasdy-várat, mely Vas megye egyik leglátványosabb és Magyarország legépebben maradt várkastélya. A vár Kanizsai Orsolya és Nádasdy Tamás házasságkötése révén került a Nádasdy család tulajdonába és élte virágkorát. Tárlatvezetéssel járjuk be a vár legszebb termeit, megismerkedünk legértékesebb tárgyaival, legérdekesebb kiállításaival.

Innen utunk Szombathelyre, az ország legrégibb alapítású városába vezet. Városnéző sétánk során megismerhetjük a megyeszékhely legszebb tereit, épületeit és megtekintjük a Püspöki Székesegyházat is.

Szabadidőben pedig mindenkit vár az adventi vásár. A Fő téren többségében helyi vállalkozók kínálják termékeiket. Felállítanak egy 50 méter magas óriáskereket is, ahonnan csodás kilátás nyílik majd az ünnepi fényekben pompázó városra. A Berzsenyi téren találjuk a város adventi koszorúját. Újdonságként pedig találkozhatunk a város kabalafigurájával, aki Ludovicus, egy római légiós ruhába öltöztetett lúd. Ludovicus ötvözi a római múltat, a Szent Márton kultuszt és a vidámságot.

Hazaindulás kb. 18 órakor.

Részvételi díj: 12.900,- Ft / fő

 

A részvételi díj tartalmazza: utazás autóbusszal, csoportkísérő idegenvezető

Belépődíj: Sárvár, Nádasdy-vár tárlatvezetéssel felnőtt – 1.800 Ft; nyugdíjas – 1000 Ft, 70 év felett ingyenes

A program minimum 30 fő jelentkezése esetén indul. 

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!