Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Az angyalok városa & Zágráb adventi pompában

Horvátország, Zágráb, Zágráb
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Az adventi időszak Zágrábban egy látványos programsorozat, amely a fővárost téli csodaországgá varázsolja. Csillogó fények, színes díszek és karácsonyi dekorációk teszik teljessé a szabadtéri szórakoztató és kulturális előadások napi programját, varázslatos ünnepi hangulattal töltve meg a Szenteste előtti időszakot. A zágrábi Advent abban a megtiszteltetésben részesült, hogy a European Best Destinations megítélése alapján, három egymást követő évben, 2016 és 2018 között elnyerte a „Legjobb karácsonyi vásár” címet. Háromszoros nyertesként Zágráb a legtöbb alkalommal kapta meg ezt a különleges díjat.

A kora reggeli órákban indulunk Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Varasd gyönyörű barokk városába. A barokk, a parkok, és a pazar városi paloták városát  „kis Bécs”-ként is gyakran emlegetik. Ez a csodálatos kis város, amely egykor Horvátország fővárosaként szolgált, számos látnivalót kínál a kíváncsi utazóknak. Óvárosát és várát az UNESCO Világörökségi listájára is jelölték. És hogy miért a különleges elnevezés,  “a város, ahol az angyalok alszanak”? Városnézésünk alkalmával mindenre fény derül. Közös séta a karácsonyi pompába öltözött bájos, macskaköves utcákon, majd továbbutazás. Érkezés Horvátország fiatalosan lüktető fővárosába, Zágrábba a délutáni órákban. A Szent László által alapított városnak nagyon sok magyar vonatkozása van, azonban kellemes, élhető hangulata a legvonzóbb. Városnézés magyar nyelvű idegenvezetéssel: séta az Alsóvárosban a zöld parksor ölelésében álló monarchiás épületek mellett. Megnézzük a Tkalciceva sétálóutcát is,mely a város legszínesebb, és egyik legszebb utcája,majd a Felsővárosban a történelmi óváros zegzugos, középkori utcáin mélyedünk el a város régmúlt, de izgalmas eseményeiben a Káptalan domb katedrálisa és a Gradechen lévő épületek közt. Városnézésünk után szabadidő a hangulatos városközpontban. Az adventi vásár elmaradhatatlan részét képezi a karácsonyi kézművesek gazdag kínálata, amely nemcsak a Ban Jelačić téren, hanem a Bogovićeva és Gajeva utcákban is helyet kap. Az utcák megtelnek a forralt bor fűszeres illatával, és a csábítóan színes ajándékok kínálatával. A város szívében a karácsonyi ünnepeket megelőzően , a főtér nyújt helyszínt a gazdag programnak, amely zenei és művészeti kínálatával felejthetetlen karácsonyi hangulatot idéz meg. Ízletes ételek várnak ránk a standok bőséges kínálatában, melyek a város piacain találhatók, és szezonális helyi specialitásokkal csábítják a látogatókat . Kóstolhatunk finom Kobasice-t (házi készítésű sertéskolbász), Sarma-t (darált hússal, rizzsel és fűszerekkel töltött káposztalevél, paradicsomszószban vagy húslevesben párolva), Štrukli -t (túróval és tejföllel töltött sült tekercs tészta) és Fritule-t is ( csokoládéval, karamellel megszórt kis fánk) , de sült gesztenye, és alma valamint a Rakija, és a fűszeres téli italok sem maradhatnak el.

A késő délutáni órákban hazaindulás. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Budapestre. Érkezés a Déli Pályaudvarhoz a késő esti órákban.

 

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: Horvátország

Utazás: autóbusszal, magyar nyelvű idegenvezetés

Részvételi díj: 16.500,-Ft/fő
Kötelezően fizetendő audio-guide: 510,- Ft/fő
Biztosítás: 570,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 2%

 

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz: 06:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 07:20
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 08:00
Balatonlelle-Marche: 08:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló: 09:20

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!