Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

FEDEZD FEL DÉL-OLASZORSZÁG LEGNAGYOBB VÁROSÁT: NÁPOLYT!

Olaszország, Dél-Olaszország, Nápoly
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Nápoly Dél-Olaszország legnagyobb városa.

A város környékének gazdag történelme és kulturális élete van. Híres a népszokásairól és konyhájáról (a pizza szülőhazája). A nápolyi nyelv,Olaszország egyik leggazdagabb és legszínesebb regionális nyelve, mely sok jellemzőjében eltér a hivatalos olasz nyelvtől. Történelmi jelentősége, valamint kiemelkedő gazdasági teljesítménye révén Nápolyt Dél-Olaszország nem hivatalos fővárosának tartják.

Látnivalók:

A Dóm Nápoly hatalmas katedrálisa. A 14. században épült, de miután a 17. században egy földrengésben megsérült, barokk stílusban építették újjá. A gyönyörű dómban a város védőszentjének, Szent Januáriusznak a vérereklyéjét őrzik.

A Santa Chiara egy komplexum: maga a templom, kolostor, múzeum, és a kripták a 14. században épültek, de a II. Világháborúban majdnem teljesen leégtek, végül a 20. század közepén restaurálták. Ha valaki magát a templomot önmagában nem is keresné fel, kolostorának gyönyörű kertjei miatt érdemes ellátogatni ide, ugyanis egy igazi oázis a nyüzsgő Nápolyban, és szinte az egyetlen hely a városban, ahol nincs grafiti.

A Piazza del Plebiscito Nápoly legnagyobb tere, ahol Nápoly 2 híres látványossága, a Királyi Palota, és a San Francesco di Paola templom áll. A 17. századi Királyi Palotában betekintést nyerhetünk a korábbi fényűzésbe, impozáns szobák és festmények sorakoznak.

A 19. századi San Franesco di Paola templom inkább kívülről, mint belülről érdekes, a Királyi Palotával ellentétben, melybe külső megjelenése alapján talán be se mennénk, de belülről rendkívül díszes.

A Galleria Umberto egy passzázs  a San Carlo Operaházzal átellenben, a város újjáépítésének egyik alapkövét jelentette. Emanuele Rocco tervezte, modern építészeti megoldásokat felhasználva a milánói Galleria Vittorio Emmanueléhez hasonlatosan. Üzleteknek, kávéházaknak ad otthont, míg a harmadik emeletén magánlakosztályok találhatók. A kereszt alaprajzú passzázs közepét egy 16 borda által tartott hatalmas üvegkupola fedi

A Piazza del Plebiscito mellett áll a Castel Nuovo (Új Vár) Nápoly egyik jelképe, és leghíresebb szimbóluma. A 13. században építtette Anjou Károly, de azóta többször bővítették és átépítették. A volt királyi palota ma múzeumnak

A "tojásvár" azaz a Castel dell'Ovo egy vár a tengerpart mentén, kávézók közelében. Egy szép, pihentető hely, tetejéről szép kilátásban gyönyörködhetünk.

Ha Nápolyban járunk semmiképp ne hagyjuk ki az igazi nápolyi pizzát, az olasz fagyit, a gelatot és a rumba áztatott piskótát, a baba-t!

Szállás:

A Hotel Bella Napoli nagyszerű ár-érték arányú szálláslehetőséget kínál Nápoly szívében, alig 500 méterre a központi pályaudvartól és közel az üzleti negyedhez.


A kiváló tömegközlekedési kapcsolatokkal rendelkező Hotel Bella Napoli a buszpályaudvar és egy metrómegálló közelében fekszik. A főpályaudvaron felszállhat a Circumvesuviana vonatra, mely az Amalfi partszakasz mentén elviszi Önt Pompeiibe és Sorrentóba.

Az ár tartalmazza:

-Szállás 3 éjszakára, 1 fő részére, classic kétágyas szobában
-Reggelis ellátás
-Repülőjegy Budapest – Nápoly - Budapest járatán
-Reptéri illeték
-Személyenként 1 db. kisméretű kézipoggyász (40x20x25 cm)
-Online check-in

Igényelhető:
-Feladott poggyász (max 20 kg): 25.000 Ft/db
-Elsőbbségi beszállás: 6000 Ft/fő/irány, mellyel egy nagyobb méretű kézipoggyász is (55x40x20 cm) garantáltan az utastérbe vihető
-Fix ülőhely a repülőn egymás mellett: 3.500 Ft-tól/fő/irány, hogy az együtt utazók egymás mellett ülhessenek
-Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 790 Ft/fő/nap
-Sztornó biztosítás

Hasznos információk:
-Az ajánlat nem tartalmazza a transzfereket, helyi közlekedést, egyéb étkezéseket és személyes kiadásokat.
-Nápolyi szállodákban a helyszínen üdülőhelyi díj fizetendő, melynek mértéke kb. 4 EUR/fő/éj.
-Az utazáshoz érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!