Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Uganda-Ruanda körutazás - A hegyi gorillák nyomában

Ruanda, Körutazás Ruandában, Körutazás Ruandában
 • Szálláskategória: Program szerint
 • Utazás módja: Repülő
 • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Uganda - Ruanda körutazás - Miért éppen ide?

Szívesen megnézné, hogyan zuhan alá fülsiketítő robajjal 43 métert a Fehér-Nílus a Murchison-vízesésnél? Fotózna különleges állatokat, például papucscsőrű madarat? Szeretne eltölteni egy órát a vadon élő hegyi gorillák társaságában? Ugandában és Ruandában mindez lehetséges! Winston Churchill Afrika gyöngyszemének nevezte Ugandát, amely bár alig nagyobb, mint hazánk kétszerese, nemzeti parkjai olyan látnivalókat kínálnak, amelyek a világon egyedülállóak! Ha szeretné megtapasztalni testközelből az afrikai vadont, akkor tartson velünk Ugandába és Ruandába!

Programok

1.nap Budapest > Entebbe

Indulás Budapestről átszállással Entebbébe, érkezés az esti órákban, majd transzfer Kampalába.

Szállás: Kampala (1 éj)

2.nap Kampala > Murchison Falls Nemzeti Park

Reggeli után rövid városnézés Kampalában, majd transzfer a Murchison Falls Nemzeti Parkba, mely Uganda első nemzeti parkja lett 1952-ben. (kb. 5 órás utazás) A 3.840 km? nagyságú park 76 emlős,- és 450 madárfajnak ad otthont, így nagy valószínűséggel láthatunk elefántokat, zsiráfokat, bivalyokat, antilopokat és krokodilokat is. Útközben a park felé megállunk a Ziwa Orrszarvú-menhelyen, ahol megismerkedhetünk a menhely orrszarvú-megőrzési programjával is. Jelenleg 25 fehér orrszarvúnak ad otthont a menhely, hatalmas, szavannás területen élnek az állatok, melyeket a helyi vadőrök segítségével egészen közelről mi is becserkészhetünk. Programunk után folytatjuk az utunkat Murchison Falls felé.

Szállás: Murchison Falls Nemzeti Park (2 éj)

3.nap Murchison Falls Nemzeti Park

Reggeli előtt már korai vadlesre indulunk, mert ilyenkor még láthatjuk az éjszakai életet élő állatokat is. Reggeli a szálláshelyen, rövid pihenés, majd délután hajózás a Murchison-vízeséshez, ahol a Nílus Viktória-Nílus ága igen látványosan, egy 7 méteres hasadékon át 43 méteres mélységbe zúdul alá. Samuel Baker brit felfedező volt az első európai, aki a Nílus folyását feltérképezte, és ezt a lélegzetelállítóan szép vízesést megpillantotta a 19. század derekán. A hajózás után mintegy 50 perces trekkinggel jutunk fel a vízesés tetejére, majd a programunk után visszatérünk a szállásunkra.

Szállás: Murchison Falls Nemzeti Park

4.nap Murchison Nemzeti Park > Kibale Nemzeti Park

Churchill egykor Afrika gyöngyszemének nevezte Ugandát, és ezt mi is megtapasztalhatjuk, amikor a Nagy-hasadékvölgy nyugati ágán haladva a Kibale Forest Nemzeti Parkba igyekszünk! A táj megváltozik, hegyes-völgyes látképek váltakoznak helyi falvakkal és végeláthatatlan teaültetvényekkel, utunkat pedig a Rwenzori-hegység sziluettje kíséri. Ez a látványos hegység Uganda és a Kongói Demokratikus Köztársaság határán húzódik, legmagasabb csúcsa 5109 m magas, és a Kilimanjaro, valamint a Kenya-hegy mellett, csak a Rwenzorin találhatunk hóval borított csúcsokat Afrikában.

Szállás: Kibale Forest Nemzeti Park (2 éj)

5.nap Kibale Nemzeti Park

Reggeli után először a Bigodi-mocsárban teszünk egy gyalogtúrát, és újfent megtapasztalhatjuk Uganda gazdag ökoszisztémáját! A mocsár több mint 130 madárfaj otthona, akár olyan különleges madarakat is láthatunk, mint az óriásturákó.

Ebéd után következik utazásunk egyik fénypontja, ugyanis természetes élőhelyükön láthatjuk a csimpánzokat és más majmokat is! Először a nemzeti park vadőre tart tájékoztatót a program részleteiről, majd megkezdjük félnapos túránkat. A csimpánzokon túl lencsevégre kaphatunk csuklyás cerkófokat, vörös kolobuszokat, galléros mangábé majmokat, egzotikus madarakat és pillangókat is.

Szállás: Kibale Forest nemzeti Park

6.nap Kibale Nemzeti Park > Queen Elizabeth Nemzeti Park

Ma tovább utazunk a Queen Elizabeth Nemzeti Parkba, mely Uganda második legnagyobb szavannás parkja, és az ország négy nagy emlősének, az elefántnak, bivalynak, oroszlánnak és a leopárdnak az élőhelye. Hosszú utazásunkat megszakítjuk egy teafarm látogatással, ahol megismerkedhetünk a teatermesztés titkaival. Uganda Afrika harmadik legnagyobb teatermesztő országa, kávéja is kiváló, mely az ország legkeresettebb exportterméke.

Szállás: Queen Elizabeth Nemzeti Park (2 éj)

7.nap Queen Elizabeth Nemzeti Park

Reggeli után szafarira indulunk a nemzeti parkban, ahol a már említett nagyvadakon kívül láthatunk kobokat, azaz mocsáriantilopokat is, melyek nagy számban élnek ezen a vidéken.

Délután hajózni indulunk a Kazinga-csatornán, mely a George,-és az Edward tavakat köti össze. A George-tó a Nagy-Hasadékvölgy tórendszerének egyik tagja, és akárcsak a térségben elhelyezkedő többi tavat, ezt is a brit uralkodócsalád egyik tagja után nevezték el, történetesen V. György brit király után. A tóból délnyugati irányban az   Edward-tó felé folyik el a tóban felgyülemlő plusz vízmennyiség a Kazinga-csatornán keresztül.

Henry Morton Stanley volt az első európai 1875-ben, aki látta a tavat, miután a Katonga-folyó nyomvonalát követve eljutott idáig a Viktória-tótól.

Szállás: Queen Elizabeth Nemzeti Park

8.nap Queen Elizabet Nemzeti Park > Bwindi Nemzeti Park

Ma elhagyjuk a Queen Elizabeth Nemzeti Parkot, melytől egy vadlessel búcsúzunk Ishashában, ahol elsősorban a fák lombkoronájában hűsölő oroszlánokat próbáljuk becserkészni, majd tovább utazunk a Bwindi, más néven Áthatolhatatlan Nemzeti Parkba, melyet részben síkvidéki, részben hegyi erdő borít, és Afrika egyik leggazdagabb ökoszisztémáját rejti. Sok, veszélyeztett fajnak az élőhelye, közülük néhány csak itt található. A Park az UNESCO Világörökségek része.

Szállás: Bwindi Nemzeti Park (1 éj)

9.nap Bwindi Nemzeti Park > Bunyoni-tó

Kétségtelenül az utazásunk csúcspontja a mai nap, amikor gorilla-trekkingre indulunk!

A gorillák a legnagyobb emberszabású majmok, a hímek elérhetik a 183 cm-s magasságot és a 267 kilogrammot. A nőstények jóval kisebbek, legfeljebb 113 kilogrammosak. Esőerdőkben, köderdőkben élnek, akár 4000 m-es magasságik is felhúzódhatnak. Gyümölcsökkel, levelekkel táplálkoznak, és a földön élnek. Testsúlyukat hátsó lábaik hordozzák, de mivel járás közben erősen előre dőlnek, ezért menet közben két öklükre támaszkodnak. A legújabb, bíztató jelentések szerint több mint 1000-re emelkedett az utóbbi években a kihalás szélén álló hegyi gorillák száma, melyből kb. 400-an a Bwindi Nemzeti Park területén élnek. Amikor a trekking során a csapat eléri a gorillacsaládot, akkor egy órát lehet szigorú szabályok betartásával a közelükben tartózkodni! ( A trekking 2-9 órás időtartamú is lehet, és szükséges hozzá a megfelelő kondíció!) programunk után a Bunyoni-tóhoz indulunk, ahol az éjszakát töltjük.

Szállás: Bunyoni-tó (1 éj)

10.nap Bunyoni-tó > Volcanoes Nemzeti Park (Ruanda)

Reggeli után csónaktúra az édesvízű Bunyoni-tavon, mely egy vulkáni törésvonal helyén alakult ki. A mintegy 25 km hosszú tavon 29 kis sziget található, ahol jelentős madárpopuláció él. Programunk után Ruanda felé vesszük az irányt, a határátlépés után a Volcanoes Nemzeti Parkba hajtunk, ahol az éjszakát töltjük.

Szállás: Volcanoes Nemzeti Park (2 éj)

11.nap Volcanoes Nemzeti Park

A Volcanoes Nemzeti Park Ruanda északnyugati részén fekszik, területén emelkedik a Virunga-hegység nyolc vulkánja közül öt. A park a kihalóban lévő hegyi gorillák egyik utolsó menedékhelye. A sűrű esőerdők és bambuszerdők védettségében élnek a veszélyeztetett aranycerkófok, melyeket a gorilla-trekkinghez hasonló módon próbálunk a délelőtt folyamán becserkészni. Programunk után felkeressük az Ibyiwachu Kulturális Falut, ahol megismerkedünk Ruanda folklórjával.

Szállás: Volcanoes Nemzeti Park

12.nap Volcanoes Nemzeti Park > Kigali

Reggeli után Kigaliba, Ruanda fővárosába utazunk, ahol a városnézés során felkeressük a ruandai genocídium áldozatainak a múzeumát is, mely a hutuk és a tuszik között 1994-ben kirobbant polgárháború emlékhelye. A városnézés során ebéd, majd a délutáni órákban a repülőtérre indulunk.

13.nap Budapest

Egy átszállás után érkezés Budapestre a déli órákban.

Az ár tartalmazza

 • elhelyezés középkategóriájú hotelekben, lodge-okban
 • transzferek, utazás terepjárókon
 • a második naptól félpanzió, körutazás alatt teljes ellátás
 • belépők a nemzeti parkokba
 • csimpánz trekking belépővel
 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza

 • repülőjegy+illetékek kb.235.000 Ft
 • gorilla trekking 700 Usd
 • Uganda vízum+kiállítási díj 20.000 Ft
 • Ruanda vízum+kiállítási díj 20.000 Ft
 • storno+BBP biztosítás
 • egyéni kiadások, borravaló...

Egyéb

A részvételi díj minimum 12 fő esetén érvényes. 10 fő esetén a felár +50.000 Ft/fő
Az előfoglalási ár az első 8 jelentkezőre érvényes.
A programban feltüntetett árak 1USD = 330 Ft árfolyamig érvényesek.

Szálláshely leírása

Murchison NP: Twiga Tales Lodge
http://twigataleslodge.com/

Kibale NP: Kyaninga Royal Cottages
http://www.kyaningaroyalcottage.com/

Queen Elizabeth NP: Queen Elizabeth Park View Lodge
https://hu.hotels.com/ho753831264/queen-elizabeth-park-view-tourist-lodge-kichwamba-uganda/

Bwindi NP:  Gorilla Haven's Lodge
http://www.bwindigorillahaven.com/accommodations/

Kampala: Forest Cottage
http://www.forest-cottages.com/about-us

A kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Időjárás

Az országok átlagos tengerszint feletti magassága meghaladja az 1000 m-t. Az alacsonyan fekvő területeken és az Egyenlítő mentén az éghajlat trópusi. Az átlaghőmérséklet 26 °C , a hőingadozás kicsi. A magasabb területeken (ez az ország döntő többsége) az éghajlat speciális trópusi, de a szavannákéhoz hasonlít leginkább. Ez azt jelenti, hogy csak a csapadékmennyisége hasonlít a trópusi éghajlathoz, ami itt is körülbelül 1000-1500 mm, ezen kívül minden más tényező különbözik attól. Az átlaghőmérséklet körülbelül 21 °C körül van, a hőingadozás nagyobb, 8-10 °C körüli, a páratartalom jóval kisebb, csak 50-60%. Az esősebb hónapok március-április-május, valamint október és november.


Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!