Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Zakopane és a Magas-Tátra téli mesevilága

Lengyelország, Zakopane, Zakopane
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus:
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

1. nap: Budapest-Donovaly-Zakopane

Kora reggeli találkozó Budapesten, majd megkezdjük utazásunkat Lengyelország felé. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a Vác-Balassagyarmat-Besztercebánya útvonalon. Útközben rövid megállót tartunk egy hangulatos sörözőben, Donovalyban, majd folytatjuk az utunkat Zakopane felé. Kora délután séta vagy fakultatív lovasszánozás a mesebelien szép Ko¶cielisko- völgyben, majd utazás Zakopane, hófehér, havas és meghitten gyönyörű szívmelengető kisvárosába. A város, Lengyelország legismertebb turisztikai célpontjainak egyike, a Lengyel-Tátra rusztikus kis ékszerdoboza. A gyönyörűen díszített kis utcákon hímzett bekecsbe öltözött, csengettyűs lovasszán hajtók várják a kirándulókat. Gyönyörű faházak, hangulatos éttermek, bárok, igazi téli mesébe illő kép, és csodálatos ünnepi fények fogadnak bennünket. Elfoglaljuk szállásunkat, mely a nyüzsgő, éttermekkel, üzletekkel teli Krupówki utca közvetlen közelében lesz. Szabad program, vagy közös séta a bájos hegyi városka belvárosában, megállóval a Fatimai templomnál. Sétánkat a piac felé folytatva, mesterien kidolgozott bőrárukat, egyedi kézműves termékeket és dekoratív fafaragványokat csodálhatunk meg az árusok végtelen kínálatából. Kihagyhatatlan specialitás a helyiek által készített finom sajt, melyet természetesen meg is kóstolhatunk.  Az oscypek legtöbbször gyönyörűen nyomott díszes formában (többnyire henger vagy orsó) kapható a tradicionális, guruló fabódékban, mely áfonyalekvárral kihagyhatatlan élmény! Ezt követően utazásunk legszebb pillanatai következnek. Meghódítjuk a Gubalowkát, ahol gyönyörű látvány vár ránk, hiszen a hegyek tetején még rózsaszín az égbolt, és lent már világítanak a város fényei. A fantasztikus ünnepi fények, fűszeres forralt bor és gyömbéres sör valamint felejthetetlen panoráma utazásunk egyik legmeghatározóbb élménye lesz. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban, félpanzió esetén büfévacsora a szálloda éttermében.


2. nap: Zakopane-Ótátrafüred-Csorba-tó

Reggeli után még körülnézhetünk a piacon és vásárolhatunk a finomabbnál finomabb sajtokból, majd a Tátra déli oldalának felfedezésére indulunk. A Magas-Tátra egyik legnagyobb téli látványosságához, a szlovákiai, Ótátrafüred feletti jégtemplomhoz utazunk. Siklóvasúttal a Tarajkára látogatunk, ahol az elmúlt évben a jégtemplomot a Notre-Dame katedrális ihlette. Egy tátrateával felmelegítve magunkat folytatjuk tovább utunkat a Csorba-tóhoz, ahol rövid séta. A délutáni órákban megkezdjük utazásunkat Magyarországra, de útközben még rövid megállót teszünk Szlovákiában. A különleges és hangulatos pihenőnél lehetőségünk lesz még egy rövid vásárlásra vagy étkezésre a jellegzetes specialitásokból. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Utazás: autóbusszal Szállás: *** szálloda Ellátás: reggeli

Részvételi díj: 34.900,-Ft/fő  Egyágyas felár: 6.000,-Ft/fő Félpanziós felár: 6.000,-Ft/fő
Sztornó biztosítás: 1,5% BBP biztosítás: 1.140,-Ft/fő

Tájékoztató ár a helyszínen fizetendő várható belépő és egyéb költségekről:

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD, büfé. Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz.

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli Pu. Koronaőr köz 05.40
Vác - Központi pályaudvar-Toronyház 06.40

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!