Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Szentföldi körút bibliai helyszínekkel

Izrael, Izrael, Jeruzsálem
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás


2022. október 11-16.

1. nap:    Budapest – Tel Aviv – Tiberias
Utazás Budapestről,  idegenvezetőnk fogadja a csoportot Tel Avivban, a Ben Gurion repülőtéren. Első utunk a hires Carmel piacra vezet, ahol szétnézünk a forgatagban és vásárolhatunk is, majd átutazunk az óvárosba, az ókori kikötővárosba, Jaffa-ba. A főtéren a szent Péter templommal, az ódon sikátorokkal, a képzőművészek alkotásaival, a parkkal, a mesés kilátással a Földközi-tengerre és Tel-Avivra – vár minket. Majd Tiberiasba, a szállodába visszük Önöket, vacsora.

2. nap:    Genezáreti-tó – Tabgha – Capernaum
Reggeli, majd utazás a Genezáreti tó partján fekvő szent helyekhez: Yardenitben megtekintjük a Jordán folyó hagyományos keresztelő helyét, (ha szerencsénk van, bemerítkezésnek is szemtanúi lehetünk). Tiberiason keresztül Mária Magdolna születési helyének érintésével a Boldog mondások hegyére, majd Tabghára, a kenyér- és halszaporítás csodájának színhelyére utazunk. Utunkat Capernaumban folytatjuk, ellátogatunk a régi zsinagógához és Péter házához.  Hajókirándulás a Genezáreti tavon (15 USD/fő), Szent Péter hal ebéddel (25,- USD/fő – nem kötelező). Látogatást teszünk ezután egy olajpréselőben. Visszatérés a tiberiasi szállodába, vacsora.

3. nap:    Názáret – Meggido – Tábor-hegy
Reggeli, majd utazás Názáretbe, az Angyali Üdvözlet Templomát csodálhatjuk meg, megnézzük magyar vonatkozását is, a magyar oltárt. Majd utazás a Tábor-hegyre (10 USD) Jézus Szineváltozásának Bazilikájához. Ezután látogatást teszünk Meggido-ba (10USD/fő). Utazás Betlehembe, a szálloda elfoglalása, vacsora.

4. nap: Jeruzsálem
Reggeli után utazás Jeruzsálembe: Olajfák hegye, a csodálatos jeruzsálemi panoráma megtekintése az Óvárossal, majd az Olajfák hegyén található Szent helyek ismertetése. Pillantás a Virágvasárnap útjára és a Dominus Flevit kápolnára. Továbbhaladunk a Getszemáni kerthez és megtekintjük a Nemzetek Templomát, az Elárulás barlangját. Látogatás a Sion-hegyen az Utolsó Vacsora színhelyére, Dávid Király sírjához. Lehetőség lesz az Izrael Múzeumba is látogatni (14,- Euro/fő). Szállás a betlehemi szállodában, vacsora.

5. nap: Holt-tenger  -  Massada 
Reggeli után először elutazunk és megnézzük a Jordán folyót Jerikónál is. Innen a világ legmélyebben fekvő pontjához, a Holt-tengerhez utazunk. Közben érintjük Qumran-t, mely a Holt-tenger-i tekercsek lelőhelye, az idegenvezetőnk megismertet a történettel.  Megnézzük  Kaszar el Jahud-t, Jézus bemeritkezésének helyszínét. Majd elérve a Holt-tengert, kipróbáljuk a lebegést a világ legsósabb tengerében (ami inkább tó), a vize 34% sótartalmú. Továbbutazunk  a Massada-i erődhöz, Heródes fellegvárához, ahova drótkötélpályán jutunk fel (38,- EURO/fő, a helyszínen fizetendő. Aki nem akar feljönni, az megvárja a csoportot lenn.) Láthatjuk a korabeli zsinagógát, a ciszternákat, megismerkedünk a  zelóták tragikus történetével. Gyönyörködünk a panorámában az Amonita és Moabita hegyekre, a Holt-tengerre.  Visszatérés Betlehembe a szállodába, vacsora

6. nap:   Jeruzsálem - Betlehem
Reggeli után látogatás Jeruzsálem óvárosában. Az Oroszlános kapu, a Bethesda fürdő (3 USD/fő), Via Dolorosa (érintjük mind a 14 stációt), Siratófal, a Szent Sír Templom megtekintése. Átsétálunk a Zsidó negyedbe, majd Dávid városát (15 USD) nézzük meg. Transzfer a tel-avivi repülőtérre, érkezés Budapestre. 

Részvételi díj*:
min. 20 fő: 399.600 Ft/fő
min. 30 fő: 385.000 Ft/fő
min. 40 fő: 368.000 Ft/fő

Az ár tartalmazza: repülőjegyet A WIZZ AIR menetrendszerinti járataira Budapest – Tel Aviv – Budapest útvonalon, illetékeket, kézipoggyászt (40X30X20cm), elhelyezést 3-4 csillagos szállodákban, kétágyas (vagy 3ágyas), zuhanyzós/WC-s szobákban, bőséges félpanziót: büféreggelit és menüvacsorát, helyi magyar nyelvű idegenvezetést, belépőket (kivéve az egyéni kérésre), programokat, transzfereket, klímás autóbuszt. 

Az ár nem tartalmazza: kötelező szervízdíjat: 45.- EUR/fő, külön kérhető 10 kg feladható poggyászt: 38.000 Ft, külön kérhető 20 kg feladható poggyászt: 53.000 Ft. Egyágyas felár: 129.700 Ft./fő.  Külön kérhető utazási biztosítás sztornó biztosítással (Covid kitétellel.) 23.250 Ft./fő

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!