Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Baltikum körutazás: Vilnius-Riga-Tallinn

Észtország, Tallin, Tallin
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

csoportos körutazás

Előfoglalási kedvezmény:
3 hónappal indulás előtt: 10 000 Ft/fő

 

Apró, de lenyűgöző országok történelmi városkákkal, középkori, barokk és art nouveau emlékekkel, érintetlen természettel, végtelen tengerpartokkal!

Dátum 2021. június 12 - 17.

Időtartam 6 nap/5 éj

Utazás Menetrendszerinti repülőjárattal

Repülési idő Kb. 3 óra

Elhelyezés 3 csillagos szállodákban

Ellátás Reggeli

Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Minimum létszám 20 fő

 

Baltikum körutazás ajánlatunk programleírása

 

1. nap: Vilnius

Elutazás Budapestről rigai átszállással a litván fővárosba, Vilniusba. Érkezés az esti órákban, transzfer a szállodába. Szállás Vilniusban (2 éj).

 

2. nap: Vilnius, Trakai

Reggel városnézésre indulunk Vilniusban, felfedezzük az óváros fő látnivalóit: a Katedrális teret a Szent Stanislaus katedrálissal és a harangtoronnyal, a gótikus Szent Anna templomot, a Báthory István által alapított egyetem épületét és a Hajnal-kaput. Ezután a közeli Trakai várához látogatunk, amely a litván nagyhercegség központja volt 1323-ig. A tó közepén fekvő szigetre épült várkastély téglaépülete Litvánia legtöbbet fotózott nevezetessége.

 

3. nap: Rundale, Jurmala

Reggel Lettországba utazunk, elsőként a Rundale kastélyba látogatunk. A Baltikum Versailles-ának is nevezett csodás barokk kastélyt ugyanaz az olasz építész, Rastrelli tervezte, aki a szentpétervári Téli Palotát is. Érdemes megtekinteni a gyönyörűen helyreállított francia stílusú kastélyparkot is. Délután a közeli Jurmala városában időzünk, a tengerparti nyaralóhely 150 éve várja a pihenésre vágyókat, itt élvezhetjük a friss tengeri levegőt, a part menti fenyvesek illatát és a puha homokos partot. Séta a tengerparton, a romantikus art nouveau épületek között, majd továbbutazás Rigába. Szállás Rigában (1 éj).

 

4. nap: Riga, Sigulda, Gauja Nemzeti Park

Reggel buszos városnézés Riga Art Nouveau negyedében és a belvárosban, majd gyalogos városnézés Riga óvárosában, ismerkedés a 800 éves Hanza város fő látnivalóival és macskaköves utcáival: dóm, főtér, Parlament, Riga kastély, régi kereskedőházak, Lőportorony. Délután látogatás a Gauja Nemzeti Parkban: a Gauja-folyó völgyét gyönyörű táj veszi körül, ismerkedés a helyi legendákkal Sigulda várának romjainál, majd látogatás a középkori Turaida várában. Késő délután hosszabb utazás után érünk Észtországba, szállás Tallinnban (2 éj).

 

5. nap: Tallinn

Félnapos városnézés az észt fővárosban, Tallinnban, ismerkedés az óváros és a belváros látnivalóival: sétánk során érintjük a 13. századi dómot, az ortodox St. Alexander Nevsky katedrálist és a Toompea kastély is. Délután szabad program.

 

6. nap: Tallinn, elutazás Budapestre

Kora reggel transzfer a repülőtérre, hazautazás rigai átszállással Budapestre.

A programok sorrendje változhat.

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, szállás 5 éjszakára reggelivel, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 52 000 Ft/fő, belépőjegyek a nevezetességekhez (helyszínen fizetendő, kb 40 EUR/fő), borravalók, utasbiztosítás.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!