Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

BERCHTESGADEN, HALLSTATT ÉS BAD ISCHL - 1 éjszaka szállással

Ausztria, Felső-Ausztria, Berchtesgaden
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Városlátogatás, Városnéző programok
Szűrés
Indulás: 2024-10-23-tól
2024-10-24-ig
Szobatípus:
Időtartam: 1 nap
Ár:
76490.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

BERCHTESGADEN, HALLSTATT ÉS BAD ISCHL - 1 éjszaka szállással

Időpont: 2024. október23-24.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 4.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 5.00 órakor

Elhelyezés: Sport Resortban, 2 ágyas szobában

Ellátás: reggeli vagy vacsora


Program

1. nap Elutazás reggel 5.00 órakor a Népligetből. Folyamatos utazás Ausztrián keresztül Berchtesgadenig. Útközben rövid pihenők. Először a Sasfészeket, németül Kehlsteinhaus-t keressük fel. A Berchtesgadeni- Alpokban található hegyvidéki nyaralóház, amely a német diktátor, Adolf Hitler kedvenc tartózkodási helye volt 1938 és 1945 között. Csodálatos természeti környezetben fekszik. A személygépkocsi-forgalom elől a hely zárva van, azt csak buszokkal az alagút bejáratáig lehet megközelíteni, kb. 20 perc alatt. Onnan 124 métert emelkedve, lifttel lehet megtenni a végső szakaszt, amit a felvonó 41 másodperc alatt tesz meg. Ma már nem sok minden emlékeztet arra a történelmi korra, amikor a Sasfészek épült. A Kehlsteinhausban étterem működik, ahol többek között helyi bajor specialitásokat kóstolhatunk meg. Maga a ház nem a csúcsra épült, oda még egy rövid gyalogút vezet fel. A csúcsról pazar kilátás nyílik a szomszédos hegyekre, a Königssee-re, illetve Berchtesgadenre és a többi közeli településre. Ezután Berchtesgaden városával ismerkedünk meg. Elsőként a város jelképeként ismert Watzmann-hegy látképében gyönyörködünk, megtekintjük az egykori Ágostonrendi templomot. Városnézés után a szálláshelyre utazunk.

2. nap Reggeli után a Hallstattba, az UNESCO Világörökség listáján is szerepelő kisvárosba látogatunk el. A városka a Dachstein lábánál elterülő tó partján épült meg, jellegzetessége, ahogyan a kis házai a hegy oldalában fecskefészek-szerűen emelkednek egymás fölött. Hallstattot a Salzkammerguti tóvidék legfestőibb városkájaként tartják számon. Egy közös séta keretében megismerkedünk legfőbb látnivalóival. (Főtere talán Ausztria legszebb főtere. Olyan, mint egy mesebeli tér, mesebeli kis házikókkal és a Szentháromság szoborral a közepén. Hallstatt legfőbb nevezetessége a Mária mennybemenetele templom. A hegyoldalban található, késői gótikus stílusban épült. A templom mellett található a Csontház. Több mint 1200 koponyával. Az utolsó koponyát 1995-ben helyezték el.) A közös séta után szabadidő, melynek keretében hajókázásra is nyílik lehetőség, vagy a város fölött emelkedő kilátóponthoz is el lehet jutni egy felvonó igénybevételével. Ezután a híres császári üdülőhellyel, Bad Ischl-vel ismerkedünk, egy séta során. A város a nagy Osztrák-Magyar Monarchia egykori nyári fővárosa, legalább 700 éve kötődik a Habsburg császári dinasztiához. A várost, a környéket és a császári villát is I. Ferenc József „földi mennyországként” jellemezte. A városban található Kaiservilla és Kaiserpark egykor Ferenc József és Sissi nyári rezidenciájaként szolgált. Indulás hazafelé, várható visszaérkezés Budapestre 23-24 óra között.

Részvételi díj 93.490,- Ft/fő 

Akciós ár

76.490,- Ft/fő reggelivel,
79.090,-Ft/fő vacsorával

Egyágyas felár 9.500,-Ft/fő

BBP+stornó biztosítás2.880,-Ft/fő

Fix ülőhely 2.500,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!