Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Kis-Balaton - Zalavár - Keszthely kirándulás busszal

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2023. július 28.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 07.30 Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.45 órakor

 

Program

Keszthelyt a Balaton „fővárosaként” szokás emlegetni. Erre csodálatos építészeti emlékei, a magyar történelemben játszott szerepe és nem utolsósorban több mint 200 éve alapított egyetemének rangja és hagyományai jogosítják föl. Keszthely és környéke a balatoni régió legvonzóbb és legszínesebb területe, hiszen itt található még a Kis-Balaton különleges madárvilágával. a Balatontól délnyugatra fekvő, természeti és kulturális értékekben gazdag tájegység, jelentős része védettséget élvez. 

Első programunk Fenékpusztán a Látogatóközpontban kezdődik, ahol Interaktív kiállítás, és egy mozifilm várja a látogatókat a Kis-Balaton élővilágáról. A fokozottan védett Kis-Balaton területén megbúvó Diás-sziget kizárólag vezetővel látogatható. A szigeten alakította ki a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a Fekete István Emlékhelyet. A bemutatóhely mellett látható az egykori Kis-balatoni halászok mindennapjait bemutató Matula kunyhó is. Ezután a Zalavári Történelmi Emlékparkba látogatunk. A Zala folyó partján található Zalavár – Várszigeten a táj egyedi, megkapó látványán túl megérintődik a történelem, hajdani történések emlékeivel is megismerkedünk. Látni fogjuk a 11. századi templom alapjaira épült Szent István kápolnát, a Makovecz Imre tervezte Millenniumi Emlékművet, a több mint ezer éves Zalavári Bencés Apátság romjait. A területen áll a Kis-Balatoni lápvilágot bemutató Kis-Balaton Ház, amely élményszerű módon mutatja be a környék természeti élővilágát és a Cirill és Metód emlékoszlop. Végül Keszthelyre látogatunk. A Festetics-kastély hazánk egyik legnagyobb és legnépszerűbb kastélykomplexuma Keszthelyen, mely 5 épületben, 6 állandó kiállítással várja a látogatókat. Az 1700-as évek közepétől folyamatosan bővülő kastély 200 évig a Festetics család tulajdonában volt. A család kiemelten fontos szerepet játszott Magyarország politikai, gazdasági, kulturális és tudományos életében. A Kastélymúzeum 18 termet magában foglaló enteriőr-kiállításán kívül, Hintókiállítás, Vadászati gyűjtemény, Vasútmodell kiállítás, Pálmaház, madárgyűjtemény és egy gyönyörű angolpark is gazdagítja az élményeket. Innen már utazunk Budapestre. Várható visszaérkezés 20 óra körül.

Belépők: kb. 7.000,- Ft/fő.

Részvételi díj: 17.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 13.990,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!