Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Advent Salzkammergut vidékén

Ausztria, Salzkammerguti tavak, Salzkammergut
  • Szálláskategória: Panzió
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás
A salzkammerguti havas hegyeinek látványa, a völgyekben megbújó adventi díszekbe öltözött kisvárosok mindenkiben felébresztik a karácsonyi hangulatot. A vásári forgatagban kicsit elfelejthetjük a rohanó hétköznapokat, és egy pohár forralt bor, vagy forró puncs mellett ráhangolódhatunk a közelgő ünnepre.

1.nap: Budapest - Bad Ischl – Hallstatt - St.Gilgen
A kora reggeli órákban indulunk az egyik legszebb alpesi táj, a Felső-Ausztria és Stájerország határán található, mélyen fekvő tavaival és égbenyúló hegyormaival lenyűgöző Salzkammergut felfedezésére. Utunk a monarchia „titkos fővárosába” Bad Ischlbe vezet. A gyönyörű alpesi környezetben fekvő város Salzburg tartomány határán, Felső-Ausztria déli részén, 468 méter magasan található. Városnéző séta a karácsonyi díszbe öltözött Bad Ischlben. A szépen feldíszített bódék között a különböző finomságok illata mindenkiben felébreszti a karácsonyi hangulatot. Bad Ischl-vásárolhatnak a híres Zauner cukrászda desszert különlegességeiből, karácsonyi süteményeiből és az eredeti islert is megkóstolhatják. Folytatjuk utunkat a tóparton fekvő Hallstatt páratlan szépségű kisvárosába, mely a Világörökség része. A barokk kisváros utcáin bolyongva lenyűgöző látvány nyújtanak a Hallstattot körülölelő havas hegyek. Belvárosi sétánk alkalmával megnézzük a városka gótikus templomát is, majd továbbutazunk a hegyek koszorújában fekvő, 11 km hosszú Wolfgang tóhoz. Rövid séta a Schafberg hegy lábánál fekvő St.Gilgen festői városában, melyet 2005-ben „Mozart Falu”-nak nyilvánítottak. Utazás a Salzburg melletti szállásra. Érkezés a Salzburg környéki szállásra az esti órákban.

2. nap:  Hellbruni kastély-Salzburg
Reggeli után városnézés Mozart városában. Salzburg történelmi óvárosát az UNESCO 1997-ben a Világörökség részévé nyilvánította. Látogatásunk alkalmával a Vár, a Dóm, Mozart szülőháza és a Mirabell kert lesznek a legfontosabb látnivalók.  Ezt követően szabadprogram, melynek során az adventi vásár, a Dóm és a Rezidenciák terén felállított Christkindlmarkt megtekintésére nyílik lehetőség. A salzburgi karácsonyi vásár a legnevezetesebbek közé tartozik, hiszen a 15. század óta létezik, és  a bécsivel, párizsival, amsterdamival és nürnbergivel együtt vonult be a történelembe. Késő délután elhagyjuk Salzburgot, és a Hellbrunnba utazunk. Az adventi varázslat a Hellbrunni kastély (a kastély csak kívülről tekinthető meg) előtt már több, mint tíz éve kápráztatja el a látogatókat: hagyományos kézműves kiállítók, négyszáz karácsonyfa piros gömbökkel díszítve, barátságos kávézó és adventi lounge az Orangerieben (Narancs-ház), tradicionális osztrák zene, karének és válogatott zenészek karácsonyi dalai. Visszautazás a szálláshelyre.

3. nap: Gmunden-Steyr-Budapest
Reggeli a szállodában, majd utazás a Traun tóhoz. Első megállónk a festői Traunsee partján található Gmunden. A város a jellegzetes zöld-fehér mintájú gmundeni kerámiáról is ismert, a Monarchia idejében kedvelt nyaralóhely volt. Rövid séta a tóparton, majd továbbutazás. Programunkat Ausztria romantikus kisvárosában, az egyik legszebb és legrégebbi műemlékvárosában, Steyrben folytatjuk, ahol szintén elmerülhetünk a karácsonyi forgatagban. A Steyr és az Enns folyók összefolyásánál található óváros árkádos, gótikus és reneszánsz épületeivel, kacskaringós utcáival, hangulatos tereivel, templomaival igazi kis gyöngyszem. Európa egyik legszebb terén a legkülönbözőbb korszakokból származó polgári házak sorakoznak egymás mellett, de megtekintjük a Plébánia templomot, a Lamberg kastélyt és a Városháza épületét is. Steyr ad otthont minden évben Ausztria “hivatalos karácsonyi vásárának”. Égetett mandula, meleg gesztenye, forró puncs és frissen sült alma csodás illata lengi be a levegőt mindenütt. Valóságos karácsonyi csodaország! A betlehemi jászol-állítás, a Karácsony Múzeum, mind-mind az adventi időszak hangulatos hagyományőrzői. Szabadidő a főtéren, az Adventi vásár forgatagában. Hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.



BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: Ausztria
 
Utazás: autóbusszal  Szállás: panzió  Ellátás: reggeli

Félpanzió: 15.000,-Ft/fő Egyágyas felár: 15.000,-Ft/fő
Biztosítás: 2.100,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 2,8 %
Kötelezően fizetendő Audio-guide: 1.650,-Ft/fő


Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Hellbrunn adventi vásár 7 EUR
Mozart-ház 13,50 EUR (szabadidőben)
Salzburg DOM 5 EUR
Salzburg várba feljutás+belépő 17,40 EUR (szabadidőben)
Steyr karácsonyi múzeum 8,50 EUR (stabadidőben)


Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz. TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz - 05:30
Tata - M1-es autópálya, 64-es km, Remeteségi pihenő, Shell kút - 06:05
Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arrabona pihenő, Agip kút - 07:00
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő, MOL/Marché - 07:45

Szállás:
Egyszerű, családias panzió Salzburg környékén; finom házias koszt. Nagyobb méretű törölköző bekészítése ajánlott.

 

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!