Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Közép-Itália kincsei I.

Olaszország, Észak-Olaszország, Ferrara
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!


Egyes utazásokra 5% vagy 6% "FIRST MINUTE" KEDVEZMÉNY február 2-ig.

Leírás

Sokak szerint Olaszország a világ műemlékekben leggazdagabb országa. A középkorból, illetve a reneszánsz és a barokk időszakából Olaszországon belül az ország középső részén található a legtöbb műkincs. Az irodánk e körutazásai Itáliának a középső régióit mutatják be úgy, hogy az elhelyezés végig 4 csillagos szállodákban történik.

Utazás

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata).

Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

5 éjszaka 4 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív félpanzió.
(Figyelem: Olaszországban a büféreggelik általában egyszerűbb svédasztalt jelentenek.)

 

1. nap:
Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana – Mestre – Bologna útvonalon. Szállás Bologna vagy Firenze környékén (1 éj).

2. nap: Róma
Reggel továbbutazás Rómába. A várossal való ismerkedés első állomásaként látogatást teszünk a Vatikánban: Vatikáni Múzeumok a Sixtus-kápolnával, Szent Péter-székesegyház, Szent Péter tér. Szállás Róma környékén (2 éj).
Figyelem: A Vatikáni Múzeumok belépőfoglalásával kapcsolatos jelenleg hatályos szabályozás szerint a jegyek csak elővételben válthatóak meg, helyi idegenvezetéssel pedig legfeljebb 30 fős csoportok foglalása lehetséges. Ezen szabályozás miatt a csoportot várhatóan 2 részre kell bontani. A magyar nyelvű vezetést a múzeum nem tudja garantálni, ebben az esetben a tárlatvezetés várhatóan angol vagy német nyelvű lesz, de irodánk magyar nyelvű általános leírást is biztosít az érdeklődőknek. Előfordulhat, hogy a foglalás csak egyéni jeggyel (tárlatvezetés nélkül) vagy kivételes esetben egyáltalán nem lesz lehetséges, de az elmúlt években egyszer sem fordult elő, hogy valamelyik csoport ne tudta volna a Vatikáni Múzeumokat meglátogatni. 
Esetenként előfordulhat, hogy a Szent Péter-székesegyházat előzetes bejelentés nélkül bezárják, erre irodánknak sajnos semmiféle ráhatása nincs.


3. nap: Róma
Egész napos program az örök városban. A délelőtti órákban gyalogos városnézés Róma belvárosában: II. Viktor Emánuel emlékmű, Pantheon, Trevi-kút, majd szabadidő a Spanyol lépcső környékén.
Autóbuszos városnézést követően délután folytatódik a séta: Santa Maria Maggiore-bazilika, San Pietro in Vincoli-templom Michelangelo világhírű Mózes szobrával, Colosseum stb.

4. nap: Siena, San Gimignano
Utazás észak felé. A nap során Toszkána két középkorból itt felejtett kisvárosát nézzük meg:
Siena Olaszország legegységesebb hangulatú középkori gótikus városa, ahol szinte minden épület műemlék. Ezek közül kiemelkedik a csodálatos katedrális (tele műkincsekkel) és a világhírű gótikus városháza égbeszökő tornyával a főtéren, mely Olaszország egyik legszebb középkori tere.
Délután továbbutazás a közeli San Gimignanóba, Toszkána másik gyöngyszemébe. A falakkal körülvett óvárost középkori Manhattannek is szokták nevezni a XIII. században épült tornyos házai miatt. Séta a városban, látogatás a katedrálisban (szép középkori freskók), majd lehetőség felmenni a legmagasabb torony tetejére (panoráma a sikátorok világára és a hangulatos toszkán tájra).
Szállás Firenze környékén (2 éj).

5. nap: Pisa, Firenze
Délelőtt rövid látogatás Pisában, mely valaha Itália egyik legjelentősebb tengeri hatalma volt. A Csodák tere Olaszország egyik legszebb tere, itt található a román stílus három lebilincselően szép alkotása: a keresztelőkápolna, a székesegyház és a híres pisai ferde torony (a székesegyház harangtornya).
A késő délelőtti órákban továbbutazás Firenzébe. A nap nagyobbik részét a reneszánsz művészetek „fővárosában” töltjük. A közös séta során látjuk a város fő nevezetességeit, melyek közül a legjelentősebbek: a híres középkori híd (Ponte Vecchio), a főtér a pompás középkori városházával (Palazzo Vecchio), a monumentális székesegyház gyönyörű harangtornyával és a keresztelőkápolnával, a Santa Croce-templom stb. A közös program után szabadidő, illetve idegenvezetőnkkel lehetőség további nevezetességek megtekintésére.

6. nap:
Hazautazás a Bologna – Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre az esti órákban.


Figyelem: Közép-Olaszország több városában a turistabuszok alapesetben nem mehetnek a főbb látnivalók közelébe. Ezt utasaink számára úgy próbáljuk kényelmesebbé tenni, hogy Rómában minden csoportunknak olyan behajtási engedélyt vásárolunk („B” típusú engedély), amellyel a busz behajthat a belvárosba, és a főbb látnivalók közelében meg tud állni. Ez ugyan egy jelentősebb költségnövelő tényező, de így a római városnézések sokkal kényelmesebbé válnak.

A római programok sorrendje a bizonyos nevezetességekhez kapcsolódó foglalások függvényében felcserélődhet.

Időpontok Teljes részvételi díjak
2023. máj. 26-31.  174.500 Ft  
2023. szept. 22-27.  179.500 Ft
 

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, beleértve a szükséges behajtási engedélyeket a programban szereplő városokba (Siena, San Gimignano, Pisa, Firenze), illetve a belvárosi behajtási engedélyt Rómába (összesen kb. 12.500 Ft/fő), az 5 éjszakai szállást büféreggelivel, a helyi idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a programokat és az irodánk idegenvezetőjét, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

Félpanziós felár:  34.700 Ft (5 háromfogásos vacsora) 

Egyágyas felár:  41.500 Ft (max. 4 szoba)

Betegség–, baleset– és poggyászbiztosítás: 485 Ft/nap

Autóbusz felszállási lehetőségek:
6.00 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
7:00 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
7:40 – Siófok OMV benzinkút a McDonald's-nál
9:10 – Nagykanizsa MOL benzinkút a 7-es út mellett (Garay u. 15.)

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!