Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

USA - Nyugati Part l. - Körutazás Amerikában 2024

Amerikai Egyesült Államok, Körutazás Amerikában, Körutazás Amerikában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
Indulás: 2024-05-04-tól
2024-05-13-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 8 éj
Ár:
915000.00 Ft/fő
Ajánlatkérés


Egyes utazásokra 5% vagy 6% "FIRST MINUTE" KEDVEZMÉNY február 2-ig.

Leírás
Utazás

Menetrend szerinti repülőjáratokkal, Amerikában légkondicionált autóbusszal.

Szállás

8 éjszaka jó középkategóriájú szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Ellátás

8 amerikai reggeli (kissé eltér az európai reggeliktől, dominálnak az édes ízek, bár tojásrántottát általában tartalmaz).
Ebédet vagy vacsorát a részvételi díj nem tartalmaz. (A szállodákban, illetve környékükön többféle étkezési lehetőség van, a kiválasztásban az idegenvezető természetesen segítséget nyújt. Amerikában az étkezést gyorséttermekben jóval olcsóbban meg lehet oldani, mint a szállodák éttermeiben.)

 

1. nap: Los Angeles
Elutazás Budapestről egy nyugat-európai átszállással Los Angelesbe. Érkezés a világ egyik legnagyobb repülőterére a kora délutáni órákban (helyi idő szerint), transzfer a Los Angeles-i szállodába (2 éj).

2. nap: Los Angeles
Félnapos városnézés a Nyugati-Part legnagyobb metropoliszában (a belváros felhőkarcolói, az óváros mexikói stílusú épületei, Beverly Hills, Sunset Boulevard, Hollywood, Mann's Chinese Theatre a sztárok kéz- és láblenyomataival, Walk of Fame stb.).
Délután szabad program Los Angelesben, vagy:
Fakultatív program: Universal Studios
Ismerkedés Hollywood titkaival, látogatás a Universal Studiosban, ahol életre kelnek a filmtörténelem leghíresebb alkotásai.
A fakultatív program ára: 53.000 Ft – transzferrel (garantált indulás).

3. nap: San Diego, Sea World
Utazás Kalifornia legdélibb részébe. Városnézés San Diegóban, Kalifornia második legnagyobb városában (felhőkarcolók, történelmi városrészek, Balboa park stb.), majd választási lehetőség 3 különböző program közül: szabadidő a történelmi belváros egyéni felfedezésére vagy látogatás a világhírű Sea World (Tengerek Világa) tematikus parkban vagy a kikötőben horgonyzó USS Midway (repülőgép anyahajó) Múzeumban – a belépődíjak a helyszínen fizetendők. Szállás San Diegóban (1 éj).

4. nap: Calico szellemváros (vadnyugat), Las Vegas
Utazás a Mojave sivatagon keresztül Las Vegas irányába. Útközben látogatás Calico szellemvárosban. A XIX. század második felében egy tipikus vadnyugati város volt itt a helyi ezüstbányák közelében. Miután az ezüst elfogyott, a város elnéptelenedett. Néhány évtizede az épületeket restaurálták, a város ma egy szabadtéri múzeum, amely bemutatja a régi vadnyugati életet. Délután érkezés a Nevada állambeli Las Vegasba, a szerencsejátékok világfővárosába, szállás (2 éj).

5. nap: Las Vegas, Grand Canyon
Szabad program Las Vegasban.
Fakultatív program: Kirándulás a Grand Canyonhoz légkondicionált autóbusszal. Rövid fotószünet a Colorado folyót átívelő hatalmas hídnál, ahonnan kiválóan látszik a Hoover-gát és a Mead-tó (itt van a világ egyik legnagyobb vízi erőműve). A Grand Canyon Földünk egyik leghíresebb természeti csodája. A több mint 1000 méter mély szurdokot évmilliók alatt vájta a Colorado folyó a fennsíkba. Utazásunk végcélja a Hualapai indián rezervátum, ahol találkozhatunk az őslakos indiánokkal, valamint a nap csúcspontjaként végigsétálhatunk a Skywalk (Égi séta) kilátó U-alakú üvegpadlóján, mely 1200 méteres magasságban nyúlik a kanyon fölé.
A fakultatív program ára: 57.000 Ft – könnyű ebéddel (garantált indulás).

6. nap: Death Valley (Halál völgye)
Reggel elutazás Las Vegasból, látogatás a Death Valley Nemzeti Parkban, ahol különleges, holdbéli tájak várják a turistákat. Itt található Észak-Amerika legmélyebb pontja (-86 méter), de van a közelben 3000 métert meghaladó hegycsúcs is. Továbbutazás a Mojave sivatagon és a termékeny Központi Síkságon keresztül. Szállás Fresno környékén (1 éj).

7. nap: Yosemite Nemzeti Park
Utazás a Sierra Nevada hegységbe. Ez a terület az 1800-as évek közepén, a nagy kaliforniai aranyláz idején népesült be. A Sierra Nevada legnagyobb attrakciója a Yosemite Nemzeti Park (Amerika egyik leglátogatottabb nemzeti parkja). A park meglátogatása során a legtöbb időt a Yosemite-völgyben töltjük. A völgy fölé közel 1000 méter magas sziklaalakzatok emelkednek, több helyen gyönyörű vízesések zúdulnak le a mélybe. A látogatói központban érdekes múzeum és a helyi indiánok életét bemutató kiállítás is látható eredeti indián kunyhókkal és rituális épületekkel. Délután továbbutazás San Francisco irányába. Érkezés a városba a San Francisco-öböl felett átívelő 7 km hosszú hídon keresztül. Szállás San Franciscóban (2 éj).

8. nap: San Francisco
Félnapos városnézés Amerika sokak szerint legszebb nagyvárosában (a felhőkarcolók – köztük a Transamerica Piramis, a Kínai Negyed, Union Square, városháza, Golden Gate park, Golden Gate híd, a híres kábelvasút, a halászkikötő helyén kialakított szórakoztató központ stb.).
Délután szabad program, lehetőség sétahajózásra a San Francisco-öbölben (ahova természetesen idegenvezetőnk is elkíséri a csoportot).

9. nap: San Francisco
Szabad program, majd transzfer a San Franciscó-i repülőtérre, elutazás egy nyugat-európai átszállással Budapestre.

10. nap:
Érkezés Ferihegyre a kora délutáni órákban.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
2. nap Fakultatív program:
53000
5. nap fakultatív program
57000

Időpont - Teljes részvételi díj

2024. máj. 4-13.  763.000 Ft + 152.000 Ft (reptéri ill.) = 915.000 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet a 23 kg-os feladható poggyásszal, a reptéri illetéket, a helyi autóbuszt, a 8 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az idegenvezetést indulástól érkezésig, valamint a belépőjegyeket a nemzeti parkokba és Calico szellemvárosba.

A helyszínen borravalót illik adni a gépkocsivezetőknek és a helyi idegenvezetőknek. A helyiek ezt gyakorlatilag kötelezőnek tekintik. Utasonként összesen kb. 30 dollárra kell számítani.

Egyágyas felár: 341.000 Ft 

3. fő kedvezménye: 222.000 Ft
Megjegyzés: Az amerikai szállodákban nincs három különálló ággyal rendelkező háromágyas szoba. Három fő számára egy két darab franciaággyal felszerelt szobát tudnak biztosítani. 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap 

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!