Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Egyiptom, a Nílus ajándéka II. - Vörös-tengeri pihenéssel 2024

Egyiptom, Körutazás Egyiptomban, Körutazás Egyiptomban
  • Szálláskategória: Hotel *****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Hajóút, Kombinált nyaralás, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
Indulás: 2024-04-06-tól
2024-04-16-ig
Szobatípus: 2 ágyas szoba
Időtartam: 10 éj
Ár:
841000.00 Ft/fő
Ajánlatkérés


Egyes utazásokra 5% vagy 6% "FIRST MINUTE" KEDVEZMÉNY február 2-ig.

Leírás
Utazás:

Menetrend szerinti repülőjáratokkal a Budapest – Kairó – Asszuán és a Hurghada – Kairó – Budapest útvonalon. Asszuántól Luxorig 5 csillagos hajóval, egyébként pedig légkondicionált autóbusszal.

Szállás

4 éjszaka Kairóban 5 csillagos szállodában, 3 éjszaka egy 5 csillagos nílusi hajón és 3 éjszaka Hurghada környékén egy 5 csillagos tengerparti szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Ellátás

Félpanzió a szállodákban (reggeli, vacsora), teljes ellátás a hajón (reggeli, ebéd, vacsora). Az étkezések többsége svédasztalos.

 

1. nap: Kairó
Elutazás menetrend szerinti közvetlen járattal Ferihegyről Kairóba, a muzulmán világ legnépesebb városába. Transzfer az 5 csillagos szállodába (4 éj).

2. nap: Gízai Piramisok, Szfinx, Memphisz, Szakkara
Délelőtt a Gízai Piramisok és a Szfinx megtekintése Kairó mellett. Több mint 4000 éve állnak ezek a hatalmas építmények itt a sivatag szélén, bámulatba ejtve minden látogatót. Az ókori világ 7 csodája közül mára csak a Gízai Piramisok maradtak meg.
Délután látogatás az ókori Egyiptom egykori fővárosában, Memphiszben, majd a közeli Szakkarába utazunk. Itt található a világ eddig feltárt legrégebbi piramisa, Dzsószer fáraó síremléke (a híres lépcsős piramis).

3. nap: Alexandria
Egész napos kirándulás a sivatagon át Egyiptom második legnagyobb városába, Alexandriába, mely a Nílus-delta nyugati végében, a Földközi-tenger partján fekszik. Alexandria az ókor egyik legjelentősebb városa volt, az Egyiptomot meghódító Nagy Sándor alapította több mint 2300 évvel ezelőtt. Városnézés (katakombák, ókori római színház, Qaitbai-erőd, tengerparti sétány stb.), majd szabad program.

4. nap: Kairó
Délelőtt látogatás Ó-Kairóba, a város ősi magjába. Séta az egykori erőd falai közé épült kopt-negyedben (kora-keresztény templomok, mecsetek). Itt található az ország legrégebbi zsinagógája is, melyet a Jeruzsálemből kiűzött zsidók építettek még az I. században. A kairói látogatás fő attrakcióját az Egyiptomi Múzeum meglátogatása jelenti (felbecsülhetetlen értékű kincsek az ókorból), majd a Citadella és a Mohamed Ali mecset megtekintése következik. Késő délután lesz egy kis szabadidő is a híres Khan el Khalili bazárban.

5. nap: Asszuán, Philae
Transzfer a kairói repülőtérre, reggel elutazás Asszuánba, Egyiptom legdélibb nagyvárosába. Látogatás az Asszuáni-gátnál, a világ egyik legnagyobb vízierőművénél. A gát mögött keletkezett Nasszer-tó hossza 500 km. Ezután Philae templomait tekintjük meg, melyeket a gát építése miatt Philae szigetéről egy másik szigetre telepítettek át. A következő programunk a régi gránitbányák, ahonnan a fáraók emlékműveinek kőtömbjei is származnak. Itt található az ún. befejezetlen obeliszk, amelyik a maga 35 méteres magasságával a legnagyobb obeliszk lehetett volna.
Ezt követően transzfer az 5 csillagos hajóhoz, a kabinok elfoglalása (3 éj). A délután folyamán felukkázás a Níluson, illetve pihenés a hajón.

6. nap: Asszuán, Abu Szimbel, nílusi hajóút, Kom Ombo
Délelőtt szabad program, pihenés a hajón, napozás.
Fakultatív program: Kirándulás légkondicionált autóbusszal Abu Szimbel több mint 3000 éves, sziklába vájt, hatalmas templomaihoz – UNESCO világörökség. (Indulás hajnali 4-kor, visszaérkezés 13 óra körül.)
A fakultatív program ára: 39.400 Ft.
Délután hajózás a Níluson észak felé. Útközben Kom Ombo Ptolemaiosz-kori templomának megtekintése.

7. nap: Edfu, nílusi hajóút, Luxor
A Nílus bal partján található Edfu városa, körülbelül félúton Asszuán és Luxor között. Az itt található Hórusz-templom a Krisztus előtti I. századra készült el, korának legteljesebb egyiptomi emléke. Reggel látogatás a templomban, majd továbbhajózás. Az egyiptomi utazás egyik legnagyobb élménye a nílusi hajóút (a part menti, ősi módszerekkel művelt földek a szubtrópusi növényzettel és a földeken dolgozó emberekkel, a sivatagi tájak, a falvak, ahol megállt az idő stb.).

8. nap: Luxor, Karnak, Királyok völgye
Luxor helyén állott valaha Egyiptom hatalmas fővárosa, a „százkapus" Théba. Érthető, hogy az itteni műemlékek a legjelentősebbek és legértékesebbek. Délelőtt barangolás a Nílus bal oldalán, a halottak városában. Séta a Királyok völgyében a fáraósírokhoz, majd a Memnon-kolosszusok és Hatsepszut királynő lenyűgöző környezetben fekvő halotti templomának megtekintése. Délután a Nílus jobb partján lévő Luxori templom, majd a Luxor mellett található monumentális Karnaki templom meglátogatása.
A késő délutáni órákban utazás autóbusszal Hurghadába, Egyiptom népszerű tengerparti üdülővárosába (3 éj).

9. nap: Vörös-tenger, Hurghada
Szabad program, pihenés.
A Vörös-tenger és Hurghada számtalan programlehetőséget kínál: pl. egész napos hajókirándulás a Vörös-tengeren a Giftun szigetre; dzsip szafari (dzsipezés a sivatagban, látogatás egy beduin faluban, betekintés a beduinok életébe); üvegfenekű hajóról is kémlelhetik a tenger élővilágát stb. A programokra a helyszínen lehet jelentkezni és befizetni.

10. nap: Vörös-tenger, Hurghada
Szabad program, pihenés. Lehetőség fakultatív programokon való részvételre.

11. nap: Kairó
Transzfer a hurghadai repülőtérre, utazás Budapestre kairói átszállással, menetrend szerinti közvetlen repülőjáratokkal.


Figyelem: Az egyiptomi viszonyok miatt néha előfordul, hogy a belső repülőjáratok, illetve a hajó indulása változik, ilyenkor a programok sorrendje is módosulhat. Ez egy meglehetősen szegény afrikai ország, amelynek lakói nem a precizitásukról híresek. Számítsanak arra is, hogy a szállodák kategorizálása nem feltétlenül azonos az európaival.
Az Egypt Air járatszervezése miatt a belső járatok gyakran kora reggel vagy késő este közlekednek.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
6. nap fakultatív program
39400

Időpontok - Teljes részvételi díjak
2024. febr. 10-20.  691.000 Ft + 116.000 Ft (reptéri ill.) = 807.000 Ft  
2024. márc. 2-12.  706.000 Ft + 116.000 Ft (reptéri ill.) = 822.000 Ft  
2024. márc. 23 - ápr. 2. * előkészületben 
2024. ápr. 6-16.  725.000 Ft + 116.000 Ft (reptéri ill.) = 841.000 Ft  

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket (beleértve a belső járatokat is) a 23 kg-os feladható poggyásszal, a reptéri illetéket, a helyi autóbuszos közlekedést és a nílusi hajózást, a 10 éjszakai szállást félpanzióval, illetve a hajón teljes ellátással, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat belépődíjakkal, az irodánk idegenvezetőjét a budapesti indulástól a budapesti érkezésig és a helyi idegenvezetéseket. 

Az utazás során az irodánk jól felkészült idegenvezetője kalauzolja a csoportot, emellett egy helyi idegenvezető is végig jelen van. Tapasztalataink szerint az egyiptomi körutazások sikeres lebonyolításához mindkettőjük munkájára nagy szükség van.

Egyágyas felár: 184.000 Ft 

Baksis: A helyszínen összesen kb. 40 dollár borravalót illik adni. A helyi szolgáltatók ezt gyakorlatilag kötelezőnek tekintik. 

Vízumdíj: 11.500 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap 

 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!