Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Petőfi 200 - emléktúra

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás


Időpont:
  2023. március 19.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett) 

Indulás: 8.00 órakor

Kétszáz éve született a költőfejedelem. Petőfi az a költő, akiről mindenki tud valamit. Már kis korunktól megtanuljuk élete fontosabb időpontjait és helyszíneit, 1848-49-es szerepvállalását, az Anyám tyúkját vagy éppen a Nemzeti dalt. Nélküle szerényebb lenne nemzettudatunk, eggyel kevesebb nagy figurája lenne az amúgy elég tarka magyar irodalomnak, szegényebbek lennénk sok szép verssel és anekdotával, valamint számtalan Petőfi-emlékhellyel. És szegényebbek egy Nagy Példaképpel! Ezen a napon rá emlékezve életének fontos helyszíneit keressük fel.

Program

A költő több alkalommal megfordult Dömsödön, Dunavecsére, illetve Szalkszentmártonra történő utazásai során, amikor a szüleit látogatta meg. Ilyenkor kis pihenőket iktatott be utazásai során: nagyon kedvelte a Duna-partot, így esett a választása Dömsödre. Itteni emlékeit kutatjuk először. Szalkszentmártonban áll a „112 vers háza”, amit egykor Petőfi édesapja bérelt, és vendégfogadóként, mészárszékként bérelt. Ma múzeum látható az épületben. Dunavecsén szintén Petrovics István egykori mészárszéke állt, de Petőfi látogatásai során soha nem itt szállt meg. „Kis lak áll a nagy Duna mentében.” írta a még ma is álló nádfedeles épületről, melyben egy kiállítást nézhetünk meg. Kiskőrös mára már szinte zarándokhely. A szülőház mellett álló kétszintes emlékmúzeumban Petőfi életútját bemutató állandó kiállítást láthatunk. Kiskunfélegyháza Petőfi életének első hat évében töltött be fontos szerepet. A gyermekkor meghatározó emlékeivel az itteni Petőfi Emlékházban ismerkedhetünk. Várható visszaérkezés Budapestre 20 óra körül. Belépők: kb. 3.000,- Ft/fő. 

 

Részvételi díj: 13.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 8.990,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő


Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!