Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Mediterrán klasszikusok csoportos Costa Smeralda hajóút magyar idegenvezetővel

Hajóutak, Földközi-tengeri hajóutak , Nyugat-Mediterrán hajóutak
  • Szálláskategória: Hajó kabin
  • Utazás módja: busz+hajó
  • Típus: Hajóút
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Mediterrán klasszikusok csoportos Costa Smeralda hajóút magyar idegenvezetővel
2023. Május 12-20.

 

Válassza ki a hajóútját, és szálljon be a legközelebbi kikötőben, akár télen, akár nyáron.

Induljon a liguriai Savona strandjairól vagy a nyüzsgő Marseille tengerpartjáról. Bízzon több évtizedes tapasztalatunkban, és engedje meg, hogy elvigyük Önt egy Földközi-tengeri körutazásra.

Engedje magát elcsábítani a varázslatos naplementékkel, és kóstolja meg a legjobb recepteket és a jellegzetes helyi ételeket.

Találja meg az Önnek megfelelő útvonalat: válassza a Földközi-tenger keleti részén tett felfedezőutat, és hagyja magát elvarázsolni a vitorlázás varázsától Dubrovniktól Athénig és tovább az Égei-tengeren, majd fejezze be néhány napos kirándulással a csodálatos görög szigeteken, megállva Szantorinin és Mykonoson, kristálytiszta vizükkel, fehér homokos strandjaikkal és gyönyörű, mélykék égboltjukkal.

Ha a történelemre és az éjszakai életre vágyik, válassza inkább a Földközi-tenger nyugati részét, és hagyja, hogy elkalauzoljuk Barcelona és Palma de Mallorca nevezetességeihez, műemlékeihez és műalkotásaihoz.

A szórakozás folytatódik Ibiza, a Baleár-szigetek legérzékibb szigetének fényei felé, és még tovább, a Herkules-oszlopokon áthaladva elhajózhatunk Madeira, a Kanári-szigetek szigetcsoportja és Lisszabon partjai felé.

 

1. nap - Indulás!
Indulás! A csoport tagjai késő délután buszra szállnak, hogy másnap már Savona-ba érjenek, ahol indulásra készen várja az utazókat a Costa Smeralda!

2. nap - Savona (Italy)
Savona kikötője az olasz Riviéra egyik legszebb kikötője. A kellemes éghajlat, a soha nem túl forró nyarak, az enyhe telek és a városhoz közeli tenger kivételes szépsége miatt Savona kiváló kiindulópont Liguria felfedezéséhez. Savona nevezetessége a Priamar erőd, amely a 16. század óta uralja a várost, valamint a történelmi központ, ahol a Savona katedrális is megtekinthető. A savonai megálló lehetőséget adhat a közeli Genova városának és szűk, festői utcáinak, az úgynevezett "caruggi"-nak a meglátogatására is.

Nem szabad kihagyni:

- Priamar erődje.

- Savona székesegyház

- Via Paleocapa

3. nap - Marseilles (France)
A "disznóvárosként" is emlegetett Marseille Franciaország legnaposabb városa, amely a fürdőzésre alkalmas öblökkel, a történelemmel és a kultúrával, valamint a kozmopolita konyhájú éttermekkel bűvöl el. Nem távozhat anélkül, hogy ne túrázott volna a "Cours Julien", a bevásárlóutca utcáján. A marseille-i kikötő talán tipikus turistacélpont, de a városházáról induló komp és a régi templom, amely egy templomos épület helyébe lépett, megérdemli, hogy meglátogassa.

Nem szabad kihagyni:

- Aix-en-Provence

- Avignon, a pápák városa

- Marseille felfedezése kerékpárral

4. nap - Barcelona (Spain)
A "ramblas" között remek ételeket és sörfolyókat fedezünk fel, de mindig Gaudi figyelő szemei alatt vagyunk, aki megragadta és kifejezte e hely lelkét. A város otthont ad egy innovatív kortárs művészeti múzeumnak, a Sagrada Familia katedrálisnak és a Camp Nou-nak. Ezen népszerű úti célok után a katalán kultúrát is felfedezheted. Barcelonai megállónk során sétáljon végig a La Ramblán, mielőtt ellátogatna a Picasso Múzeumba. Barcelona, Spanyolország egyik legfontosabb városa tele van emlékezetes építészeti alkotásokkal. Távozás előtt látogasson el a barcelonai kikötő szomszédságába. Az 1992-es olimpiai játékokra teljesen felújított, mára bárokkal, klubokkal és éttermekkel tarkított hely lett.

Nem szabad kihagyni a barcelonai utazás során:

- A La Barceloneta negyed a strandok, a tapas és a yachtpanaroma miatt.

- Gaudí remekművei

- Barcelona és a Camp Nou stadion városnéző túrája

5. nap - Palma De Mallorca (Spain)
Palma de Mallorcára érkezve a sziget különböző tevékenységeire összpontosíthat: vásárlás, középkori épületek, séták a tengerparton vagy hegymászás. Menjen a belvárosba, és sétáljon el Palma de Mallorca kikötőjébe, az építészet szerelmesei pedig tudhatják, hogy a város számos történelmi épületében lenyűgöző belső udvar található, például a Kortárs Művészeti Múzeumban. Szerezzen be néhány "ensaïmadas" ételt a katedrálishoz vezető úton vagy a sziget egyik strandján. Ne felejtsen el ellátogatni a "Paseo del Borne"-ra, ahol vásárolhat.

Nem szabad kihagyni:

- Drach barlangjai

- Valldemosa és az egykori Son Marroig rezidencia.

- Palma felfedezése kerékpárral

6. nap - Costa Smeralda
Costa Smeralda az olasz dolce vita szinonimája: a gondtalanság, a szellő, amely a hajadat borzolja, és mindig a tengerre néz.


Minden este új előadások és showműsorok, a hajó legmagasabb fedélzetén található aquapark, egy újgenerációs spa és edzőterem és még sok minden más várja Önt.


A Costa Smeralda törődik a környezettel, utat törve a felelős innováció és az egyre fenntarthatóbb körutazások felé.

7. nap - Palermo (Sicily)
A Palermo kikötőjében való megállása lehetővé teszi, hogy felfedezze a Kr. u. 8. században a föníciaiak által alapított ősi várost, valamint a kifinomult konyhát: ne hagyja el a híres cannoli megkóstolása nélkül! Palermo lenyűgözi Önt szépségével, amelyet a középkorból örökölt, amikor az arabok uralták, mielőtt a normannok meghódították volna. A normann palota és a rendkívüli Cappella Palatina, a palermói és a monrealei katedrális olyan építészeti gyöngyszemek, amelyek a római, arab, normann és bizánci stílusokat ötvözik. De a botanikus kert és a meglepő banyanfa is a pazar törzseivel felejthetetlen emlékeket hagy a városról.

Nem szabad kihagyni:

- A normann palota

- A palatinus kápolna

- A kapucinus katakombák

8. nap - Civitavecchia (Italy)
Az északról a Mignone, délről pedig a Marangone által védett öbölben található Civitavecchia kikötője a Tirrén-tenger partján épült az etruszk időkben, és még mindig őrzi ennek a történelemnek a nyomait. Különösen a Michelangelo-erőd és a 9. századi falakkal körülvett óváros tanúskodik a középkori múlt pompájáról. Ezt a megállót ki kell használnunk arra, hogy meglátogassuk Rómát, a grandiózus fővárost világhírű műemlékeivel: a Forum, a Colosseum, a Pantheon, Traianus oszlopa, a Szent Péter-bazilika, a Vatikáni Múzeum, a Sixtus-kápolna, a Trevi-kút, a Piazza Navona, a Piazza Venezia, a Spanyol lépcső és még sok minden más.

Nem szabad kihagyni:

- Assisi Szent Ferenc fenséges székesegyháza.

- A Michelangelo-erőd

- A Rocca, egy áthatolhatatlan erődítmény.

9. nap - Savona (Italy)
​A HAJÓ a reggeli órákban köt ki, kiszállást követően a csoport buszra száll és elindul vissza Budapestre.

 

A részvételi díj tartalmazza: utazást légkondicionált különbusszal (felszállási helyek: Budapest, Nagykanizsa, Székesfehérvár) · adókat, illetékeket · teljes ellátást a hajón** a választott kabinkategóriában · magyar nyelvű idegenvezetést az utazás teljes időtartama alatt

A részvételi díj nem tartalmazza:
a helyszínen fizetendő kötelező borravalót

Választható opciók:
baleset- betegség- és poggyászbiztosítás · útlemondási (sztornó) biztosítás · fakultatív programok* · italcsomag · internet hozzáférés

További információk:
Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatást követően foglalhatók.

A meghirdetett csoport minimum létszáma: 20 fő, kirándulások esetében minimum: 10 fő.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk. A tengeri hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen, ha az indokolt.

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a kialakult pandémiás helyzet miatt a hajótársaságok fenntartják a jogot arra, hogy az előre meghirdetett hajótól eltérően más hajóval valósítsák meg az utazást, vagy indulás előtt - akár pár nappal - módosítsák a kikötéseket. Az ilyen jellegű cserére irodánknak nincs ráhatása.

*A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Halmozza a kedvezményeket, és éljen árfolyamgarancia ajánlatunkkal! 
Foglalja le ezt a csoportos hajóutat az indulás előtt legalább 90 nappal - így utasonként 19 900 Ft kedvezményt biztosítunk! 
Spóroljon többet: fizesse ki az árat foglaláskor egy összegben, és további 5% azonnali engedményt biztosít (amennyiben a foglalás az indulást megelőző legalább 60. napon megtörténik). Így nem csak a kedvezményeket halmozhatja, de az árfolyamgaranciáját (!!!) is élvezheti a részvételi díjra, és nem kell izgulnia az euróárfolyam ingadozásai miatt.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!