Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Zsámbéki Rakétabázis és a Korda Filmpark

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

 

Időpont:  2023. február 5.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 8.30 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett

Indulás: 9.00 órakor

Program


Első állomásunk Zsámbék – Rakéta bázis.  A Magyarországon elsőként megvalósuló speciális fegyvernemi múzeum a magyar légvédelem történetét mutatja be. A hajdani Zsámbéki Légvédelmi Rakétaosztály harcálláspontjának területe teszi lehetővé a cseppet sem kisméretű légvédelmi berendezések bemutatását. A korábban szigorúan titkos katonai objektum a Budapest körüli légvédelmi rendszer részét képezte. A 15 hektáros területén több kiállítás és sok program várja a látogatókat. Itt található a középkori magyar építészet egyik legszebb emléke, a XIII. sz. első felében épült, későromán és kora gótikus stílusjegyeket egyaránt magán viselő monostortemplom romja. A templom maradványai mellett találhatók az egykori premontrei kolostor romjai, a hajdani ebédlőben kialakított kőtárban a templom történetét bemutató kiállítás és faragott kövek gyűjteménye látható.

Következő állomásunk a Korda Filmpark. Közép-Kelet-Európa első filmes témaparkja! A Látogatóközpont a 10 éve sikeresen működő Korda Filmstúdió területén helyezkedik el Budapesttől alig 30 km-re, Etyeken. A látványos szórakoztatóipari komplexum varázslatos világot tár a látogatók elé, rendkívüli élményt nyújtva a filmek szerelmeseinek, bepillantást engedve egy működő filmstúdió kulisszatitkaiba. Program időtartama kb. 2,5 óra. A vezetett élménytúra során részese lehet a nemzetközi és magyar filmgyártás modern gyakorlatának, interaktív installációkon keresztül megismerheti a filmkészítés legfontosabb állomásait, valamint kedvére sétálhat, fotózhat az életnagyságú középkori díszletvárosban. A látogatás nem a filmforgatási helyszíneken zajlik!!! Visszaérkezés Budapestre 18 óra körül.  

Belépő: kb. 6.500 – 7.000,- Ft/fő

 

Részvételi díj: 12.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 7.990,- Ft/fő


Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!