Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Plitvicei-tavak varázsa Zágráb és Slunj

Horvátország, Plitvicei-tavak, Plitvice
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Sportos kirándulások
Szűrés
Indulás: 2024-05-04-tól
2024-05-05-ig
Szobatípus: Program
Időtartam: 1 éj
Ár:
57900.00 Ft/fő
Ajánlatkérés
Leírás

Időpont: 2024. május 4-5.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 5.30 órakor

Ellátás: reggeli (fakultatív vacsora befizethető)             

Elhelyezés: 4* Hotel, 2 ágyas szobákban

 
Harmónia és varázslat. Ez fogadja a látogatókat a Plitvicei Nemzeti Parkban, mely évente egyre vonzóbb a turisták között! Idén Önnek is látnia kell végre ezt az oly könnyedén elérhető szépséget! Európa egyik legszebb természeti kincse. A tavaknál sétálva olyan érzésünk van, mintha egy mesevilágba csöppennénk. Csodálva nézi az ember a víz játékát, tündöklő színeit."
 

Program
1. nap: Indulás a kora reggeli órákban. Első megállónk Horvátország fővárosa, Zágráb. Közös sétát teszünk idegenvezető kíséretében az óvárosban és a várnegyedben. Zágrábban úgy érezhetjük magunkat, mintha fővárosunk valamelyik utcájában sétálnánk. Ebben jelentős része van a sok évszázados kapcsolatoknak, hiszen I. László királyunk emeltetett a mai Káptalan-dombon Szt. István tiszteletére templomot és a várost püspöki székhellyé tette. Könyves Kálmánnal 1102-ben kezdődik a közös magyar-horvát királyok uralma. Gyalogos városnézés keretében ismerkedünk az óváros magyar vonatkozású emlékeivel. Megtekintjük a hangulatos Jellasics főteret, a Szent István katedrálist. Élvezzük az óváros és a várnegyed szépségét. Rövid szabadprogram után továbbindulunk Slunjba, a festői kis településre, ahol megcsodálhatjuk Rastoke részen levő vízeséseket, valamint az itt található közel 300 éves tökéletes állapotban levő vízimalmokat. A kis sétát követően buszra szállunk, majd elfoglaljuk szállásunkat.

2. nap: Reggeli után a Plitvicei Nemzet Parkba indulunk. Európa egyik legszebb természeti látványossága. A Mala Kapela és a Pljesevica hegyvonulatainak találkozásánál több folyócska fut össze, melyek egységes tórendszert hoztak létre. Az évezredek során a folyócskák összegyűlt vize kivájta a medret, a tavak vize kioldotta a mészkövet és e természeti átalakulások hatására tavak, vízesések, zúgók, források és barlangok tarkította vadregényes táj alakult ki. A legnagyobb vízesés 78 m magasból, hatalmas robajjal zúdul alá. 1979-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. A parkban tett gyalogos látogatás kb. 5-6 órát vesz igénybe. 16 órakor indulás hazafelé, folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Várható érkezés Budapestre 23-24 óra körül.

Belépő: Felnőtt: 25 EUR/fő, Diák 15 EUR/fő, Gyerek 7-18 éves korig: 8 EUR/fő, 7 éves kor alatt ingyenes. Regisztráció a parkba: 4 €/fő. Kötelezően fizetendő!

A parkban csak kártyás fizetés lehetséges, a készpénzt nem fogadják el.

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő ára is elfogadásra kerül.

Részvételi díj: 69990,- Ft/fő

Akciós ár: 57.900,- Ft/fő
(Január 31-ig való befizetés esetén)


Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

Egyágyas felár: 14.800,- Ft/fő   

BBP + stornó biztosítás: 2.880,- Ft/fő      

Vacsora: 6.000,- Ft/fő


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!