Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Nagy szafari program Kenyában pihenéssel az Indiai-óceán partján 2024

Kenya, Kenya tengerpart, Diani Beach
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Változatos szafari programok Kenya ezerarcú nemzeti parkjaiban, köztük a kihagyhatatlan Masai Mara végtelen szavannáin és a Kilimandzsáró havas hegycsúcsára néző Amboseliben, majd kikapcsolódás a Mombasától délre fekvő, hófehér homokos Diani Beach-en – tartson velünk!

 

Megtelt! 

 

Dátum 2024. február 14-27.
Időtartam 14 nap/12 éj
Utazás Menetrendszerinti repülőjáratokkal
Repülési idő Kb. 10 óra
Elhelyezés 4* lodge-okban és szállodákban
Ellátás 12 reggeli, 5 ebéd, 11 vacsora
Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri
Minimum létszám 15 fő

 

Nagy szafari program Kenyában pihenéssel az Indiai-óceán partján ajánlatunk programleírása

 

1. nap: utazás Kenyába

Elutazás Budapestről a délelőtti órákban dohai átszállással, érkezés Nairobi repülőterére helyi idő szerint éjfélkor. Transzfer a szállodába, szállás Nairobiban (2 éj).

 

2. nap: Nairobi

A mai napon Nairobi környékének látnivalóival ismerkedünk meg. Első állomásunk a Sheldrick elefánt árvaház lesz, itt az elárvult, megmentett kiselefántokat ápolják, majd segíti őket visszajutni a vadonba. Megtekintjük a kiselefántok etetését és fürdőzését is, majd a közeli Zsiráf központba látogatunk, ahol egészen közeli ismeretséget köthetünk az itt élő gyönyörű Rothschild zsiráfokkal. Délután a Karen Blixen múzeumba utazunk, megtekintjük a Volt egy házam Afrikában című könyv szerzőjének házát, a könyv alapján készült a híres Távol Afrikától című film 1985-ben.

 

3. nap: utazás a Masai Marába

A reggelit követően terepjárókba szállunk és útnak indulunk a Masai Mara felé. A Masai Mara Nemzeti Rezervátum a tanzániai Serengeti Nemzeti Park északi meghosszabbítása, Kenya és egyúttal Afrika egyik legnagyobb és leggazdagabb természetvédelmi területe. A lodge-ba ebédidőben érkezünk és egy rövid pihenőt követően délután már a park felfedezésére is indulunk. Szállás a Masai Mara területén fekvő lodge-ban (2 éj).

 

4. nap: Masai Mara Nemzeti Rezervátum          

A Masai Mara a híres Big Five, az öt nagyvad otthona (oroszlán, kafferbivaly, orrszarvú, elefánt, leopárd) de a délelőtti és délutáni vadlesek alatt még impalákat, zsiráfokat, gepárdokat, struccokat, hiénákat is láthatunk nagy számban. A többnyire szavannás területek számtalan elefánt és oroszlán családnak is otthont adnak, a hatalmas gnú és antilop csapatok pedig szinte ellepik a vidéket. A nap folyamán étkezések a lodge-ban.

 

5. nap: Lake Nakuru Nemzeti Park         

Délelőtt egy utolsó vadles során elhagyjuk a Masai Mara területét, a Rift-völgyön keresztül, festői tájon haladunk át. A Lake Nakuru Nemzeti Parkba a déli órákban érkezünk, a lodge-ban fogyasztjuk el ebédünket, majd vadlesre indulunk. A tó elsősorban gazdag madárvilágáról híres, gyakran rózsaszín flamingók ezrei lepik el a tó felszínét, de találkozhatunk orrszarvúakkal, zsiráfokkal, oroszlánokkal és leopárdokkal is. Szállás a Lake Naivasha környékén (1 éj).

 

6. nap: Amboseli Nemzeti Park               

Reggeli után a Kilimandzsáró lejtőin fekvő Amboseli Nemzeti Parkba vezet utunk, érkezés dél körül, ebéd a lodge-ban. Délután vadlesre indulunk, a park többek között elefántok, zsiráfok, bivalyok, oroszlánok, gepárdok otthona, és természetesen számtalan gazella és antilopfajta, valamint madár található itt. Vacsora és szállás a lodge-ban (1 éj).

 

7. nap: Tsavo West Nemzeti Park           

Korán reggel vadlesre indulunk az Amboseliben, a hófödte csúcs és a körülötte elterülő szavannás, trópusi erdős vidék kontrasztja egyedülálló a világon. Reggeli a lodge-ban, majd útra kelünk a körutazás utolsó nemzeti parkja, a Tsavo West felé. A Tsavo West egy gyönyörű vadon szavannákkal, folyópartokkal, mocsarakkal, erdőkkel, sziklás területekkel, legszebb látnivalója a Mzima forrás.  A park gazdag elefántban, zebrában, zsiráfban, vízilóban, gepárdban, krokodilban. Szállás és vacsora az lodge-ban (1 éj).

 

8. nap: utazás Mombasa tengerpartjára             

Délelőtt utazás vonattal Mombasába, majd transzfer Diani tengerpartjára. Délután elfoglaljuk szállásunkat a meseszép tengerparton, szabad program, kikapcsolódás a szálloda medencéinél és az Indiai-óceán partján. Szállás a tengerparti szállodában (5 éj).

 

9-12. nap: Diani Beach                 

Szabad program, kikapcsolódás a tengerparti szállodában.

 

13- 14. nap: utazás Budapestre               

Az utolsó délelőtt még lehetőség lesz strandolni egy utolsót. A déli órákban transzfer Mombasa vasútállomására, délután utazás vonattal, első osztályú kocsiban a végtelen afrikai tájakon át Nairobiba. Az érkezést követően vacsora Afrika leghíresebb éttermében, a Carnivore-ban, ahol különleges vadhúsból készült ételeket fogyaszthatunk. Éjszaka transzfer Nairobi repülőterére, elutazás dohai átszállással Budapestre. Érkezés Budapestre másnap a déli órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

 

Hasznos információ: Malária elleni gyógyszer szedése ajánlott az út során, sárgaláz elleni oltás Európából érkező utasok számára nem kötelező. Javasoljuk felkeresni az Országos Epidemiológiai Központot, ahol a szükséges védőoltásokkal valamint egyéb trópusi egészségügyi kérdésekkel kapcsolatban naprakész tájékoztatást adnak.

 

Részvételi díj 2 fő részére                                        Ft/fő          Létszám /fő           Összesen  Ft/2 fő  
Utazási szolgáltatások díja kétágyas szobában
útlemondási biztosítással (1,4%)                                          1 399 900               2                       2 799 800 Ft
 
Repülőtéri illeték kb.                                                              185 000                2                          370 000 Ft  
Teljes csomagár 2 fő részére                                                                                                        3 169 800 Ft  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 185 000 Ft/fő, szállás 12 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: kenyai vízumdíj (27 000 Ft/fő), borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 50 USD/fő), utasbiztosítás*.

 

További árak:

egyágyas felár: 310 000 Ft/fő
felnőtt pótágyon: 1 369 900 Ft/fő
gyermek pótágyon: 1 069 900 Ft/fő
all inclusive ellátás felára a tengerparton:
95 900 Ft/felnőtt/5 éj
47 900 Ft/gyermek/5 éj

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

 

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A  csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő szervizdíjat/borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 
Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!