Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Bükki Csillagda - Sirok és Kisnána

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

 

Időpont:  2023. március 22.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

 

Program

Kirándulásunk első programjaként Répáshutára látogatunk, ahol nemrég nyílt meg a Bükki Csillagda. Két órás program keretében többféle élményben lesz részünk. Megnézzük a kiállításokat, a kupolát a távcső parkkal és egy planetáriumi filmet. Helyet kapott itt egy hazánkban páratlan meteoritgyűjtemény is.

Következő programként Sirokra látogatunk, ahol Magyarország legvadregényesebb sziklavárát tekintjük meg, amelyet nemcsak a sziklatömb tetejére építettek, hanem belsejébe is. Az egykori istálló rekonstruált épületben helytörténeti kiállítás nyílt galériás kiállítótérrel. A földszinten három enteriőr mutatja be a török kor mindennapjait. A vár alatti parkolóból egy kisebb kaptató leküzdése után jutunk a várfalakhoz. Az épületet megéri körüljárni, hiszen érdekes sziklaalakzatok, kagylósodások kápráztatják el az idelátogatókat. Egy nem kevésbé izgalmas vár meglátogatása következik Kisnánán. A késő középkori magyar nemesi rezidenciák egyik legszebb emléke ez a vár, melyet szokatlan módon nem hegytetőre, hanem a település belsejébe építettek. A vár legjellegzetesebb része a gótikus, fent nyolcszögletűvé váló templomtorony. A szokásos vártörténeti kiállításokon, kőtáron kívül egy érdekes opálgyűjteményt is láthatunk, Magyarország legnagyobb, négymázsás opálját őrzik a várban. Visszaérkezés Budapestre várhatóan 19-20 óra körül. Belépők: kb. 6500,-Ft/fő

Részvételi díj: 16.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 11.490,- Ft/fő


Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!