Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Bodajki Vadászkastély - Kápolnásnyék - Székesfehérvár, Királyok és Szentek kiállítás

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

 

Időpont: 2022. augusztus 19.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

 

Program

Első állomásunk Kápolnásnyék - A második nemzeti himnusz, a Szózat költője, Vörösmarty Mihály a Velencei-tó mellett, Kápolnásnyéken született. A család egykori lakóházát felújítva két éve adták át benne az újjászületett Emlékmúzeummal. Felkeressük a Halász kastélyt is, amely kora klasszicista stílusával, gyönyörű parkjával méltán népszerű látványossága a megyének. Állandó kiállítása a család és a kastély történetét mutatja be. Ezen kívül izgalmas időszaki kiállítások is várják a látogatókat.

Innen Bodajkra utazunk – Egyedülálló vadászati élmény várja a látogatókat a most felújított és megnyitott Bodajki Hochburg–Lemberg-kastélyban. A kiállítóterekben számtalan vizuális és hangeffektussal színesítve jelennek meg a Föld természeti tájai. A kiállítás több mint 200, hazai vadászok által elejtett apró- és nagyvadat mutat be, és ismerteti az állatok életmódjára vonatkozó legfontosabb ismereteket, érdekességeket. A kastélyhoz tartozó park is tartalmas programot ígér. A parkban található hat üvegpavilonban az öt magyar nagyvadfajtát tekinthetik meg testközelből.

Utolsó megállónk Székesfehérvár - Egy egyedülálló kiállítás, mely során az Árpád-kor nagyjai ismét elfoglalják trónjukat Székesfehérvár szívében. A kiállítás 10 ország több mint 700 felbecsülhetetlen értékű Árpád-kori leletét vonultatja fel egy helyen. A gyűjteményben többek között megtalálhatók a magyar uralkodók személyes tárgyai, valamint a szentekhez kötődő vallási kincsek is. Soha együtt még nem látott lelet együttest, amely hű képet ad hazánk meghatározó korai évszázadairól.

Várható visszaérkezés Budapestre 20 óra körül.

Belépők kb. 4.000,- Ft/fő

 

Részvételi díj: 13.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 8.990,- Ft/fő


Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!