Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Szurdokpüspöki - Tar - Mátraverebély - Maconka - Garáb - Hollókő kirándulás busszal

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

Időpont: 2022. szeptember 24.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Program

Első megállónk Szurdokpüspöki, ahol a Szentkutat keressük fel, mely egykor az ország leghíresebb szent helyei, és szellemi központjai közé tartozott. Következő állomásunk Tar, ahol egy más vallási kultúrával ismerkedünk. Itt található hazánk egyik sztúpája, a buddhista építészet egyik jellegzetes építménye. A Körösi Csoma Sándor Emlékpark az ősi kultúra tisztelőinek, valamint a békeszerető embereknek valóságos zarándokhelyévé vált. Mátraverebély-Szentkút a környék híres zarándokhelyeinek egyike, nagy tömegek látogatnak el a csodatevőnek tartott forráshoz, amely közelében, kéttornyú barokk templom és kolostor épült. 2006 óta Nemzeti Kegyhely. A település gótikus stílusú katolikus temploma is figyelemre méltó. Maconka kicsi, egyhajós árpád kori templomának középkori freskói a korabeli hitvilág Mária-kultuszát örökítik meg. Egy rövid megálló erejéig megnézzük a Maconkai – víztározót is. Garáb településen található a világ legnagyobb hangtálja, a Samsara mely eredeti nepáli hagyomány szerint készül. A kertben egy domb tetején található a szentély, melyhez szép út vezet fel. (a hangtálat nem szólaltatják meg, csak hangfürdők alkalmával) Végül Hollókő, most felújított és felépített várát látogatjuk meg, ahol panoptikum, fegyverterem, 13. századi lakószoba, konyha és ebédlő is várja a látogatókat a gyönyörű panorámán kívül.

Várható visszaérkezés Budapestre 19-20 óra körül.

Belépő: kb. 5000,- Ft/fő.

 

Részvételi díj: 12.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 8.990,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!