Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Miért éppen Alaszka? Norwegian Bliss csoportos hajóút magyar nyelvű idegenvezetővel

Hajóutak, Alaszkai hajóutak, Alaszkai hajóutak
  • Szálláskategória: Hajó kabin
  • Utazás módja: repülő+hajó
  • Típus: Hajóút
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás


Miért éppen Alaszka? Norwegian Bliss csoportos hajóút magyar nyelvű idegenvezetővel
2023. Május 4-14.

 

Az egyik legfestőibb és legizgalmasabb hajóút Alaszka, és ez a 7 napos útvonal még az Icy Strait Pointot és annak vadonbeli élményeit is magában foglalja. Juneau-tól nem messze található a fenséges Mendenhall-gleccser. Sétáljon a természetjáró ösvényeken, és fedezze fel a látogatóközpontot, ahonnan kilátás nyílik a Juneau jégmezőre. Icy Strait Point az állam legnagyobb tlingit őslakos falujának ad otthont, vizei pedig hemzsegnek a vadon élő állatoktól, köztük az orkáktól és a púposhátúaktól. Mivel Icy Strait Point minden boltja bennszülött tulajdonban van, ez az a hely, ahol autentikus árukat és kézműves termékeket vásárolhat. Az utolsó kikötő Victoria, a Csendes-óceán északnyugati részének legrégebbi városa. Zöld területeivel és viktoriánus építészetével lenyűgöző. Nézze meg a Butchart Gardens-t és a Craigdarroch kastélyt.

 

1. nap - Indulás Budapestről
Ha lélegzetelállító természeti tájakról és a számtalan vadon élő állattal való rögtönzött találkozásról van szó, nincs még egy olyan állam, mint Alaszka. Az "Utolsó határ" néven ismert Alaszkát talán a 49. államként vették fel az unióba, de a lenyűgöző szépség tekintetében biztosan a csúcsra ugrik. Ha még nem járt Alaszkában, hol járt eddig? Oké, mi csak nemrég jártunk Alaszkában, de tanúsíthatjuk, hogy ez egy olyan látványos állam, amelyet alig várjuk, hogy a jövőben újra meglátogassunk.

2. nap - Seattle, Washington
Az esős napokról szóló hírneve ellenére Seattle nem az a hely, ahol be kell húzódni a házba. Seattle-ben annyi mindent lehet csinálni, hogy még a helyieknek is rengeteg lehetőségük van valami újat felfedezni. A Csendes-óceán északnyugati részének kulturális fővárosa - amely a Puget Sound partján fekszik, és tiszta időben a lenyűgöző Rainier-hegy is látható - a híres múzeumoktól és gyönyörű parkoktól kezdve a nyüzsgő városrészeken át a népszerű látnivalókig mindent kínál. Seattle egyben kiindulópont a washingtoni borászatok meglátogatásához vagy a régió drámai természeti szépségeinek felfedezéséhez (vagy akár Vancouverbe utazáshoz).

Egy tökéletes seattle-i napot természetesen kávéval kell kezdeni. Elvégre ez a Starbucks hazája, de emellett rengeteg csodálatos kisebb és független kávézó is található itt. Ezután válasszon az olyan tipikus helyek közül, mint a Space Needle vagy a Pioneer Square, majd fedezze fel a múzeumokat, kerteket, piacokat és még sok mást. Ha kalandvágyónak érzi magát, szálljon vízre egy hajókirándulásra vagy kajakozásra. Biztosan megjön majd az étvágyad, hogy Seattle legjobb éttermeiben vacsorázhass. Bármi is legyen a szórakozás, a Seattle-i tennivalók listáján biztosan találsz valamit a számodra.

3. nap - Seattle, Washington
Képzelje el a mámort, miközben felfedezi Alaszka vadregényes vidékeit. Képzelje el a pihenést, amikor megtalálja a paradicsom egy szeletét a Karib-tengeren. Képzelje el a boldogságot. Ezt fogja átélni, amikor a Norwegian Bliss fedélzetén nyaral. A látványosságra szabott Norwegian Bliss egy forradalmi megfigyelőteremmel rendelkezik, ahol minden lenyűgöző pillanatban gyönyörködhet, a gleccserek felett szárnyaló kopasz sasoktól a meleg türkizkék vízben csobbanó delfinekig. Jöjjön a fedélzetre, és tapasztalja meg a tenger legjobb étkezési, szórakozási és kényelmi szolgáltatásait a páratlan természeti szépségű háttér előtt. Akár a trópusi, akár a kicsit vadregényes utazást választja, egyetlen szóval lehet leírni azokat az élményeket, amelyek a Norwegian legújabb hajóinak egyikén várják: Boldogság.

4. nap - Norwegian Bliss
Páratlan kilátás a kilátóteremből
Tapasztalja meg a puszta ámulatot forradalmi kilátótermünkből, amely a tengeren a legtágasabb kilátást kínálja. A Megfigyelőváró a hajó elején található, és ugyanolyan lenyűgöző kilátást nyújt, mint a hídról nyíló panoráma. A teljes kiszolgálást biztosító bárral ellátott helyiségben a vendégek könnyedén hátradőlhetnek, lazíthatnak és gyönyörködhetnek a látványban.

Tapasztalja meg az izgalmas versenypályát
Nézze, ahogy az óceán elhalad, miközben hajtűkanyarokat vesz az egyik első tengeri versenypályán. Készülj fel egy izgalmas utazásra ezen a kétszintes versenypályán, miközben próbára teszed vezetési képességeidet. Kék ég fent és türkizkék víz lent!

Jersey Boys a Norwegian Bliss fedélzetén
Az "Oh, What A Night" nem csak a The Four Seasons slágere, hanem az is, amit a Jersey Boys című kasszasiker-musicalben eltöltött este után fogsz mondani. Utazzon Jersey zord utcáiról a csillogásig és a nemzetközi hírnévig, miközben Frankie Valli és a Four Seasons hihetetlenül igaz történetét követheti nyomon. A zenekar időtlen dalaival, köztük a "Big Girls Don't Cry", a "Walk Like A Man" és a "Can't Take My Eyes Off You" című dalokkal fogja felrázni az estét.
5. nap - Sitka, Alaska
Sitka egy bájos szigetközösség, amelyet lenyűgöző hegyi és tengerparti panoráma vesz körül. A hatalmas és gazdag élővilág büszkélkedhet bálnák, barnamedvék, szarvasok, tengeri vidrák és különféle madarak megfigyelésével. Ez az úti cél kiváló halászatot és bőséges történelmi látnivalókat kínál.

6. nap - Juneau, Alaska
Juneau-t "Alaszka csúcsélményének" is nevezik, ami minden bizonnyal részben a páratlan gleccser látványnak köszönhető, amelyet olyan helyekről élvezhetünk, mint a Tracy Arm Fjord, a Juneau Jégmezők és a Glacier Bay Nemzeti Park. Kajakozzon fel a terület számos védett vízi útjának egyikén, tegyen repülős túrát, járja be a történelmi belvárost, vagy próbálja ki magát az aranymosásban. A fenséges Mendenhall-gleccser közel 12 mérföldre fekszik Juneau-tól, és érdemes kirándulni.

6. nap - Endicott Arm & Dawes Glacier
Ezért jönnek a látogatók Alaszkába, hogy olyan csodálatos gleccsereket lássanak, mint a Dawes, és az odajutás már csak az izgalom fele. A Stephens Passage-ból hajója befordul az Endicott Arm gleccserek által faragott fjordjába, a Tracy déli testvérfjordjába. Az Endicott azonban különleges. Ez a kevésbé járt fjord, és a fjord élén a Dawes-gleccser áll. De először is, a 31 mérföld hosszú fjord. Puszta gránitfalak. Meredek vízesések. A meredek oldalra kapaszkodó lucfenyő és hemlock fák. Ez az érintetlenség definíciója. Keressük a "bergy darabokat", a lebegő jégdarabokat, amelyek némelyike inkább szobornak tűnik, némelyikükön fókák pihennek. Tartsa nyitva a szemét medvékre, hegyi kecskékre és bálnákra is. Ahogy közeledünk a gleccserhez, figyeljünk a mennydörgő reccsenésekre, és tartsuk készenlétben a fényképezőgépünket. A Dawes egy aktív dagályos gleccser, amely naponta visszahúzódik, ami borjadzáshoz vezet, ahol hatalmas jégdarabok zuhannak a tengerbe. A 600 láb magas és fél mérföld széles, kék színű, erőteljes gleccser az alaszkai hajóút csúcspontja lehet.

7. nap - Icy Strait Point, Alaska
Merészkedj oda, "ahol nem fúj az északi szél". A híres mondásról ismert Icy Strait Point ideális leszállóhely az új élményt kereső kalandorok számára. A lélegzetelállító és izgalmas Icy Strait Point valóban oda visz, ahol a vad dolgok vannak. Ez a világ azon kevés helyeinek egyike, ahol a vadon élő állatok száma meghaladja az emberi populációét. Egy utazás ide minden bizonnyal kielégíti a kalandvágyat. Induljon hajóútra az Icy Strait Pointról, és élvezze Alaszka lenyűgöző tájait és a Norwegian Cruise Line által kínált számos kirándulási lehetőséget.

8. nap - Ketchikan (Ward Cove), Alaska
Tlingit indián neve, Kach Khanna, azt jelenti: "a sas kiterjesztett szárnyai". Nagy eséllyel láthatjuk e csodálatos madarak egyikét egy sitkai fa tetején ülve. A bőséges csapadéknak köszönhetően Ketchikant a világ legdúsabb vadonja veszi körül.

9. nap - Victoria, British Columbia
Barangoljon a lenyűgöző Butchart Gardens tágas pázsitjain, egzotikus növényvilágával, szokatlan dísznövényeivel és gyönyörű szökőkútjaival. Fedezze fel a történelmi Bastion Square-t, a kínai negyed kincseit és a Belső Kikötő sétányán található számos látnivalót és hangot.

10. nap - Seattle, Washington
Seattle a Puget Sound és a Washington-tó közötti földdarabon fekszik, az Olimpiai és a Cascade-hegység pedig drámai hátteret biztosít ennek a nagyon is kozmopolita városnak. Emelkedjen fel a futurisztikus Space Needle-re, és élvezze a kilátást ennek az 1962-es világkiállításra készült lenyűgöző látványosságnak a tetején.

11. nap - Érkezés Budapestre

A részvételi díj tartalmazza:

utazást menetrendszerinti repülőjárattal · kettő éjszaka szállást reggelivel Seattle-ban (kétágyas elhelyezéssel) · egésznapos városnézést Seattle-ban · adókat, illetékeket · teljes ellátást a hajón** a választott kabinkategóriában · Esta vízum ügyintézést** · Open Bar All Inclusive italcsomagot(1) · 250 perces wifi csomagot(2) · magyar nyelvű idegenvezetést az utazás teljes időtartama alatt

(1) Premium Beverage Package (Open Bar): üdítőitalok, szeszes italok, koktélok, borok és sörök széles választéka, italonként 15 USD-ig.

(2) WiFi Package: kabinonként 250 perc WiFi egy 7 napos hajóúton.


A részvételi díj nem tartalmazza:
a helyszínen fizetendő kötelező borravalót

Választható opciók:
baleset- betegség- és poggyászbiztosítás · útlemondási (sztornó) biztosítás · fakultatív programok* · italcsomag · internet hozzáférés

További információk
​Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatást követően foglalhatók.

A meghirdetett csoport minimum létszáma: 20 fő, kirándulások esetében minimum: 10 fő.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk. A tengeri hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen, ha az indokolt.

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a kialakult pandémiás helyzet miatt a hajótársaságok fenntartják a jogot arra, hogy az előre meghirdetett hajótól eltérően más hajóval valósítsák meg az utazást, vagy indulás előtt - akár pár nappal - módosítsák a kikötéseket. Az ilyen jellegű cserére irodánknak nincs ráhatása.

*A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.

** Esta amerikai vízum ügyintézés Magyarországon született, magyar állampolgárok részére

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Halmozza a kedvezményeket, és éljen árfolyamgarancia ajánlatunkkal! 
Foglalja le ezt a csoportos hajóutat az indulás előtt legalább 90 nappal - így utasonként 19 900 Ft kedvezményt biztosítunk! 
Spóroljon többet: fizesse ki az árat foglaláskor egy összegben, és további 5% azonnali engedményt biztosít (amennyiben a foglalás az indulást megelőző legalább 120. napon megtörténik). Így nem csak a kedvezményeket halmozhatja, de az árfolyamgaranciáját (!!!) is élvezheti a részvételi díjra, és nem kell izgulnia az euróárfolyam ingadozásai miatt.

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!