Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Egyhetes csoportos Arab-öböl hajóút az MSC Opera fedélzetén magyar nyelvű idegenvezetővel

Hajóutak, Közel-keleti hajóutak , Arab-öböl
  • Szálláskategória: Hajó kabin
  • Utazás módja: repülő+hajó
  • Típus: Hajóút
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás


Egyhetes csoportos Arab-öböl hajóút

Csoportos MSC Opera hajóút magyar nyelvű idegenvezetéssel
2022. December 3-11.

 

Az Arab-öböl a modern életmód és a történelmi hagyományok lenyűgöző ötvözete. Különleges kulturális identitása, futurisztikus építészete, szent mecsetei és extravagáns életstílusa az egyik legcsábítóbb hely az utazók számára. Egy körutazás ideális módja lehet annak, hogy felfedezze a világ e különleges részének rejtett gyöngyszemeit.

 

 

1. nap - Indulás Budapestről
Az Öböl az ultramodern csillogás és az ősi arab hagyományok csodálatos kombinációja. Az imára való hívás naponta ötször visszhangzik a városok felett. Ha csütörtökön vagy pénteken Dubajban vagy Abu Dhabiban jár, meglátogathatja a belvárosi Al Ain városában található tevepiacot, míg a sivatagi szafarik Dubaiból vagy Abu Dhabiból egy tevefarmra vezetnek, ahol megsimogathatja a tevéket és megcsodálhatja borjaikat. Az Abu Dhabiban található Sólyomkórház is fantasztikus kirándulás. Az olyan ősi sportok, mint a sólyomászat és a lovasíjászat nem csak a turistáknak szólnak - ezek valódiak, ha főleg nézőként is.

2. nap - Dubai, Arab Egyesült Emírségek
Az MSC Emirates és Omán körutazásán egy part menti kirándulás keretében felfedezheti Bur Dubajt, Dubai metropoliszának szívében, a szellős Creek déli oldalán fekvő Bur Dubai városát. Ez Dubai legrégebbi része, és lenyűgöző betekintést nyújt a város hagyományos gyökereibe.

Itt található a hely legérdekesebb arab örökségi házai közül sok, a gyönyörű régi iráni Bastakiya negyedben és a vízparti Shindagha negyedben, valamint a kiváló Dubai Múzeumban és a hangulatos textilszukban.

Az MSC Dubai, Abu Dhabi & Katar kirándulásokat kínál a nyüzsgő Deira negyedbe is: Dubai hagyományos kereskedelmi tevékenységének központjába, amelynek nagy része még mindig a terület régimódi szúkok élénk sorában zajlik, beleértve a híres arany- és fűszerpiacot is. A régi városközponttól néhány kilométerre délre a modern Dubaj látványos stílusban kezdődik a Sheikh Zayed Roaddal, ahol felhőkarcolók nyaktörő sora áll, köztük a csillogó Emirates Towers.

Még ezeket is túlszárnyalja azonban a sáv déli végén található hatalmas Downtown Dubai fejlesztés, amelynek középpontjában a lenyűgöző új Burj Khalifa, a világ legmagasabb épülete áll, amelyet további rekordokat döntögető látványosságok, köztük a gigantikus Dubai Mall és a látványos Dubai szökőkút szegélyeznek.

A Sheikh Zayed Roadtól nyugatra, a tengerparti Jumeirah kiterjedt külvárosa a hagyományos választási cím a dubaji európai külföldiek számára, ahol a falakkal körülvett villák végtelenül hosszú sorát fél tucat bevásárlóközpont és néhány visszafogott látnivaló tarkítja. Jumeirah déli végén, az álmos Umm Suqeim külvárosban még több ikonikus látnivaló található, köztük a hullám alakú Jumeirah Beach Hotel, a rendkívüli, arabnak látszó Madinat Jumeirah komplexum és a felejthetetlen Burj al Arab szálloda.

3. nap - Abu Dzabi, Arab egyesült Emírségek
Az Egyesült Arab Emírségek fővárosa, Abu Dhabi, ahol az MSC hajója várja a visszatérést, érdekes kontrasztot kínál a tengerparton alig több mint egy órányi autóútra fekvő szabadszellemű szomszédjával, Dubajjal.

Az Egyesült Arab Emírségekbeli Abu-Dzabiba, Abu-Dzabiba és Katarba tartó hajóútjainak vezető látnivalói közé tartozik az extravagáns Emirates Palace szálloda és a még látványosabb Sheikh Zayed mecset, míg a hatalmas Ferrari World vidámparknak otthont adó Yas-sziget különböző látványosságai csak az út végén találhatók.

Az Abu Dhabi Yas-szigetén található blockbuster attrakció minden F1-rajongó számára álomkirándulás. A "világ legnagyobb beltéri vidámparkja" a Ferrari témájú látványosságok és látványosságok széles választékát kínálja, amelyek a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt tetszeni fognak, beleértve a lehetőséget, hogy F1 szimulátorral vezessenek vagy a Formula Rossa hullámvasúton (a világ leggyorsabbja) utazzanak, vagy hogy a G Force "száguldó toronyban" megtapasztalják a versenynapi gyorsulást - valamint számos szelídebb, családbarát attrakciót is.

A motorsport elkötelezett rajongói a klasszikus és modern Ferrarik nagy kiállítását is élvezhetik. , valamint a cég híres maranellói gyárának virtuális megtekintését. Abu Dhabi központjától mintegy 15 km-re a hatalmas Sheikh Zayed mecset uralja a város szárazföldi megközelítését, kupoláinak és minaretjeinek hófehér tömege messziről látható, és az iszlám büszkeség látványos szimbóluma az Egyesült Arab Emírségek fővárosának bejáratánál.

A 2007-ben elkészült mecsetet Zayed bin Sultan al Nahyan sejk rendelte meg, és róla nevezték el, aki a bejárat közelében található szerény, fehér márvány mauzóleumban nyugszik. A mecset a világ egyik legnagyobb és minden bizonnyal a legdrágább mecsete, amelynek építése tizenkét évig tartott, és mintegy 500 millió dollárba került. Szokatlan az is, hogy az Egyesült Arab Emírségekben az egyetlen két mecset egyike, amely nem muszlimok számára is nyitva áll.

4. nap - Sir Bani Yas Island, Arab Egyesült Emírségek
A Dubai, Abu Dhabi és Katar felé tartó MSC hajóút varázslatos állomása a Sir Bani Yas sziget.

Ennek semmi köze a hipertechnológiai fejlődéshez, amelyet a fővárosba, Abu Dhabiba tett kiránduláson csodálhat meg.

Az MSC Beach Experience a Sir Bani Yas szigeten azt jelenti: pihenés. Tartalmaz egy ízletes grill-ebédet zamatos hamburgerekkel és más grillezett finomságokkal, friss salátákkal és zöldségekkel, süteményekkel és gyümölcsökkel. Emellett koktélokat, jéghideg söröket és üdítőket fogyaszthat a sziget hat bárjából.

A szórakozási lehetőségek a strandtenisztől és a röplabdától kezdve az evezős deszkázáson át a búvárkodásig terjednek, nem feledkezve meg a tornáról és a táncos tevékenységekről, valamint a vidám strandpartikról sem. Eközben a felfújható vízi park és a gyermekjátszótér egész nap boldoggá teszi a gyerekeket.

Anélkül, hogy elhagyná a strandot, kényeztetheti magát egy élénkítő masszázzsal vagy szépségkezeléssel, amelyet az MSC Aurea Spa szakértő személyzete biztosít. Ha pedig már lefoglalt egy szigeti túrát - vagy az utolsó pillanatban úgy dönt, hogy csatlakozik egyhez -, akkor kirándulási irodánkat is ott találja a strandon.

Sir Bani Yas szigetén, akárcsak a Dalma-szigeteken és a közeli hat Discovery-szigeten, hatalmas természetvédelmi területet jelöltek ki a kihalófélben lévő fajok számára, legyenek azok az Arab-félszigetről vagy Afrikából származó fajok.

Egyedülálló szigeti úti célt fedezhet fel. Lovagoljon vagy dzsippel lovagoljon; szánjon időt a vadon élő állatok megfigyelésére szolgáló búvóhelyeken, majd telepedjen le egy hagyományos dhow-ra egy mini hajókirándulásra.

Sir Bani Yason mindenki élvezheti álmai tengerparti élményét, vagy olyan szafarit élhet át a mangroveerdők, a sivatag és a védett öblök között, amilyet még senki más.

5. nap - MSC Opera
Még mielőtt az MSC Opera kihajózik, a fedélzetre lépve olyan, mintha felfedezőútra indulna. Az új funkciók és létesítmények lenyűgöző sorával a hajó most még jobban felszerelt, hogy minden igényt kielégítsen.
 
Tágas, új, erkélyes kabinokkal bővítettük a hajót, hogy vendégeinket csodálatos panorámával örvendeztessük meg.
 
Megnagyobbítottuk az éttermet és a büfé területét, hogy még többféle kulináris élvezetet kínálhassunk.

Új, 319 m2-es területet építettünk be, amelyet zenével és tánccal tölthetünk meg. Olyan neves partnerek segítségével, mint a Chicco, a LEGO® és a Namco®, mesés új játszótereket hoztunk létre minden korosztály számára, kezdve egy izgalmas, szórakoztató vízi funkciókkal teli Spray Parkkal. És hogy még több utat kínáljunk a kikapcsolódáshoz, a pazar MSC Aurea Spa-t még több masszázshelyiséggel bővítettük.

A 6. fedélzeten új, WALK THROUGH SHOPS elnevezésű vásárlási terület nyílik.
 
A Teatro dell'Opera a hagyományos vonalak ultramodern újraértelmezése. Felhívjuk figyelmét, hogy a színházba az esti előadásokra csak előzetes bejelentkezéssel lehet bejutni (a többi hajóra nem szükséges). A foglalásnak három gyors és egyszerű módja van: csatlakozzon okostelefonjával vagy táblagépével az ingyenes fedélzeti wi-fi hálózathoz, használja a hajó különböző fedélzetein található érintőképernyőket, vagy kérje a recepción.

Mindez csak egy kis ízelítő abból, amit egy hajóút az MSC Opera fedélzetén kínál. Új élmények világát fedezheti fel a fedélzeten, napról napra, pillanatról pillanatra.

Mert az MSC Opera az a hajó, amelyik illik Önhöz.

6. nap - Maszkat, Omán
Ha Omán fővárosában, Muscatban száll partra, amikor az MSC hajóútja Dubaiba, Abu Dhabiba és Katarba vezet, a Közel-Kelet egyik legrégebbi városába lép. Innen szállították a füstölőket Görögországba és Rómába már a 2. században.

Ma is megtalálhatók a dicső múlt nyomai a régi központban, ahol a múlt század második feléig a különböző negyedeket elválasztó kapuk hajnal után három órával zárva voltak. Muttrah, a főváros történelmi kereskedelmi és tevékenységi központja, amelyet a hajóút során meglátogatunk, a városközpont egyik legérdekesebb és legjobban megőrzött része.
 
Kereskedelmi hivatása a nagy kikötőhöz való közelségének köszönhető, ahol az MSC hajója, amely az uralkodójáról, Qabusról kapta a nevét, már várja Önöket. Szánja nyaralásának egy részét Muscatra, hogy meglátogassa a látnivalókat, mint például a halpiacot, a portugál erődöt és mindenekelőtt Muttrah Souqját, amely a körutazók egyik kedvenc célpontja.
 
A tengeri úton továbbhaladhat Muscat óvárosába, ahol mintegy 200 évvel ezelőtt az előd a jelenlegi államfő elődje építtette az Al Alam (a zászló) palotát, amelyet a hetvenes években felújítottak, és amely a szultán hivatalos rezidenciája lett. A korabeli arab építészet gyönyörű példája, amely Muscat azon részének központjában található, amelyet még mindig a 17. századi falak vesznek körül.
 
A közelben, Bawshar negyedében található Qabus szultán nagymecsete. Körülbelül 6500 hívő gyűlik össze imádkozni a fő imateremben, amelynek egyetlen, hatalmas, körülbelül 4200 négyzetméteres szőnyege egymilliárd 700 millió csomóból készült, és 21 tonna súlyú. Az összes termet, amelyet nem muszlimok is látogathatnak, az arab kultúrát ünneplő motívumokkal díszítik.

7. nap - Khasab, Omán
Khasabot az Emírségek csúcsának is nevezik, ami egy szójáték, amely meghatározza helyzetét - ez az Emírségek legészakibb városa - és a szultánság legészakibb exklávéjában található ománi kikötő vonzerejét. A Dubajba, Abu Dhabiba és Katarba tartó MSC körutazáson hajózva észreveheti, hogy Khasab őrzi az Ormuz-szorost, amely elválasztja az Arab-tengert az Indiai-óceántól.

Innen a hajóút a Musandamba vezet, e partok leghosszabb és leghíresebb fjordjába, amelynek mészkőbe vájt hosszú öblei a hátország felé nyílnak a tiszta kék vízből függőlegesen kiemelkedő sziklákon keresztül, amelyeket delfinek és hatalmas, változatos tengeri élővilág népesít be, ezért is nevezik "Arábia Norvégiájának".

E vidékek felfedezésének egyik leglenyűgözőbb módja a dhow, az Arab-félszigeten használt tipikus hajók fedélzetén történik, amelyeket manapság motorral is hajtanak, ha nem egy vagy több latin vitorlával vannak felszerelve. Ománban tett látogatása során kirándulást tehet a Telegráf-szigetre, arra a történelmi szigetre, amelyen a 19. század közepén a britek a Bombayt Bharainnal összekötő távíró köztes állomását építették.

Khasab a portugálok által a 17. század elején alapított város a környék legjobb természetes kikötőjében fekszik, és számos érdekes kirándulást kínál. Az egyik legvonzóbb a khasabi erőd.

Most távolabb a tengertől, megőrizte eredeti báját és... néhány jellegzetes csónakot a régióból, amelyek, akárcsak a katonai épületek, a Musandam-félsziget hagyományos stílusában vannak díszítve.

Vagy látogasson el Bukha városába, ahol két gyönyörű, a portugál korszakban épült erődítmény található: Bukha erődje, amely tökéletesen megmaradt a lekerekített hableányok töretlen koronájával, és Al Qala erődje, amelynek kőfalai szépen megmaradtak.

8. nap - Dubai, Arab Egyesült Emírségek
Az MSC Emirates és Omán körutazásán egy part menti kirándulás keretében felfedezheti Bur Dubajt, Dubai metropoliszának szívében, a szellős Creek déli oldalán fekvő Bur Dubai városát. Ez Dubai legrégebbi része, és lenyűgöző betekintést nyújt a város hagyományos gyökereibe.

Itt található a hely legérdekesebb arab örökségi házai közül sok, a gyönyörű régi iráni Bastakiya negyedben és a vízparti Shindagha negyedben, valamint a kiváló Dubai Múzeumban és a hangulatos textilszukban.

Az MSC Dubai, Abu Dhabi & Katar kirándulásokat kínál a nyüzsgő Deira negyedbe is: Dubai hagyományos kereskedelmi tevékenységének központjába, amelynek nagy része még mindig a terület régimódi szúkok élénk sorában zajlik, beleértve a híres arany- és fűszerpiacot is. A régi városközponttól néhány kilométerre délre a modern Dubaj látványos stílusban kezdődik a Sheikh Zayed Roaddal, ahol felhőkarcolók nyaktörő sora áll, köztük a csillogó Emirates Towers.

Még ezeket is túlszárnyalja azonban a sáv déli végén található hatalmas Downtown Dubai fejlesztés, amelynek középpontjában a lenyűgöző új Burj Khalifa, a világ legmagasabb épülete áll, amelyet további rekordokat döntögető látványosságok, köztük a gigantikus Dubai Mall és a látványos Dubai szökőkút szegélyeznek.

A Sheikh Zayed Roadtól nyugatra, a tengerparti Jumeirah kiterjedt külvárosa a hagyományos választási cím a dubaji európai külföldiek számára, ahol a falakkal körülvett villák végtelenül hosszú sorát fél tucat bevásárlóközpont és néhány visszafogott látnivaló tarkítja. Jumeirah déli végén, az álmos Umm Suqeim külvárosban még több ikonikus látnivaló található, köztük a hullám alakú Jumeirah Beach Hotel, a rendkívüli, arabnak látszó Madinat Jumeirah komplexum és a felejthetetlen Burj al Arab szálloda.

9. nap - Hazautazás Budapestre

 

A részvételi díj tartalmazza:
repülőjegyet budapesti indulással · transzfereket · szállást Dubaiban 4*-os szállodában egy éjszakára kétágyas elhelyezéssel reggelivel · covid-19 biztosítást · félnapos városnézést Dubaiban · adókat, illetékeket · kötelező borravalót · teljes ellátást a hajón** a választott kabinkategóriában · magyar nyelvű idegenvezetőt az utazás teljes időtartama alatt

Választható opciók:
baleset- betegség- és poggyászbiztosítás · útlemondási (sztornó) biztosítás · fakultatív programok* · italcsomag · internet hozzáférés

További információk
​Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatást követően foglalhatók.

A meghirdetett csoport minimum létszáma: 20 fő, kirándulások esetében minimum: 10 fő.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk. A tengeri hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen, ha az indokolt.

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a kialakult pandémiás helyzet miatt a hajótársaságok fenntartják a jogot arra, hogy az előre meghirdetett hajótól eltérően más hajóval valósítsák meg az utazást, vagy indulás előtt - akár pár nappal - módosítsák a kikötéseket. Az ilyen jellegű cserére irodánknak nincs ráhatása.

*A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Halmozza a kedvezményeket, és éljen árfolyamgarancia ajánlatunkkal! 
Foglalja le ezt a csoportos hajóutat az indulás előtt legalább 90 nappal - így utasonként 19 900 Ft kedvezményt biztosítunk! 
Spóroljon többet: fizesse ki az árat foglaláskor egy összegben, és további 5% azonnali engedményt biztosít (amennyiben a foglalás az indulást megelőző legalább 120. napon megtörténik). Így nem csak a kedvezményeket halmozhatja, de az árfolyamgaranciáját (!!!) is élvezheti a részvételi díjra, és nem kell izgulnia az euróárfolyam ingadozásai miatt.

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!