Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

˝Dorottya városában...˝ - Kaposvár

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

 

Időpont: 2022. február 5.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.30 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

„Somogyország”a Kapos folyó mentén, a Somogyi-dombság területén fekszik. Körülbelül 60 000 fős lakosságával az ország 15. legnépesebb települése. Február elején Kaposvár történelmi belvárosában jelmezes felvonulás, kézműves-paradicsom, dedaégetés várja az ide érkezőket. A hagyomány megteremtője az a tény, hogy Csokonai Vitéz Mihály 1798/99 telén, somogyi tartózkodása idején írta meg vígeposzát, mely egy farsangi bál napját mutatja be. A  háromnapos rendezvényt minden év februárjának elején, a Dorottya-naphoz legközelebb eső hétvégén tartják. A program fő napja a szombat. A belvárosban kora délután akadályfutás, majd rönkhúzó verseny zajlik. Ezután kezdődik a hagyományos farsangi felvonulás. Ezen elsősorban a megyében működő hagyományőrzők vesznek részt, de bárki szabadon csatlakozhat a felvonuláshoz.  

Program

Városnézésünket Kaposvár központjában, a Kossuth téren kezdjük. A tér leghangsúlyosabb épülete az 1993-ban székesegyházi rangot kapott Nagyboldogasszony templom, melynek felszentelésére 1886. szeptember 8-án került sor.

Az egykori Erzsébet Szálló oldalfalán Kónyi Manó emléktábla látható, emlékeztetve arra, hogy itt született Deák Ferenc beszédeinek gyorsírója, összegyűjtője és magyarázója. A tér túlsó felén a neoreneszánsz Városháza emelkedik. Üvegablakait a világhírű Róth Miksa készítette. A belváros utcáin sétálva szebbnél – szebb szecessziós épületekre bukkanunk.

A főutcán találjuk a Dorottya-házat, mely ma a Csokonai fogadó. A Kemény palota neoreneszánsz stílusú épülete a város egyik legszebb háza. Földszintjén találjuk a Tourinform Irodát. A szomszédos épület a volt Megyeháza, ma a Rippl Rónai Múzeum otthona. De felkeressük a városban a tragikus sorsú miniszterelnök Nagy Imre szülőházát, Vaszary János szülőházát, a város művelődésében hangsúlyos szerepet játszó Csiky Gergely Színház romantikus épületét is. A Lazarin illattárban régi szatócsbolt berendezéseit vehetjük szemügyre.  Kihagyhatatlan látnivaló a róma – hegyi Rippl – Rónai Emlékház. Az eredeti bútorokkal berendezett villa és műterem a művész csaknem száz festményével betekintést enged Rippl-Rónai munkásságába. A Látogatóközpont épületében a magyar szecesszió egy gyöngyszeme kelt életre. Rippl-Rónai egyetlen iparművészeti mű együttesének, az Andrássy ebédlőnek a rekonstrukciója látható itt többek közt.

Visszaérkezés Budapestre 20 óra körül. Belépők kb. 3.000,- Ft/fő.

 

Részvételi díj: 11.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 7.990,- Ft/fő


Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő
 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!