Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Farsangi fánk ünnepén - Nagykanizsa

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

 

Időpont: 2022. február 26.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.30 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Program

Az év eleji bálok elengedhetetlen és legfinomabb velejárója a farsangi-fánk. E finomságok fesztiválja és versenye kerül megrendezésre Nagykanizsán, hogy népszerűsítse, és hagyományait öregbítse a különféle, lekváros, szalagos, csöröge, krémes, rózsa- és egyéb fánkoknak. Hazánkban a fánksütés hagyománya a Dunántúlról indult és vált egyre több helyen szokássá, hogy a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsangkor az asztalra kerülhessen ez a finom édesség.

Program

Természetesen ezen a napon megismerkedünk Nagykanizsa városával is, mely a Zalai – dombság területén helyezkedik el, rengeteg látnivalóval és természeti szépséggel rendelkezik. Először egy két órás városnéző sétát teszünk, mely során érintjük a belváros legszebb tereit, épületeit, köztéri szobrait. A séta végén a Thury György Múzeum gazdag anyagát tekintjük meg egy tárlatvezetés során. Az emberek, utak, kapcsolatok című állandó kiállítás a régió, Dél - Zala történetét mutatja be az újkőkor elejétől a középkorig, a második, nagyobb egységben a régióban vezető szerepet betöltő Nagykanizsa város 18. századi fejlődését és a dualizmus időszakának aranykorát. A látogatás után ellátogatunk a Csónakázó – tóhoz, mely a város zajától távol, egy ötszáz hektáron elterülő parkerdő ölelésében helyezkedik el. Az itt található kilátót is meg tudjuk mászni, mely az egyik legmagasabb kilátó az országban. Felső kilátószintje 43 m magasan van. Innen már a fesztivál helyszínére igyekszünk, ahol mindenki kedvére kóstolhat, nézheti a farsangi finomságok készítésének titkát. Visszaérkezés Budapestre 20 óra körül.

Belépő: kb. 2.000,- Ft/fő

 

Részvételi díj: 12.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 9.190,- Ft/fő


Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő
 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!