Tengerparti nyaralásLegnépszerubb úticélok
Részletek

Kocsonyafesztivál Miskolcon - Kisgyőr a faragott falu

Magyarország, Kirándulások Belföldön, Kirándulás Belföldön
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

 

Időpont: 2024. március 10.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

 

Program

„Pislog, mint miskolci kocsonyában a béka…” Jó néhányszor hallhattuk már e tréfás szólás-mondást, melynek ezúttal nyomába eredünk, hogy megfejtsük a titkát és részt vegyünk a nagysikerű városi ünnepségen, a hagyományos Kocsonyafesztiválon. A kocsonyákból készült művészi alkotások megtekintése és kóstolása mellett természetesen lehetőség nyílik arra is, hogy megismerkedjünk a város néhány látnivalójával is.       

Egy különleges települést, Kisgyőrt látogatjuk meg, melyet a faragott faluként is szoktak emlegetni. Nincs még egy olyan magyar falu, ahol több mint 120 egyedi, kézzel készített fafaragványt lehet megcsodálni. A leglátványosabbak az egyedülálló Golgota, vagy az ország legnagyobb szabadtéri betleheme. Csodás kilátás nyílik a szintén fából faragott Szent Korona kilátóból.

Kisgyőr - Mocsolyástelep határában pedig egy nyolc méter magas Mária-szobrot állítottak.

Utunkat folytatjuk Miskolcra. Miskolc belvárosának legjelentősebb és egyben egyik leghosszabb útja mentén találhatóak a város legszebb, épületei, terei, látnivalói. Itt látható a Miskolci Nemzeti Színház, amely az első magyar kőszínház volt. Mellette a Gyarmathy Ferenc színművész kezdeményezésére megnyílt Színháztörténeti és Színészmúzeum. A múzeum a miskolci színjátszás két évszázados történetét, a színház múltját, művészeinek életpályáját dokumentálja és mutatja be . Megismerkedünk Miskolc talán legkülönlegesebb épületével, a Deszkatemplommal. Külső megjelenésében és belső kialakításában erdélyi építészeti elemek, motívumok dominálnak. A jelenlegi épület 1999-ben épült az előző másolataként.   Városnézés után részt veszünk a várva várt kocsonya fesztiválon. Egy különleges, egyedülálló fesztivál, ahol a kultúra és a gasztronómia, a hagyomány és a modernitás találkozik. Hazaindulás előtt felkeressük az Avas tetején található kilátót, ahonnan páratlan rálátás nyílik a városra. Budapestre visszaérkezés 21 óra körül.

Belépő: kb. 2.500,- Ft/fő

 

Részvételi díj: 22.490,- Ft/fő
 Akciós ár: 12.990,- Ft/fő


Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok

Kedves Utasaink!
A jelenleg kialakult koronavírus helyzetre való tekintettel weboldalunk működését a következő 2-3 hónapra felfüggesztjük. Amíg az élet körforgása vissza nem áll a normál kerékvágásba, addig a NagyUtazás.hu - Az egész világ belefér Facebook oldalán tájékozódhatnak további információkról.
Irodánk továbbra is nyitva tart, de home officban folytatja működését, az összes ismert elérhetőségen kollégáink megtalálhatóak és állnak rendelkezésükre bármilyen kérdés vagy ügyintézés esetén minden hétköznap 9:00-17:00-ig.
Telefonszám: 06 1 371 21 91 vagy 06 30 343 43 43
E-mail cím: info@nagyutazas.hu
Köszönjük megértésüket, kitartást és jó egészséget kívánunk mindenkinek!